Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ρωσικός ορίζοντας για την καριόκα Ξάνθης

Ρωσικός ορίζοντας για την καριόκα Ξάνθης

0
eve-rosoi

Ενδιαφέρον από το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο. Συνάντηση του προέδρου του Θ. Ιωαννίδη με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθη Σ. Μωραΐτη

Τον προσκάλεσε να μιλήσει για την καριόκα ενώπιον 25 Επιμελητηρίων και Υπουργών της Ρωσίας, στο Β΄ Διεθνές Συνέδριο – Εμπορικό Κέντρο με ελληνικά προϊόντα στο κέντρο της Μόσχας

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για την Καριόκα Ξάνθης μετά την επιτυχημένη προσπάθεια προβολής της και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία κατά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Το διαφημιστικό υλικό που μοιράστηκε σε αντιπροσωπείες χωρών και δημοσιογράφους , οι επαφές και οι συναντήσεις που είχε η αποστολή των Ζαχαροπλαστών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραϊτη και η δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα, καθώς ακολούθησαν πλήθος δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε ελληνικά και ξένα site κέντρισε το ενδιαφέρον και της Ρώσικης αγοράς! Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη του προέδρου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων κ. Θεόφιλου Λάκη Ιωαννίδη τη Τρίτη 11 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι.

Ενδιαφέρον των Ρώσων για την καριόκα Ξάνθης

Όπως ανέφερε ο κ. Μωραΐτης στο «Ε» η επίσκεψη του διακεκριμένου καθηγητή που διατελεί πολλά χρόνια πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, έγινε με δική του πρωτοβουλία μετά από πολλά τηλεφωνήματα που δέχτηκε από μέλη του επιμελητηρίου που εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους να γνωρίζουν αυτό το νέο προϊόν την καριόκα Ξάνθης και να το προωθήσουν στην ρωσική αγορά. Μάλιστα προσκάλεσε τον κ. Μωραϊτη να παρουσιάσει το θέμα της καριόκας αλλά και όλων των τοπικών εξαγωγικών προϊόντων προς τη Ρωσία ενώπιον 25 Επιμελητηρίων και Υπουργών της Ρωσίας, στο Β΄ Διεθνές Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 5-8 Ιουνίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, πρόσκληση που έγινε δεκτή από τον κ. Μωραϊτη με ιδιαίτερη χαρά. Μιλώντας γι αυτό στο «Ε» είπε πως νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση που θα έχει την ευκαιρία με προμετωπίδα την καριόκα να παρουσιάσει και άλλα τοπικά προϊόντα του νομού μας σε ένα συνέδριο με δεκάδες ρώσους επιχειρηματίες και να προβάλλει και επιχειρηματικά και τουριστικά τον νομό μας: «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε μετά από το τέλος του εμπάργκο να αναπτύξουμε εμπορικές σχέσεις με όλα τα τοπικά προϊόντα αλλά και με το συγκεκριμένο προϊόν της Καριόκας το οποίο προωθούμε και μέχρι τώρα τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και μας κάνουν αισιόδοξους», τόνισε ο κ. Μωραΐτης.

Εμπορικό Κέντρο με ελληνικά προϊόντα στο κέντρο της Μόσχας

Ένα επίσης φιλόδοξο εγχείρημα είναι αυτό που επιχειρεί το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο καθώς όπως ενημέρωσε ο κ. Ιωαννίδης τον κ. Μωραΐτη είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια για την δημιουργία ενός Εμπορικού Κέντρου 6.000τ.μ. στη Μόσχα με σκοπό την παρουσίαση και προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά. Σ’ αυτό το εμπορικό κέντρο θα έχει θέση και η Καριόκα και άλλα τοπικά προϊόντα. Σημείωσε δε πως οι Ρώσοι είναι φιλικά διακείμενοι προς τους έλληνες με τους οποίους τους συνδέουν ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί αλλά και στα ελληνικά προϊόντα τα οποία θεωρούν ποιοτικά και πως αυτοί οι δύο παράγοντες μπορούν να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για το «άνοιγμα» της τεράστιας ρωσικής αγοράς στα ελληνικά προϊόντα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …