Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χαµηλότερες συνδροµές, λιγότεροι συνδροµητές στο ΕΒΕ Ξάνθης

Χαµηλότερες συνδροµές, λιγότεροι συνδροµητές στο ΕΒΕ Ξάνθης

0
eve-empros

Παρότι µειώθηκαν οι συνδροµές, η µη υποχρεωτικότητα µείωσε τους συνδροµητές – Θετικό κλίµα διακρίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ, αφού ο κόσµος σταδιακά γνωρίζει τις δράσεις και την προσφορά του Επιµελητηρίου

Αναλυτικά όλες οι συνδροµές όπως ίσχυαν και όπως έχουν διαµορφωθεί σήµερα για το ΕΒΕ Ξάνθης

Από 1-1-2015 και µε την εφαρµογή της Υπ. Απόφασης 78030 (ΦΕΚ 3586/τ.Β’/31-12-2014) οι ετήσιες συνδροµές των µελών των Επιµελητηρίων έχουν αλλάξει, λόγω της προαιρετικής πλέον συνδροµής. Ο ακριβής καθορισµός του ποσού συνδροµής για την κάθε επιχείρηση καθορίστηκε από τα ίδια τα Επιµελητήρια, τα οποία χάριν οµοιοµορφίας αποφάσισαν την ανώτερη συνδροµή µε ανταποδοτική όµως µορφή για τις υπηρεσίες που παρέχονται. Καταβάλλεται, δηλαδή, εφόσον κάποιο µέλος του ΕΒΕ λαµβάνει υπηρεσίες από αυτό. Οι επαγγελµατίες, σύµφωνα µε την διατύπωση, δεν είναι υποχρεωµένοι, αλλά οφείλουν να καταβάλλουν τις συνδροµές τους. Η µείωση, βέβαια, των συνδροµών ισοσταθµίστηκε εν µέρει µε την αύξηση του ΓΕΜΗ (Γενικό Εµπορικό Μητρώο).

Θετικό κλίµα διακρίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Στέλιος Μωραΐτης, διακρίνει ένα θετικό κλίµα γενικότερα απέναντι στο Επιµελητήριο, αφού, όπως υποστηρίζει, ο κόσµος σταδιακά γνωρίζει τις δράσεις και την προσφορά του επιµελητηριακού θεσµού στην στήριξη των τοπικών επιχειρηµατιών. Αναφορικά µε τις συνδροµές, ο κ. Μωραΐτης δήλωσε ότι είναι λιγότεροι από πριν αυτοί που καταβάλλουν σταθερά τις συνδροµές τους, ενώ οι υπόλοιποι επιχειρηµατίες χρεώνονται όταν καταθέτουν τις φορολογικές τους δηλώσεις ή απολαµβάνουν κάποια υπηρεσία που έχει άµεση σχέση µε το ΕΒΕ. «Όσοι πληρώνουν την συνδροµή τους και γίνονται µέλη έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Επιµελητηρίου. Γι’ αυτό και όσοι χρειάζονται συχνά έγγραφα για τις εµπορικές τους δραστηριότητες επιλέγουν το ΕΒΕ, γλυτώνοντας έτσι χρόνο και χρήµα», ανέφερε ο ίδιος.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…