Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Θα μας αλλάξουν τα φώτα

Θα μας αλλάξουν τα φώτα

0
oikonmiki may16

Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για τον διαγωνισμό προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού για δύο χρόνια προϋπολογισμού 369.000 ευρώ

Ολοκληρωμένη τεχνική μελέτη ζήτησε ο Βασιλούδης και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις –6 εκ. ευρώ στοιχίζει η αντικατάσταση του φωτισμού της πόλης είπε ο δήμαρχος

Με έντονη λογομαχία μεταξύ του Μανώλη Φανουράκη και της νομικού συμβούλου του δήμου Ξάνθης κας Ελένης Χατζηλιάδου ξεκίνησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μάιου. Αφορμή δόθηκε όταν η κα Χατζηλιάδου ζήτησε να αποσυρθεί το 11ο θέμα που αφορούσε την λήψη απόφαση για την εκπροσώπηση από δικηγόρο του δήμου Ξάνθης στο Πλημμελειοδικείο γνωστοποιώντας ότι δεν έχει άδεια από τον Δικηγορικό σύλλογο να παραστεί λόγω της αποχής των δικηγόρων που συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή. Ο κ. Φανουράκης εξέφρασε την διαφωνία του μεταφέροντας και την θέση του επικεφαλής της παράταξης κ. Θανάση Ξυνίδη σύμφωνα με την οποία η κα Χατζηλιάδου και ο κ. Λάμπρου έχουν έμμισθη θέση με τον δήμο Ξάνθης και ως εκ τούτου η συμμετοχή τους στις επιτροπές δεν είναι κατά παράσταση.

«Μη μου κουνάτε το δάχτυλο…»

Η κα Χατζηλιάδου και ο κ. Λάμπρου υποστήριξαν ότι το πλαίσιο της αποχής είναι συγκεκριμένο και ότι η παράσταση θεωρείται παροχή υπηρεσιών και δεν έχουν την εξουσιοδότηση να παραστούν. Επιπρόσθετα η κα Χατζηλιάδου είπε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ την ενημέρωση με τον ίδιο να της απαντά ότι «Δεν είμαστε μπαλάκια να πηγαινοερχόμαστε στο γραφείο σας». Προκλήθηκε ένταση και όταν η κα Χατζηλιάδου είπε ότι λυπάται για την στάση του κ. Φανουράκη και ότι δεν περίμενε τέτοια αντιμετώπιση στην ίδια και στις αποφάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου έκανε μια κίνηση υπόδειξης με τον χέρι της η οποία ενόχλησε τον κ. Φανουράκη που της φώναξε «Μην μου κουνάτε το δάκτυλο και της υπενθύμισε πως σε προηγούμενη συνεδρίαση ζητούσε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή παρότι δεν είχε άδεια από το σύλλογο να παραστεί σε δίκη η οποία ήταν βέβαιη ότι θα αναβληθεί. Άφησε δε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές ότι η διαφοροποίηση της στάσης της έχει σχέση με το δίκη. Να σημειώσουμε ότι η παρούσα δίκη αφορά των πρώην δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την πολύκροτη υπόθεση της δενδροφύτευσης.  

Ηλεκτρονικός διαγωνισμός για προμήθεια λαμπτήρων

Το επόμενο θέμα που προκάλεσε συζήτηση ήταν το 7ο και αφορούσε την έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και τον καθορισμό των όρων διακήρυξης ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για 2 χρόνια. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος έτσι θα πετύχουν καλύτερη τιμή. Ο κ. Βασιλούδης που εξέπληξε τον δήμαρχο για τις ηλεκτρολογικές του γνώσεις περί των τεχνικών προδιαγραφών παρότι οδοντίατρος εξέφρασε την ένσταση του και για το ότι αναφερόταν στην τεχνική έκθεση η μάρκα λαμπτήρα που ανήκει σε μια εταιρείας και όχι ο τύπος και αυτό θα μπορούσε να προσβληθεί από ανταγωνιστική εταιρεία και ν’ ακυρωθεί ο διαγωνισμός όπως επίσης και διαπίστωσε υποτιμημένες τιμές σε σχέση με αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά. Είπε επίσης ότι ο δήμος θα έπρεπε να κάνει μια συντονισμένη και ολοκληρωμένη μελέτη για την αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού του υλικού με ποιοτικά υλικά που θα του εξασφαλίσουν και εξοικονόμηση χρημάτων μακροπρόθεσμα και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις. Ο δήμαρχος αποδέχτηκε να γίνει αλλαγή στην αναφορά της μάρκας του λαμπτήρα ωστόσο ανέφερε πως για να αντικατασταθεί ο φωτισμός της πόλης απαιτούνται 6 εκ. ευρώ και αυτά δεν μπορούν να διατεθούν γι αυτό γίνονται παρεμβάσεις κομμάτι – κομμάτι και ότι η δαπάνη για 2 χρόνια θα είναι 369.000 ευρώ.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα οι Βασιλούδης – Φανουράκη ψήφισαν Λευκό στην διάθεση του ποσού των 12.000 ευρώ για την αντικατάσταση των 70 καθισμάτων στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού εργασίας. Λευκό επίσης ψήφισαν και στο 3ο θέμα που αφορούσε την ένσταση του κ. Δαγκούλη στον διαγωνισμό προμήθειας σάκων απορριμμάτων και την οποία απέρριψε η αρμόδια επιτροπή επειδή όπως αιτιολόγησαν η ένστασή του έγινε δεκτή από άλλη επιτροπή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…