Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βραβεία και μετάλλια «Αγάπης» απονέμει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης

Βραβεία και μετάλλια «Αγάπης» απονέμει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης

0
agori aimodosia

109 εθελοντές θα βραβευτούν για την προσφορά τους σε εκδήλωση την Παρασκευή. Την Κυριακή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του συλλόγου

Η εκδήλωση στο πλαίσιο της «Εορτής Αιμοδότη 2016» για την απονομή βραβείων και μεταλλίων στους εθελοντές αιμοδότες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο κοσμικό κέντρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» (6ο χιλ.Ξάνθης-Πετροχωρίου) στις 8.30 μμ. Όσοι θέλουν να παραβρεθούν μπορούν να πάρουν προσκλήσεις από τα γραφεία του συλλόγου. Η αξία της πρόσκλησης με πλήρες μενού είναι 10€.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 9 πμ έως τις 2 μμ στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης και παράλληλα από τις 11 πμ θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής για την αιμοδοσία στην πλατεία Διοικητηρίου. Την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια των νέων γραφείων του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη» στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς στις 11.30 πμ και θα προηγηθεί αρτοκλασία και μνημόσυνο αγάπης στις 7.30 πμ στον Ι. Κ. Ναό της Του Θεού Σοφίας. Στις εκδηλώσεις έχει προσκληθεί να παραστεί και ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Οι βραβεύσεις γίνονται σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου που υπάρχουν από το 1975 και αφορά αιμοδοσίες που «προσφέρθηκαν» στο όνομα του Συλλόγου. Δυστυχώς το Γ.Ν. Ξάνθης δεν είχε τη δυνατότητα να τηρεί αρχεία για το ίδιο χρονικό διάστημα και έτσι όσοι δώσανε ονομαστικά δεν τους συνυπολογίζονται αυτές οι αιμοδοσίες.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας που έχει να κάνει με τα ηθικά κίνητρα των αιμοδοτών όσοι έχουν μέχρι 24 αιμοδοσίες τους απονέμετε το χάλκινο μετάλλιο του Υπουργείου ενώ από 25 αιμοδοσίες και άνω το ασημένιο αντίστοιχο μετάλλιο. Το Δ.Σ. από το 2008 καθιέρωσε την βράβευση όσων έχουν συμπληρώσει 40 αιμοδοσίες με ειδικό βραβείο ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στις 23-2-2009 καθιερώθηκε με τη συμπλήρωση 50 αιμοδοσιών να δίνεται τιμητική διάκριση από το Δήμο Ξάνθης. Τέλος έχει καθιερωθεί από τον Μάιο του 2011 να τιμώνται με Ειδικό Έπαινο οι εθελοντές αιμοπεταλιοδότες και οι νεώτεροι αιμοδότες ηλικίας 17-18 ετών που αιμοδότησαν για πρώτη φορά και εντάχθηκαν στην οικογένεια της «ΑΓΑΠΗΣ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν τρία άτομα με το ειδικό βραβείο του δήμου Ξάνθης, (πάνω από 50 εθελοντικές αιμοδοσίες), οκτώ άτομα με το ειδικό βραβείο από το σύλλογο «Αγάπης» (πάνω από 40 εθελοντικές αιμοδοσίες), 32 άτομα θα λάβουν το αργυρό μετάλλιο (πάνω από 25 εθελοντικές αιμοδοσίες), 57 άτομα θα λάβουν το χάλκινο μετάλλιο (πάνω από 10 εθελοντικές αιμοδοσίες), ειδικός έπαινος θα δοθεί στους πέντε νεότερους αιμοδότες του 2015 (ηλικίας 17-18 χρονών) και ένας ακόμη έπαινος θα δοθεί στους τρεις αιμοπεταλιοδότες της χρονιάς που πέρασε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…