Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μ. Βορίδης: «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με αυταρχισμό»

Μ. Βορίδης: «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με αυταρχισμό»

0
voridis xanthi1

Για την έναρξη του διαλόγου προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να χτίσει μία «συμφωνία αλήθειας» μίλησε ως συντονιστής της Νομαρχιακής Συνέλευσης στην Ξάνθη

Για τις κεντρώες και δεξιές τάσεις εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ απάντησε με τη σύγκληση που υπάρχει σε επίπεδο πολιτικών θέσεων

Υπογραμμίζοντας την οργανωτική ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας και ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τα επώδυνα μέτρα που ψήφισε σε συνδυασμό με τον αυταρχικό χαρακτήρα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στην Ξάνθη το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης και βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης, που συντόνισε τη Νομαρχιακή Συνέλευση της τοπικής ΝΟΔΕ το απόγευμα της Παρασκευής.

Προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου ο κ. Βορίδης, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Έβρου Τάσο Δημοσχάκη, τόνισε την απώλεια εμπιστοσύνης του κόσμου στην κυβέρνηση λόγω των νέων μέτρων λιτότητας και εξήγησε ότι κάθε άλλο παρά κλείνει ο κύκλος των μέτρων με την εκταμίευση της δόσης. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «το Μνημόνιο είναι δυναμικό πράγμα. Ειδικά τώρα με τον κόφτη. Το Σεπτέμβριο δε, έρχονται νέα θέματα που μένουν ανοιχτά, όπως τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις, το lock out (απεργία εργοδοτών) κλπ».

Όσον αφορά στην επικοινωνία και σύγκλιση με άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως η… δοκιμασμένη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και οι επαφές του τελευταίου διαστήματος με το Ποτάμι, ο κ. Βορίδης σχολίασε ότι με την πίστη του στις μεταρρυθμίσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμόρφωσε υψηλές προσδοκίες και σε αυτό το πλαίσιο επηρεάζει τις πολιτικές δυνάμεις. Ωστόσο, πρόσθεσε «αυτή η τάση δεν πρέπει να συνδέεται με ονοματολογία γιατί το ζητούμενο είναι, με βάση το πρόγραμμα της ΝΔ, να έρχονται οι πολίτες και μαζί τους και οι πολιτικές δυνάμεις και όχι αντιστρόφως» και ξεκαθάρισε ότι σε επίπεδο προσώπων κάποια συγκεκριμένη κατάσταση δεν υφίσταται στη ΝΔ.

Σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους ομόλογούς του και ειδικά το Βερολίνο, αφού κατάφερε να ψηφίσει επώδυνα μέτρα και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «αυτό που ζήτησαν από τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο και τον Σαμαρά και δεν το έδωσαν, το έκανε ο Τσίπρας. Φυσικά, οι Ευρωπαίοι είναι ευτυχείς με τον Τσίπρα, είναι ο αγαπημένος τους». Αναφορικά δε με τον τρόπο που η Νέα Δημοκρατία επικοινωνεί αυτή την αλλαγή στάσης στην Ευρώπη, ο ίδιος σχολίασε: «εμείς δε θα σκοτώσουμε την ιδιωτική οικονομία για τον οποιονδήποτε, αφού είναι ολοφάνερο ότι οι ιδιώτες έχουν ήδη αδυναμία να πληρώσουν και το νέο καθεστώς δε θα φέρει δημοσιονομικό όφελος. Εμείς στους Ευρωπαίους μιλάμε με τις θέσεις μας για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Και η Ευρώπη έχει τη δική της ευθύνη γιατί βλέπει την ελληνική οικονομία να καταρρέει στα χέρια του Τσίπρα».

Τι έθεσαν υπόψη του Μάκη Βορίδη τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης

voridis xanthi2Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την πορεία ολοκλήρωσης των εσωκομματικών διαδικασιών παρουσίασε στη Νομαρχιακή Συνέλευση ο Μάκης Βορίδης. Το παρών έδωσε το σύνολο των γαλάζιων αιρετών της περιοχής, στελέχη και μέλη του κόμματος.

Μετά την εισήγηση του κ. Βορίδη, το λόγο πήρε στη συνέχεια σειρά στελεχών, όπως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπης, η Πελαγία Βώβου, η Γεωργία Ανδρέου που ζήτησε από το κορυφαίο στέλεχος λύσεις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές για τη δική μας περιοχή και ο Κώστας Μαλάκης, που έκανε ουσιαστικά μια παρέμβαση υπέρ της κεντρώας κατεύθυνσης της ΝΔ με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έκανε έκκληση για να αποβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση οτιδήποτε ακροδεξιό, ενώ σχετικά με την αποχή των δικηγόρων τόνισε ότι η αδιαφορία της κυβέρνησης ως προς τα αιτήματα μαρτυρά και περιφρόνηση για τον κλάδο.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης επικεντρώθηκε στο παραεμπόριο, την υποβάθμιση του τελωνείου, τις οφειλές του κράτους στις επιχειρήσεις από το 12% και τη φυγή της ΑΕΠΙ στην Κύπρο, ενώ δρομολογείται νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Ιρφάν Χατζηγκενέ τόνισε την ευκαιρία που έχει η ΝΔ να προσεγγίσει τη μειονότητα, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με τη σωστή στρατηγική μπορεί να εμποδίσει τον τρόπο που «ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με τη μειονότητα». Στην ιστορία της παράταξης και τη νέα ευκαιρία που δίνεται με τον νέο αρχηγό αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης που έκανε έκκληση, μεταξύ άλλων, «να μη λησμονήσουμε τον πατριωτισμό», ενώ υπογράμμισε τις διορθώσεις που απαιτούνται στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Τέλος, ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης κάλεσε τη ΝΟΔΕ Ξάνθης, ελλείψει άλλης κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του κόμματος στη Θράκη, να τον εφοδιάζει με υλικό για να αναδεικνύει τοπικά ζητήματα στη Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι βρίσκεται σε ευθεία συνεργασία με τον Αλέκο Κοντό.

Απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν, αλλά και στις τοποθετήσεις ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «αδειανό πουκάμισο» τον Αναπτυξιακό νόμο, σχολίασε ότι με τη μειονότητα πρέπει και θα ασχοληθεί η ΝΔ, καθώς η περιοχή είναι «υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, που ζει χωρίς εντάσεις» και ειδικά στο ζήτημα της κεντρώας ή δεξιάς στάσης του κόμματος ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ανεξάρτητα των ιδεολογικών καταβολών, σε επίπεδο πολιτικών θέσεων υπάρχει σύγκληση στους Νεοδημοκράτες.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…