Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Νέα πρόσωπα στην Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

Νέα πρόσωπα στην Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

0
pasok-ekloges161

Πρώτος σε ψήφους ο Ανέστης Αντωνιάδης στις εσωκομματικές εκλογές, όπου ψήφισαν 310 Ξανθιώτες – Την Παρασκευή αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τα μέλη της νεανικής σε μ.ό. ηλικίας Νομαρχιακής

Η νέα Νομαρχιακή θέτει ως άμεσες προτεραιότητες την εξωστρέφεια, την επαφή με τον κόσμο πέρα από τις προεκλογικές περιόδους και την επανασύνδεση με τους μουσουλμάνους της Ξάνθης

Ο Ανέστης Αντωνιάδης θα είναι ο νέος Γ.Γ. της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, όπως όλα δείχνουν. Σε ψηφοφορία που έγινε κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των τοπικών οργάνων την Κυριακή 26 Ιουνίου, από τα 665 εγγεγραμμένα μέλη προσήλθαν και ψήφισαν 310, πλησιάζοντας σε συμμετοχή το 50%. Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό το βράδυ της Κυριακής ο πρώτος σε ψήφους, Ανέστης Αντωνιάδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε πολύ τους 310 που αψήφησαν την ζέστη, πρόσφεραν τον οβολό τους και κυρίως, για άλλη μια φορά, στη μόνη παράταξη στο νομό Ξάνθης που κάνει ανοικτές εκλογικές διαδικασίες, χωρίς διορισμούς και κληρώσεις, ήρθαν, ψήφισαν και έδωσαν το παρόν για καλύτερο μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους, συνεχίζουμε μαζί νεανικά, με ορμή, θέληση και κυρίως αυτογνωσία και αυτοσεβασμό. ΟΛΟΙ! ΞΑΝΑ ΠΑΣΟΚ!». Ικανοποίηση για την εξέλιξη των εσωκομματικών εκλογών εξέφρασε και η Χαριλάου Τρικούπη, αφού όπως δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης: «πάνω από 30.000 προοδευτικοί Έλληνες πολίτες, ανταποκρίθηκαν, εν μέσω θέρους, στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν στις διαδικασίες για την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργάνων του ΠΑΣΟΚ».

Ομαλή η διαδικασία σε Ξάνθη, Γενισέα και Σμίνθη

pasok-ekloges162Χωρίς ‘’παρατράγουδα’’, όπως συνέβη σε άλλες πόλεις, ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και των νέων Συντονιστικών Επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο απερχόμενος Γραμματέας της Νομαρχιακής, Χρ. Αμανατίδης: «Σήμερα το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τα τοπικά όργανα πανελλαδικά. Στην Ξάνθη υπάρχουν υποψηφιότητες ακόμη και για αναπληρωματικούς. Η προσέλευση του κόσμου είναι ικανοποιητική. Όλα κινούνται στον ρυθμό που ξέρουμε το τελευταίο διάστημα, στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ, γιατί από την προσέλευση καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μία δυναμική. Τόσο καιρό ήταν στάσιμα τα πράγματα, αλλά με τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε ότι ο κόσμος επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ. Χαιρόμαστε γι’ αυτό και πιστεύουμε σε ένα καλύτερο κόμμα από δω και πέρα και μια άνοδο των ποσοστών του κινήματος, ώστε να βοηθήσει την χώρα μας». Μέχρι τις 7 το βράδυ είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας και τα ψηφοδέλτια είχαν καταμετρηθεί πριν τα μεσάνυχτα. Τα αποτελέσματα της κάλπης φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις νεανικότερες Νομαρχιακές Επιτροπές, αφού, όπως σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης, ο μέσος όρος ηλικίας των μελών της κυμαίνεται στα 35 έτη. Από τα παλαιότερα μέλη συμμετέχουν μόνο ο κ. Αντωνιάδης και ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ από τους οκτώ υποψηφίους δεν εκλέχθηκε μόνο ο κ. Σαλή Κεχαγιά, λόγω ποσόστωσης για την απαραίτητη παρουσία δύο γυναικών στην επταμελή Επιτροπή. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Νομαρχιακής και των δημοτικών οργανώσεων έχουν ως εξής:

Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης

Αντωνιάδης Ανέστης, 65 ψήφοι

Σαρόγλου Χρήστος, 59 ψήφοι

Τσετινές Στυλιανός, 47 ψήφοι

Φιλιππίδης Φώτιος, 43 ψήφοι

Παπαδόπουλος Γεώργιος, 34 ψήφοι

Δοξακάκη Ελένη, 33 ψήφοι

Κεχαγιά Σαλή, 24 ψήφοι

Νεοχωρίτου Βασιλική, 4 ψήφοι

Ν.Ε. Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ν.Ε.Κ.Α.Π.)

