Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Καυγάς για τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Αβδήρων

Καυγάς για τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Αβδήρων

0
tsolakidis- tsitiridis

Τσολακίδης προς Τσιτιρίδη: « Κοροϊδεύετε τους δημότες…»

Τσιτιρίδης: «Κοίτα ποιος μιλάει… Αυτός που αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 15%»

Αντιπολιτευτικά πυρά δέχτηκε ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδη από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Τσολακίδη με αφορμή τα δημοτικά τέλη. Συγκεκριμένα ο κ. Τσολακίδης απευθύνει κατηγορώ κατά του κ. Τσιτιρίδη καταγγέλλοντας ότι εξαπατά τους δημότες και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβούλιου, χαρακτηρίζοντας «παράνομη και καταχρηστική» τη στάση του.

Τσολακίδης προς Τσιτιρίδη: « Κοροϊδεύετε τους δημότες…»

Σύμφωνα με τη παρατήρηση του κ. Τσολακίδη και όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του: «Με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 3 Οκτωβρίου 2015 ανακοινώνει ότι από 1 Ιανουαρίου 2016 θα υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών κατά 7% ,. Την απόφασή του αυτή την επαναβεβαιώνει στις 7 Δεκεμβρίου 2015 με την υπ’αριθμ. 333/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εμείς ως παράταξη καταθέσαμε πρόταση για μεγαλύτερη μείωση δημοτικών τελών για το 2016 κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Και στη συνέχεια ώ του θαύματος ενώ πρέπει στους λογαριασμούς που εκδίδει η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού για το 2016 να υπάρξει μείωση τελών αυτό δεν εφαρμόστηκε». Μάλιστα ο κ. Τσολακίδης αναρωτιέται που θα επιρρίψει τις ευθύνες ο κ. Τσιτιρίδης κατά την πάγια τακτική του όπως λέει και τον καλεί να σέβεται και να είναι πιο προσεκτικός όταν διαχειρίζεται τα χρήματα των ίδιων των δημοτών σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Καταλήγοντας σημειώνει πως: «Επειδή αυτή η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και έχει και άλλες παραμέτρους θα την παρακολουθούμε στενά και θα σας ενημερώνουμε».

Τσιτιρίδης: «Κοίτα ποιος μιλάει… Αυτός που αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 15%»

Σε έντονο και επικριτικό ύφος η απάντηση του δήμαρχου κ. Τσιτιρίδη ο οποίος κάνει λόγο για «θράσος» του κ. Τσολακίδη όταν κατηγορεί το δήμο ότι κοροϊδεύει τους δημότες αναφέροντας ότι επί των ημερών πήρε απόφαση για αύξηση 15% στα τέλη και μάλιστα τον επικρίνει ότι τώρα ζήτησε μεγαλύτερη μείωση στα δημοτικά τέλη και εκ του ασφαλούς υποτιμώντας την νοημοσύνη των δημοτών.

Επί της ουσίας για το γεγονός ότι η μείωση δεν αναφέρεται στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναφέρει πως η καθυστέρηση αφορά διαδικαστικό θέμα της ΔΕΗ και επισυνάπτει όλα τα έγγραφα προς της ΔΕΗ που έκανε ο δήμος για να καταδείξει ότι δεν ολιγώρησε: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή μετά την   μείωση κατά 20% του τιμολογίου ύδρευσης προχώρησε με την υπ’ αριθμ. 338/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην μείωση των τελών φωτισμού και καθαριότητας για κατοικίες κατά 7%. Στην συνέχεια με το υπ΄ αριθμ. 18605/14-9-2015 έγγραφο του Δήμου ζήτησε την αναπροσαρμογή των τελών φωτισμού και καθαριότητας σύμφωνα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Ξάνθης. Στις 18-02-2016 η ΔΕΔΔΗΕ – Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη με έγγραφό της προς το ΔΠΛΤ/Τομέα Υποστήριξης Εφαρμογών Δικτύων & Εξυπηρέτησης Χρηστών στην Αθήνα ζητά να ενημερωθεί το σύστημα με τους νέους μειωμένους συντελεστές των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων. Η παραπάνω μείωση θα εφαρμοστεί στους επόμενους λογαριασμούς και η καθυστέρηση οφείλεται στις διαδικασίες που ακολουθεί εσωτερικά η ΔΕΗ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…