Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανοίγουν σ’ ένα μήνα οι 6 πρώτες Παιδικές Χαρές

Ανοίγουν σ’ ένα μήνα οι 6 πρώτες Παιδικές Χαρές

0
paidiki xara

Ολοκληρώθηκαν τα τεχνικά έργα και εντός των ημερών ξεκινά η τοποθέτηση του εξοπλισμού – Έχει υπογραφή η σύμβαση με τον προμηθευτή

Ακολουθούν άλλες 5 Παιδικές Χαρές – Εκπονείται νέα μελέτη – Έλεγχος στις υπόλοιπες από την Τεχνική Υπηρεσία

Υπομονή ένα μήνα ακόμη καλούνται να κάνουν τα παιδιά της Ξάνθης, της Σταυρούπολης της Χρύσας και των Κιμμερίων αφού τόσο διάστημα υπολογίζει πως θα χρειαστεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θωμάς Ηλιάδης για να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός (δάπεδα κιόσκια, όργανα ) και να παραδώσει στην κοινωνία του δήμου Ξάνθης τις 6 πρώτες παιδικές χαρές, νόμιμες, ασφαλείς και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νέας νομοθεσίας που είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

Έχουν τελειώσει τα τεχνικά έργα – Μένει να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά έργα στις πρώτες 6 παιδικές χαρές: 2 Πάρκα στην περιοχή της οδού Σάρδεων , 1 στην Καλλιθέα, 1 στην Π. Χρύσα, 1 στα Κιμμέρια και 1 στην Σταυρούπολη στην θέση του Στρατώνα. Έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του διαγωνισμού που θα προμηθεύσει τα όργανα και τον εξοπλισμό και εντός των ημερών θα αρχίσει η τοποθέτηση τους. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο της αναμόρφωσης των Παιδικών Χαρών του δήμου Ξάνθης ταλανίζει την δημοτική αρχή από την στιγμή που ανέλαβε κι έφτασε έως το Ελεγκτικό συνέδριο όταν η Επίτροπος κατά τον προσυμαβατικό έλεγχο έκανε Πράξη ακύρωσης επειδή η προκήρυξη προέβλεπε απόκλιση του +- 1% στις διαστάσεις των παιχνιδιών γεγονός που δεν έκρινε ως παράνομο και παράτυπο τελικά το Ελεγκτικό συνέδριο. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου και τη δημοτική αρχή επί ενάμιση χρόνο και 33 ενέργειες του δήμου Ξάνθης να προσπαθεί να παραδώσει στην τοπική κοινωνία 6 παιδικές Χαρές σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Ακολουθούν άλλες 5 Παιδικές Χαρές – Εκπονείται νέα μελέτη – Έλεγχος στις υπόλοιπες

Σε δεύτερη φάση ο δήμος έχει σκοπό την αναμόρφωση άλλων 5 παιδικών χαρών και συγκεκριμένα: Το πάρκο του Δημοτικού Κήπου , το Πάρκο Διοικητηρίου, Πάρκο Μεξικάνα, Κυψέλης και Μ. Αλεξάνδρου. Μάλιστα όπως μας ανέφερε ο κ. Ηλιάδης εκπονείται νέα μελέτη για την αναμόρφωση αυτών των Παιδικών Χαρών. Στο μεταξύ η Τεχνική υπηρεσία έχει συστήσει ομάδα που θα ελέγχει τις υπόλοιπες παιδικές χαρές (περίπου 30 – 40 είναι συνολικά) στις οποίες έχουν αφαιρεθεί παιχνίδια για λόγους ασφάλειας των παιδιών και θα επιχειρήσει να τις διαμορφώσει κι αυτές με βάση τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος και με την διαδικασία του διαγωνισμού που έγινε και με τις 6 πρώτες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…