Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πυρκαγιά απείλησε κατοικία και επιχείρηση στην Ξάνθη

Πυρκαγιά απείλησε κατοικία και επιχείρηση στην Ξάνθη

0
fotia-jun16

Εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι κοντά στα νεκροταφεία – Πήρε διστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων

Πυροσβεστική και κάτοικοι της περιοχής την έσβησαν σε λίγες ώρες – Κι άλλη φωτιά σε ξερά χόρτα στο Εύμοιρο

Σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς και το πρώτο της θερινής περιόδου αντιμετώπισε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Η φωτιά που εξαπλώθηκε λόγω των ανέμων απείλησε σπίτια και επιχειρήσεις στην ανατολική είσοδο της πόλης, κατασβέστηκε όμως έγκαιρα και μέσα σε λίγες ώρες με τη συνδρομή των κατοίκων της αγροικίας που απειλήθηκε και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ξέσπασε φωτιά κοντά στα νεκροταφεία

Η εστία στης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης προσδιορίστηκε σε περιοχή κοντά στα νεκροταφεία και συγκεκριμένα πίσω από την Αντιπροσωπεία Peugeot στην οποία πριν λίγες μέρες είχε γίνει διάρρηξη. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από καύση καλωδίων στην περιοχή του Δροσερού και γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Απειλήθηκε κατοικία και ένα ξυλουργείο

Η πυρκαγιά απείλησε παρακείμενη κατοικία και ένα ξυλουργείο με εύφλεκτα υλικά. Όμως η έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση κατάσβεσης της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα περιορίζοντας την ζημιά σε μερικά στρέμματα με θάμνους. Η φωτιά έσβησε νωρίς το απόγευμα και ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή των κατοίκων του σπιτιού που έσπευσαν άμεσα και έριχναν συνεχώς νερό που αντλούσαν από παρακείμενη γεώτρηση προστατεύοντας μ’ αυτό τον τρόπο το σπίτι τους. Επίσης στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος και άλλοι επαγγελματίες της περιοχής ενώ η Πυροσβεστική επιχειρούσε με τρία οχήματα και αρκετούς πυροσβέστες. Την επιχείρηση συντόνιζε ο διοικητής της Π.Υ. Ξάνθη Αντώνης Σπανός. Διενεργείται έρευνα για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Φωτιά σε ξερά χόρτα στο Εύμοιρο

Λίγο μετά ξέσπασε φωτιά στη διασταύρωση του Ευμοίρου. Το περιστατικό είναι ήσσονος σημασίας καθώς κατέκαυσε λίγα ξερά χόρτα και κατασβέστηκε εντός ολίγου από την Πυροσβεστική. Να σημειώσουμε ότι η υψηλή θερμοκρασία και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν ένα …εκρηκτικό μείγμα αυξάνοντας τον δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές, γι αυτό και η Πυροσβεστική υπηρεσία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών και να ειδοποιούν άμεσα όταν πέσει στην αντίληψή τους περιστατικό πυρκαγιάς

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…