Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καταστροφικός ανεμοστρόβιλος έπληξε την Γενισέα

Καταστροφικός ανεμοστρόβιλος έπληξε την Γενισέα

0
genisea-nekrotafeia

Δυνατή καταιγίδα με ισχυρή βουή, όπως είπαν οι κάτοικοι, χρειάστηκε μόνο 15 λεπτά για να κάνει μεγάλες καταστροφές

Σκεπές σπιτιών, δέντρα, το δίκτυο ΔΕΗ και ΟΤΕ, αλλά και τα νεκροταφεία ‘’χτύπησε’’ με πρωτοφανή μανία ο ανεμοστρόβιλος

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος ‘’χτύπησε’’ χθες το απόγευμα το χωριό της Γενισέας με ιδιαίτερη μανία. Πρωτοφανείς σε έκταση οι ζημιές που σημειώθηκαν, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στην νοτιοανατολική πλευρά του οικισμού απέναντι από το Γυμνάσιο.

genisea-strovilos1Όπως δήλωσαν στο «Ε» κάτοικοι της πληγείσας περιοχής, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε μια δυνατή καταιγίδα συνοδευόμενη από βουή, η οποία μέσα σε δεκαπέντε λεπτά ολοκλήρωσε το έργο της. Σκεπές καταστράφηκαν, κεραμίδια και λαμαρίνες ξηλώθηκαν με το νερό και τα υλικά να μπαίνουν μέσα σε κάποια σπίτια, τοίχοι έπεσαν, δέντρα ξεριζώθηκαν κάνοντας μεγαλύτερες τις καταστροφές στο πέσιμό τους.

Τραγική η εικόνα στο χριστιανικό νεκροταφείο του χωριού, το οποίο θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Άντρες και γυναίκες έσπευσαν μετά την παρέλευση της καταιγίδας να δουν τους τάφους των δικών τους ανθρώπων και με θλίψη και μεγάλη λύπη αντίκρισαν κατεστραμμένους τους περισσότερους εξ αυτών. genisea-strovilos2

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και στην έδρα του δήμου Αβδήρων ο Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης επισκεπτόμενος τα σπίτια όσων είχαν πληγεί. Άμεση και η παρουσία των συνεργείων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, που άρχισαν την αποκατάσταση του δικτύου. Οι εικόνες από το ρεπορτάζ του «Ε» καταγράφουν τα όσα συνέβησαν.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…