Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Πατάει γκάζι» για εκλογές η ΝΔ

«Πατάει γκάζι» για εκλογές η ΝΔ

0
avgenakis-xanthi

Αίτημα για εκλογές «εδώ και τώρα» έθεσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λ. Αυγενάκης κατά τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Ξάνθης

Ο Δ. Σταμάτης ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των νομών Ξάνθης – Ροδόπης. Δυναμική συμμετοχή των γαλάζιων στελεχών στην τελετή εγκαινίων

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με το αίτημα για «εκλογές εδώ και τώρα» να κυριαρχεί στην ατζέντα των στελεχών της ΝΔ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Ξάνθης επί της οδού Περγάμου 1 την Πέμπτη 16 Ιουνίου το απόγευμα με παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη και εφ’ εξής – κατά δήλωσή του – κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στην Βουλή των νομών Ξάνθης – Ροδόπης που στερούνται εκπροσώπησης λόγω μη εκλογής βουλευτών της ΝΔ, όπως επίσης και του γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη. Τα στελέχη υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Νίκος Κιατίπης ενώ παρέστησαν ο π. βουλευτής κ. Κοντός, ο περιφερειάρχης κ. Παυλίδης, αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων, Δημαρχόπουλος και Τσιτιρίδης αντίστοιχα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και θεσμικά στελέχη του κόμματος καθώς και μέλη.

Αυγενάκης: «Πρέπει εδώ και τώρα να φύγουν…»

Τόσο ο κ. Αυγενάκης όσο και ο κ. Σταμάτης τόνισαν ότι είναι λίγος ο πολιτικός χρόνος που απομένει στην παρούσα κυβέρνηση και σύντομα θα είναι η ΝΔ κυβέρνηση γι’ αυτό και έχει αυξηθεί η εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ: «Στον ελάχιστο χρόνο που μας μένει να είμαστε στην αντιπολίτευση εγκαινιάζουμε νέα γραφεία σε κάθε νομό», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης και τέθηκε σε διαβούλευση καλώντας την ενεργή συμμετοχή της Ξάνθης στην συνδιαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ: « Θέλουμε ανοιχτές πόρτες, ενεργούς πολίτες. Ζητάμε και από την Ξάνθη την ενεργό συμμετοχή στην διαμόρφωση ενός εξαιρετικά ρεαλιστικού εφαρμόσιμου προγράμματος. Είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα στην Ελλάδα και σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Είμαστε βέβαιοι ότι σ ‘ αυτή την προσπάθεια η Ξάνθη θα δώσει δυναμικό παρών».

Είπε επίσης πως η ΝΔ αυξάνει την πολιτική της βάση κι αυτό φαίνεται σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις και ανέφερε πως ενδεικτικά την μέτρηση για καταλληλότερος πρωθυπουργός όπου προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι πρώτη φορά που εν ενεργεία πρωθυπουργός χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών . Σε χθεσινή δημοσκόπηση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κα είναι βέβαιο ότι εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ΝΔ διευρύνει την πολιτική της βάση και σύντομα θα είναι κυβέρνηση». Ερωτηθείς από το «Ε» γιατί η ΝΔ επιμένει να ζητά εκλογές με κόστος για την χώρα που έχει 3 εκλογικές αναμετρήσεις σε 1.5 χρόνο και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει κλείσει η αξιολόγηση και δεν υπάρχει πολιτική αστάθεια, απάντησε: «Το κόστος της παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών

Πρέπει εδώ και τώρα να φύγουν. Όσο περνάει ο καιρός τα προβλήματα μεγαλώνουν. Τα εθνικά ζητήματα αναζωπυρώνονται αλλά και η οικονομία και η παιδεία καταρρακώνονται. Παντού επικρατεί μια εικόνα διάλυσης. Σε λίγες μέρες κλείνουμε 1 χρόνο με κλειστές τράπεζες. Σε λίγο διάστηκα θα αντιληφθούν όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί το κόστος από το ανέκδοτο του Βαρουφάκη – Τσίπρα – Τσακαλώτου που ανέρχεται σε 12 δις ευρώ, δηλαδή 5.000 ευρώ σε κάθε ελληνική οικογένεια επιπλέον μέτρα. Κάνουν πειράματα στις πλάτες του ελληνικού λαού. Να παραιτηθεί εδώ και τώρα αυτή η κυβέρνηση».

Σταμάτης προς Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο:: « Όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα…»

stamatis-xanthiΑίτημα για εκλογές και από τον κ. Σταμάτη: Το αίτημά μας είναι όσο το γρηγορότερο φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει το ψέμα και την πολιτική απάτη, πολιτική της. Πολιτική με ψέματα δεν γίνεται… Σύντομα ο ελληνικός λαός θα δώσει διέξοδο ψηφίζοντας την ΝΔ και δίνοντας την δυνατότητα στην χώρα να ξεφύγει απ’ αυτό το τέλμα». Επιχειρηματολογώντας γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές ο κ. Σταμάτης σημείωσε πως το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ ρευστό και παρότι σε 1,.5 χρόνο έγιναν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις η πολιτική σταθερότητα δεν έχει εμπεδωθεί: « Και αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Αυτό το συνονθύλευμα από διάφορα κομματίδια δεν συγκροτεί την εικόνα ενός κόμματος σταθερού με έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των μελών της κυβέρνηση και έλλειψη κεντρικής κατεύθυνσης από τον πρωθυπουργό». Σε ερώτημα για τον εκλογικό νόμο που είναι σε διαβούλευση και ποιες είναι οι προθέσεις της ΝΔ ο κ. Σταμάτης είπε πως ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει ένα νόμο με καθαρά κομματικά χαρακτηριστικά που να ευνοεί το κόμμα του. Συγκεκριμένα είπε: «Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να βρει ένα νόμο που το δεύτερο κόμμα – που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – να γίνει πρώτο. Αυτό δεν γίνεται. Ο Τσίπρας χάνοντας την δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές θα κάνει ένα εκλογικό νόμο που το πρώτο κόμμα να μην μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Αφού ο ίδιος δεν μπορεί να κερδίσει να μην κερδίσει ο άλλος. Εδώ το θέμα είναι εθνικό όχι κομματικό. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Τέτοια τερτίπια είναι πολιτικά αποτρόπαια και πιστεύω θα πάθει όπως λέει η παροιμία: « όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα…»

Δηλώσεις Σταμάτη για την μειονότητα – Ευλόγησε τα γένια του ως πρώην περιφερειάρχης ΑΜΘ

Ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε και στην περιφέρειά μας επισημαίνοντας πως αποτελεί υπόδειγμα συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων που είναι ζητούμενο για όλη την Ευρώπη: «Εδώ συμβιώνει αυτό που δεν έχει συμβιώσει σ’ όλη την Ευρώπη και πρέπει αυτή την πολυπολιτισμικότητα να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και ως υπόδειγμα συμπεριφοράς». Τέλος αναφέρθηκε και στην θητεία του ως περιφερειάρχη ΑΜΘ …ευλογώντας κατά τι τα γένια του: ««Όταν ανέλαβα ήμασταν η τελευταία περιφέρεια σε απορροφητικότητα στην Ελλάδα και σε δύο χρόνια γίναμε πρώτη και μάλιστα την τελευταία χρονιά η πρώτη σ’ όλη την Ευρώπη», επισημαίνοντας πως η περιοχή μας προσφέρεται για πολλές μορφές τουρισμού και πως έχει μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης αν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…