Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το κλείσιμο των πάρκινγκ επηρεάζει και την Δημοτική Αγορά

Το κλείσιμο των πάρκινγκ επηρεάζει και την Δημοτική Αγορά

0
dimotiki agora

Ο χώρος στάθμευσης των πελατών για μισή ώρα έχει εξελιχθεί σε ολοήμερο πάρκινγκ για κάποιους

Καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή οι καταστηματάρχες για έλλειψη ελέγχου, παρότι υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Το «Ε» έχει αναφερθεί επανειλημμένα στα προβλήματα της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης και την ανάγκη τόνωσης της αγοραστικής κίνησης σε αυτή. Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι παρατηρείται μια εικόνα εγκατάλειψης της Δημοτικής Αγοράς από πλευράς δήμου, αλλά και απαξίωσης από το αγοραστικό κοινό της πόλης. Η ήδη μειωμένη αγοραστική κίνηση των τελευταίων χρόνων έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο στην Δημοτική Αγορά. Δεν είναι λίγοι οι Ξανθιώτες, κυρίως νεώτεροι, που δεν έχουν διαβεί ούτε μία φορά τις μεγάλες πόρτες του κτηρίου. Αυτός ίσως να είναι και ένας από τους λόγους που οι χώροι στάθμευσης έξω από το διατηρητέο κτήριο δεν συνδέονται με τις ανάγκες των πελατών, αλλά αποτελούν για πολλούς ένα ακόμη πάρκινγκ. Οι πρόσφατες εξελίξεις με την διακοπή λειτουργίας του χώρου στάθμευσης στο οικόπεδο Γκαίρυ (Gary) απέναντι από το ΙΚΑ αλλά και το προσωρινό κλείσιμο του Central Parking έχουν δημιουργήσει ήδη μεγάλα προβλήματα στο κέντρο της πόλης.

«Parking πελατών για μισή ώρα»

Μπορεί η επιγραφή στην νότια είσοδο της Δημοτικής Αγοράς να είναι μεγάλη και ευκρινής, αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί που δίνουν σημασία στην ύπαρξή της. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο κ. Φίλιππος Παπαναστασίου, καταστηματάρχης στην Δημοτική Αγορά, υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από τις 23 Μαρτίου του 2009, βάσει της οποίας ο χώρος μπροστά από τις εισόδους της Αγοράς προορίζεται για τους πελάτες μόνο για μισή ώρα. Αντ’ αυτού, πολλοί Ξανθιώτες που εργάζονται σε γραφεία της γύρω περιοχής σταθμεύουν εκεί το αυτοκίνητό τους σχεδόν όλη μέρα. «Αυτό δημιουργεί προβλήματα, γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες μας και να προσεγγίσουν την Δημοτική Αγορά εύκολα», σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου, εστιάζοντας στην έλλειψη ελέγχου από την πλευρά του δήμου. «Η Δημοτική Αγορά είναι ξεχασμένη από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου», τόνισε ο ίδιος. Μάλιστα, οι καταστηματάρχες έχουν τυπώσει ένα μήνυμα προς όσους σταθμεύουν εκεί επί ώρες, γνωστοποιώντας τους ευγενικά τον λόγο ύπαρξης του χώρου στάθμευσης, αλλά και την απόφαση του δήμου για μισάωρο πάρκινγκ.

Ελεγχόμενη στάθμευση μόνο στα… χαρτιά

Ανατρέχοντας στο αρχείο του «Ε», διαπιστώσαμε ότι η απόφαση για την μισάωρη στάθμευση αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαρτίου 2009, μονοπωλώντας την συζήτηση λόγω των εντάσεων που είχαν δημιουργηθεί την περίοδο εκείνη. Όπως είχε προτείνει ο τότε Δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, το καθεστώς ελεγχόμενης στάθμευσης στον χώρο έπρεπε να συνεχιστεί, με μετατροπή του από δύο ώρες σε μισή, με χρέωση του συμβολικού τιμήματος των 0,30 ευρώ, το οποίο ουσιαστικά δεν θα καταβάλλεται ποτέ από τους πελάτες της Δημοτικής Αγοράς που θα σέβονται τον περιορισμό της μισής ώρας, θα επιτρέπει όμως τον έλεγχο της τήρησης του μέτρου από τους άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας. Μόνη προσθήκη στην τελική διατύπωση υπήρξε ο όρος για μη δυνατότητα ανανέωσης του χρόνου στάθμευσης πέραν του ημιώρου για όσους συμπολίτες μας θα επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τον συγκεκριμένο χώρο. Χωρίς Δημοτική Αστυνομία και με λίγους υπαλλήλους να ασχολούνται με την ελεγχόμενη στάθμευση, η κατάσταση και μπροστά από την Δημοτική Αγορά βρίσκεται στο… έλεος του Θεού.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…