Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κινδύνεψε να μείνει χωρίς νερό η μισή Ξάνθη την Κυριακή

Κινδύνεψε να μείνει χωρίς νερό η μισή Ξάνθη την Κυριακή

0
deyax-vlavi-toxotes

‘’Αναίμακτα’’ διορθώθηκε σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της Ξάνθης

Το νέο σύστημα του Κέντρου Ελέγχου της ΔΕΥΑΞ απέτρεψε πτώση της στάθμης στην δεξαμενή και συνέβαλε στον έγκαιρο εντοπισμό της βλάβης

Σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΞ, από τις πηγές του Παραδείσου, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην δημοτική επιχείρηση. Η βλάβη έγινε γνωστή λίγο μετά τις 11.00 το πρωί και εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή κοντά στους Τοξότες, σε σημείο που δεν επιτρέπει την πρόσβαση οχημάτων με αποτέλεσμα η επίλυσή της να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι της ΔΕΥΑΞ, τόσο η βάρδια που εργαζόταν εκείνη την ώρα, όσο και όλοι οι υπάλληλοι που ήταν σε επιφυλακή, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης, μιας και πρόκειται για τον κεντρικό αγωγό του Παραδείσου που τροφοδοτεί με νερό το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Μια σπασμένη βάνα σε δύσβατη περιοχή ήταν η αιτία της βλάβης

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, Μαρίνος Σδρέβανος, η βλάβη εκδηλώθηκε στον αγωγό μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο του Παραδείσου προς την Ξάνθη. Μία σπασμένη βάνα στον λοφίσκο των Τοξοτών, απέναντι από το στρατόπεδο νότια της παλαιάς γέφυρας του Νέστου, ήταν η αιτία της απώλειας μεγάλης ποσότητας νερού. Η βάνα ‘’ταπώθηκε’’ προσωρινά, αφού μεταφέρθηκαν στο σημείο τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία από τους υπαλλήλους με τα χέρια, καθόσον ήταν αδύνατη η πρόσβαση σε οχήματα. Η αλλαγή της βάνας, που ήταν εκτεθειμένη και είχε φθαρεί από το πέρασμα του χρόνου και την έκθεση στα καιρικά φαινόμενα, προγραμματίζεται να γίνει τον Αύγουστο, όταν τα χόρτα και η πυκνή βλάστηση στο σημείο θα έχουν ξεραθεί, ώστε να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση από τα συνεργεία.

Το νέο Κέντρο Ελέγχου με το περίφημο μόνιτορ πρόλαβε την ζημιά

Η βλάβη εντοπίστηκε έγκαιρα από το προσφάτως εγκαταστηθέν Κέντρο Ελέγχου της ΔΕΥΑΞ, του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι λειτουργίας αποτελεί το περιβόητο “μόνιτορ” παρακολούθησης, όπου συγκεντρωτικά εμφανίζονται όλες οι δεξαμενές του συστήματος ύδρευσης της πόλης της Ξάνθης, αποσοβώντας τον κίνδυνο διακοπής της υδροδότησης μεγάλου τμήματος της πόλης. Ο κ. Σδρέβανος σημείωσε ότι με άμεση κινητοποίηση του τακτικού προσωπικού (βάρδια), αλλά και του προσωπικού επιφυλακής έγιναν συντονισμένες προσπάθειες για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο της βλάβης, ενώ συνολικά στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 15 άτομα. Η ζημιά, παρά το μέγεθός της, αποκαταστάθηκε εντός δύο ωρών, προλαβαίνοντας την δημιουργία έλλειψης στην υδροδότηση μέσω των δεξαμενών νερού. Μάλιστα ο κ. Σδρέβανος, που δέχθηκε αρκετά σχόλια για την εγκατάσταση του μόνιτορ στο Κέντρο Ελέγχου, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Τελικά ‘’πέρα από την οργάνωση βραδυών Champions League’’ στο περιβόητο μόνιτορ, αποδεικνύεται ότι παρακολουθείται ολόκληρο το 24ωρο το δίκτυο υδροδότησης της πόλης και εντοπίζονται άμεσα οι βλάβες χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα ζωής των Ξανθιωτών».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…