– Μήτρου Αντώνιος, 90 ψήφοι

– Σανικιώτης Δημήτριος, 30 ψήφοι

– Κιζιρόπουλος Παναγιώτης, 22 ψήφοι

Ν.Ε. Οικονομικού Ελέγχου (Ν.Ε.Ο.Ε.)

– Λεπτοκαρύδης Χαράλαμπος, 58 ψήφοι

– Βορίδης Δημήτριος, 51 ψήφοι

– Ζάρρας Αναστάσιος, 50 ψήφοι

Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.) δήμου Ξάνθης

Δαβιτίδης Αλέξανδρος, 62 ψήφοι

Λάκκα Ελένη, 36 ψήφοι

Σίσκος Νικόλαος, 32 ψήφοι

Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.) δήμου Αβδήρων

– Μαλουσάρης Φίλιππος, 28 ψήφοι

– Αθανασόπουλος Χαράλαμπος, 23 ψήφοι

– Μακράκης Μιχάλης, 9 ψήφοι

Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.) δήμου Μύκης

Αχμέτ Κεχαγιά Ιχσάν, 22 ψήφοι

Χασάν Σενούρ Χασάν, 3 ψήφοι

Μολλά Ριτβάν Τζεβδέτ, 1 ψήφος

Αν. Αντωνιάδης: «Πρώτο μας μέλημα η εξωστρέφεια, όχι μόνο στις προεκλογικές περιόδους»

Ο πρώτος σε ψήφους για την Νομαρχιακή Επιτροπή, και εκτός απροόπτου επόμενος Γενικός Γραμματέας της, Ανέστης Αντωνιάδης δήλωσε στο «Ε» αναφορικά με την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη: «Το πρωταρχικό μέλημα των μελών της νέας Νομαρχιακής είναι η εξωστρέφεια προς την κοινωνία της Ξάνθης, να γίνουμε περισσότερο επικοινωνιακοί και να ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο συνεχώς και όχι μόνο προεκλογικά. Αυτό, βέβαια, έγινε αναγκαστικά το τελευταίο διάστημα, αφού τέσσερεις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε λίγους μήνες». Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ακόμη ότι ένα από τα ‘’στοιχήματα’’ του τοπικού ΠΑΣΟΚ είναι και η επανασύνδεση με το μουσουλμανικό στοιχείο της πόλης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πληρώσαμε και δικά μας λάθη και επιλογές, που έφεραν και το χαμηλότερο αποτέλεσμα που κατέγραψε ποτέ το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη με 4,25%, αλλά υπήρξαν και εξωγενείς παράγοντες που ώθησαν μαζικά τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας προς τον ΣΥΡΙΖΑ». Το μότο της νέας Νομαρχιακής συνοψίζεται σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη στα εξής: «Να προστατεύσουμε κατ’ αρχάς τους εαυτούς μας για το μέλλον το δικό μας και της Ξάνθης και να διακηρύξουμε προς όλους ότι πλέον λειτουργούμε διαφορετικά. Όχι με τις παλιές νοοτροπίες που κόστισαν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά με ειλικρίνεια απέναντι στους συμπολίτες μας». Η αλλαγή, όπως σημείωσε ο ίδιος, είναι εμφανής και με την απομάκρυνση παλιών στελεχών, που πλέον έχουν προσχωρήσει σε άλλους πολιτικούς χώρους, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα αλλά ταυτόχρονα και μειονέκτημα της νέας Νομαρχιακής, αφού τα περισσότερα μέλη είναι νέα σε ηλικία και λιγότερο γνωστά στους Ξανθιώτες.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…