Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Τέλος η σεζόν – αρχίζουν οι διακοπές

Skoda Ξάνθη: Τέλος η σεζόν – αρχίζουν οι διακοπές

0
gipedo-web

Δείτε ποιοι παίκτες θα αποχαιρετήσουν οριστικά την ξανθιώτικη ομάδα

Με φιλική ήττα (1-3) από τον Ηρακλή ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις

Σεζόν τέλος για τη Skoda Ξάνθη και τους παίκτες της, καθώς χθες πραγματοποίησαν την τελευταία προπόνηση κι έπειτα οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να αναχωρούν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και τους… καλοκαιρινούς προορισμούς των διακοπών που έχουν προγραμματίσει, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις 03 Ιουλίου, ημερομηνία που έχει οριστεί για την επιστροφή στις προπονήσεις και έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη περίοδο.

Ποιοι αποχαιρέτησαν οριστικά

Πάντως μετά το τέλος των διακοπών, αρκετοί είναι οι παίκτες που δεν θα επιστρέψουν στα Πηγάδια καθώς θα αποδεσμευθούν, μιας και τα συμβόλαια τους λήγουν τον ερχόμενο Ιούνιο και δεν θα ανανεωθούν.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τους παίκτες που θα αποτελέσουν παρελθόν από το ρόστερ της ξανθιώτικης ομάδας, μετά τους Μπέρτο και Γούτα οι οποίοι θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό, αλλά και τους Καπετάνο, Καρυπίδη που και επίσημα έχουν αποδεσμευθεί, ακόμη τέσσερις παίκτες θα ακολουθήσουν την πόρτα της εξόδου.

Πρόκειται για τους Λουΐτζι Τσενάμο, Γιάννη Ζαραδούκα, Πάβολ Φάρκας και Μανώλη Παπαστεριανό. Και μπορεί οι τρεις πρώτοι να ήταν λίγο – πολύ δεδομένο πως δεν θα συνεχίσουν στην Ξάνθη, όμως στην περίπτωση του Παπαστεριανού, αν και ο παίκτης αποτελούσε μία σημαντική λύση σε πολλά παιχνίδια, τελικά οι ιθύνοντες της ομάδας δεν θα ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του και έτσι οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν την συνεργασία τους.

Ποιοι μένουν

Αντίθετα, μετά τις ανανεώσεις των Άντριαν Λουσέρο και Φερνάντο Γουάλας, στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας θα παραμείνουν – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – και οι Κώστας Φλίσκας, Χρήστος Λισγάρας, Κάσα Καμαρά, και Κρίστοφερ, που θα αποτελούν μέλη της ομάδας μαζί με τους Τριάδη, Βασιλακάκη, Μπαξεβανίδη, Σολτάνι, Νιέτο, Ορφανίδη, Σκούρτη, Ζαρόπουλο, Γκαραβέλη, Δεμένικο, Οκάν, Φασίδη. Μοναδικό ερωτηματικό παραμένει το αν θα ανανεώσει ο Νικολάι Ντιμιτρόφ, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν «κλείσει» οι Παπαγεωργίου και Ντε Λούκας και οι μετεγγραφικές προσθήκες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα…

Με φιλική ήττα (1-3) από τον Ηρακλή έκλεισε η σεζόν

Παρουσία λίγου κόσμου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο φιλικό της φετινής αγωνιστικής σεζόν στα Πηγάδια το απόγευμα της Τετάρτης, με την Skoda Ξάνθη να γνωρίζει την ήττα από τον Ηρακλή με 1-3, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν αρκετά ανοικτά και με πολλούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεση τους.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε την άτυπη… ρεβάνς για την προ ημερών εντός έδρας ήττα με 2-4 από την Ξάνθη, κερδίζοντας αυτή την φορά αυτή με 1-3. Το σκορ άνοιξε στο 20′ η Ξάνθη με τον Σκούρτη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή μετά από γύρισμα του Τριάδη, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν στο 43′ όταν ο Σαραμαντάς έκανε την σέντρα σουτ και ο Φλίσκας έκανε την προβολή στέλνοντας άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη για να διαμορφωθεί το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και στο 63′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή και πήραν το προβάδισμα όταν σε γύρισμα μέσα στην περιοχή η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπαξεβανίδη με τον διαιτητή Κιοτζένη να καταλογίζει την παράβαση και να δίνει πέναλτι υπέρ του «γηραιού». Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεοζίνιο που νίκησε τον Δεμένικο για το 1-2. Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 87′ όταν σε κόντρα επίθεση του Ηρακλή ο Μπικιάρης πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κυριακίδη που με πλασέ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς Χουσεΐν Κούλα και Τάσο Χατζημωυσιάδη της ΕΠΣ Ξάνθης ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης.

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Τ. Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Γούτας, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης, Καμαρά, Λουσέρο, Νιέτο, Τριάδης, Σκούρτης. Έπαιξαν και οι: Δεμένικος, Ζώτος, Κρίστοφερ, Μπουνταγκίδης, Κώστας και Φασίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Πασάς, Λεοζίνιο, Αμαραντίδης, Τσιλιανίδης, Τσότρας. Έπαιξαν και οι: Περνίς, Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Δούμτσιος, Μπικιάρης, Βλαχόπουλος, Ρότας, Αβραμίδης, Ζιαμπάρης.

Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…