Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Πρώτα οι πλούσιοι και μετά οι φοροφυγάδες

Πρώτα οι πλούσιοι και μετά οι φοροφυγάδες

0
tsepes

Όπως όλοι διαπιστώνετε υπάρχει μία ιεράρχηση στις προτεραιότητες συλλήψεων από την αριστερή Κυβέρνησή μας. Πρώτα θα συλληφθούν οι κακοί πλούσιοι και λίγο αργότερα οι ψεύτες φοροφυγάδες.

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι πλούσιοι ήταν κακοί άνθρωποι και οι φτωχοί ήταν καλοί άνθρωποι. Τίποτα άλλο δεν θέλω να πω για να μην επαναλαμβάνομαι και προκαλώ την πτώση των βλεφάρων σας από την κούραση. Συλλαμβάνεις τους βιομήχανους και εν γένει τους επιχειρηματίες, τους χώνεις σε ένα βαθύ μπουντρούμι, χωρίς ούτε ένα μπουκάλι ρούμι και τους αφήνεις να βράζουν στο ζουμί τους. Κάτι ξέρανε περί αυτού οι ανθρωποφάγοι της νήσου Βόρνεο πρίν λίγα χρόνια όταν κολατσίζανε τον γιό του Αμερικανού μεγαλοεπιχειρηματία Ροκφέλερ.

Πάντα κάτι έχεις να διδαχθείς από τις προηγούμενες γενιές, γι αυτό η Κυβέρνησή μας καλά κάνει και στρέφει τα μάτια στις φυλές της Σουμάτρα. Μετά το ξεπάστρεμα των βιομηχάνων ο Στέλιος Παππάς, αυτή η τεράστια φυσιογνωμία της Κυβέρνησης και της ΔΕΗ , θα στρέψει τα φαρμακερά του βέλη κατ ευθείαν απάνω στο σώμα των φοροφυγάδων και ιδιαίτερα των καταθετών στις Τράπεζες της περιοχής της Λωζάννης. Λίγο αργότερα θα συλλάβει και αυτούς της Γενεύης. Με αλφαβητική σειρά θα ελεγχθούν και οι καταθέτες των άλλων Ελβετικών πόλεων ανά καντόνιο. Τι θα κάνουν τότε οι φοροφυγάδες παρά να προστρέξουν στο Υπουργείο των Οικονομικών για να πληρώσουν φόρους και πρόστιμα? Α, ρε Τρύφωνα Αλεξιάδη, θαύματα κάνεις όταν συνεργάζεσαι με τον Στέλιο Παππά, τίποτα δεν σου ξεφεύγει, γάτος με πέταλα και δισκόφρενα!

Τώρα, ας δούμε τις εξελίξεις μετά τις συλλήψεις. Άμεση αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων του Δημοσίου με μία αύξηση της τάξεως του 120%. Κατόπιν, εντός 40 ημερών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, εκλογές. Πάει, τελείωσε κι αυτό. Ανανεώνεται ο στόλος των Υπουργικών αυτοκινήτων με BMW της σειράς 7 και Mercedes CLK 450 και πάνω.

Η ευτυχία μέσα στα σπίτια μας. Έξω ο καπιταλισμός και ο Νεοφιλελευθερισμός. Α, ρε Στέλιο, τι μυαλό είναι αυτό! Ολοφάνερο πως η ΔΕΗ έβγαλε μυαλά φωτεινά λόγω υψηλών τιμών στο φώς. Σήκωσέ τες κι άλλο, αντέχουμε. Βάλτε φόρους, κι άλλους φόρους, μέχρι ξεπατωμού, να γίνουν τα πατώματα ταβάνια και οι κληματαριές πλατάνια, να νοιώσουμε τα μεγαλεία της αριστεράς.

Εκείνο που δεν πρέπει να πειραχτεί είναι οι συντάξεις του Δημοσίου, ό,τι ιερότερο έχει η Κυβέρνησή μας στο θησαυροφυλάκιό της. Άλλωστε είναι και οι πιο πιστοί πελάτες -ψηφοφόροι μας, ποιος καλός επαγγελματίας δεν γνωρίζει ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο; Θα του χαμογελάσεις, θα τον κεράσεις καφεδάκι, αυξησούλα και θα του ψιθυρίσεις και κάτι ευχάριστο για την κόρη του γύρω από το Λιμενικό και το Δασαρχείο. Στους Νεοδημοκράτες τι να τάξεις και γιατί να το τάξεις; Εκεί, στον ιδιωτικό τομέα, να σου φύγουν τα πάκια και να σχολάζεις μετά τις 9 το βράδυ. Οι ιδιώτες δεν είναι κιμπάρηδες όπως το κράτος με την αφεντιά του και τη σιγουριά του, παλιοτόμαρα του κερατά είναι.

Μαζί μου να δείτε που συμφωνεί και ο αγωνιστής Στέλιος. Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης για την αριστερά που περνάει μέσα από τις επενδύσεις σε καφετέριες και σουβλατζίδικα με νωπό χοιρινό εισαγόμενο κρέας. Τώρα, αν δεν μπορέσουμε όλους να τους βολέψουμε σαν ψήστες, γκαρσόνια και ντελιβεράδες, αυτούς θα τους διορίσει η πάντα βαθυνοούσα αριστερά στην πολεοδομία, στα σιδηροδρομικά σταθμαρχεία και στα κατά τόπους δημοτικά σφαγεία. Ούτε ένας άνεργος.

Στέλιο σε θαυμάζω, ήταν βλέπεις το δύσκολο μεροκάματο της ΔΕΗ που σκλήρυνε και γαλβάνισε τα μεγάλα σου ιδεολογικά πιστεύω με πρότυπα σαν αυτά του Εμβέρ Χότζα και της εριτίμου συζύγου και συντρόφου του. Μαζί σου για πάντα, ποτέ πια πλούσιοι και κεφαλαιούχοι στην πατρίδα μας. Μόνο μεγαλοσυνταξιούχοι κάτοικοι Σκωτίας εξουθενωμένοι μέχρι αναισχυντίας από την άκαρδη ΔΕΗ.

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…