Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με σως γιαουρτιού

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με σως γιαουρτιού

0
kolokithoanthoi-gemistoi

-50 ml. ελαιόλαδο

-750 ml νερό και 300 ml επιπλέον για τη σάλτσα

-400 γρ. ρύζι καρολίνα

-1 κρεμμύδι ξερό τριμένο

-2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, πολτοποιημένες

-Αλάτι κατά βούληση

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

-1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα και επιπλέον 1/2 κ.γ. για τη σάλτσα

-1 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φυλλαράκια,ψιλοκομμένα

-450 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης (ρύζι, κρεμμύδι, ντομάτες, δυόσμος, πάπρικα και αλατοπίπερο) και το αφήνουμε κατά μέρος. Πλένουμε προσεκτικά τους ανθούς για να μη σχιστούν, αφαιρώντας με ένα μαχαιράκι τους χοντρούς, πορτοκαλί στήμονες στο εσωτερικό της βάσης του άνθους και τα σκληρά, αγκαθωτά κοτσανάκια, από την εξωτερική πλευρά του άνθους.

Γεμίζουμε κάθε άνθος με 1 κουτ. γλυκού από το μίγμα και το κλείνουμε με τις μυτερές άκρες των φύλλων, σαν ντολμαδάκι. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πυθμένα βάζουμε τους ανθούς σε στρώσεις τον ένα κοντά στον άλλο, για να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα.

Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας, σκεπάζουμε τους ανθούς και βάζουμε από πάνω ένα αναποδογυρισμένο πιάτο, για βάρος. Περιχύνουμε τ με το ελαιόλαδο και το ζεστό νερό (ή το ζωμό λαχανικών). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και ζεσταίνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν το νερό της κατσαρόλας αρχίσει να παίρνει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για περίπου 30 λεπτά, μέσα στην κατσαρόλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ζωμό και προσθέτουμε την πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα και τον ανακατεύουμε με τη σάλτσα, για περισσότερη νοστιμιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …