Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Β. Κορέας υπήρξε προπονητής της… Skoda Ξάνθη!

Ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Β. Κορέας υπήρξε προπονητής της… Skoda Ξάνθη!

0
andersen

O 53χρονος Νορβηγός Γιορν Άντερσεν που δεν «στέριωσε» το 2007 στην ξανθιώτικη ομάδα ανέλαβε την Εθνική ποδοσφαίρου της ασιατικής χώρας

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, με τον κυβερνήτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ούν; Και οι δύο έχουν συνεργασθεί με τον Νορβηγό προπονητή Γιόρν Άντερσεν, καθώς ο 53χρονος τεχνικός που πέρασε (και δεν… ακούμπησε) από τον πάγκο της Skoda Ξάνθη το 2007, συμφώνησε πριν λίγες ημέρες για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της ασιατικής χώρας!

Η συνεργασία του Γιορν Άντερσεν με τη Skoda Ξάνθη δεν κράτησε παρά λίγες… ημέρες, καθώς η ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας και η επίσημη παρουσίαση του έγινε στις 14/05/2007, ενώ μετά από σχεδόν ένα μήνα (23/06/2007) ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας(!), με το Νορβηγό να μην έχει προλάβει καν να φορέσει τη φόρμα της Skoda ούτε για… προπόνηση. Συγκεκριμένα ο Άντερσεν μετά την παρουσίαση του από την ξανθιώτικη ΠΑΕ στα ΜΜΕ, αναχώρησε για το εξωτερικό (σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα για αναζήτηση παικτών), όμως δεν επέστρεψε ποτέ, καθώς έμαθε για την απόλυση του μέσω… διαδικτύου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στις 23/06/2007 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ΑΟ κατήγγειλε τον προπονητή Jorn Andersen στην FIFA, γιατί με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε εν αγνοία της εταιρείας, αυτοκατήργησε τον εαυτό του από προπονητή της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ΑΟ δηλώνοντας μάλιστα, χωρίς η εταιρεία να γνωρίζει τίποτα, ότι χωρίσανε φιλικά. Επίσης σε άλλες του δηλώσεις σε ιστοσελίδα της Νορβηγίας ανέφερε ότι θα τον ενδιέφερε να εργαστεί σε μια μεγάλη Νορβηγική ομάδα. Τώρα πως θα μπορούσε να εργαστεί και στις δύο ομάδες είναι κάτι που μόνο ο ίδιος το γνωρίζει».

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, οι λόγοι του «διαζυγίου» ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη – Γιόρν Άντερσεν ήταν η έλλειψη… ενδιαφέροντος καθώς ο Νορβηγός είχε ταξιδέψει στην Ισπανία για διακοπές(!), αφήνοντας στην άκρη τον προγραμματισμό της ξανθιώτικης ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντερσεν ήρθε εκ νέου στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη του 2010 και έκατσε μόλις… 24 ημέρες, καθώς μετά από 3 συνεχόμενες ήττες αποχώρησε από την ΑΕ Λάρισας με το ελληνικό κλίμα να μην… σηκώνει τον Νορβηγό.

Έτσι, φτάνοντας στο σήμερα, και αφού ο Νορβηγός είδε και απόειδε, σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ, ταξίδεψε κάτω από άκρα μυστικότητα στη Β. Κορέα και συμφώνησε με την εκεί Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αποσπώντας και το «οκ» του δικτάτορα της χώρας, Κιμ Γιόνγκ Ούν, για συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Βόρειος Κορέα προσλαμβάνει ξένο προπονητή! Εκτός από Ξάνθη και Λάρισα ο Νορβηγός κόουτς έχει δουλέψει σε ομάδες όπως Κίκερς Όφενμπαχ, Μάϊντς, Καρλσρούη και τελευταία στην Αούστρια Σάλτσμπουργκ.

Πάντως μένει να δούμε αν ένας προπονητής που δεν τα… κατάφερε με Πανόπουλο και Πηλαδάκη πως θα τα βγάλει πέρα με τον δικτάτορα της Βορείου Κορέας, καθώς θεωρείται απίθανο να μην έχει γνώμη και όλες οι αποφάσεις να μην περνούν υπό την έγκριση του Κιμ Γιόνγκ Ούν. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως μιλάμε για τον άνθρωπο που απαγόρευσε στους υπηκόους του να βλέπουν παιχνίδια ομάδων εκτός Βορείου Κορέας εκτός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της οποίας είναι οπαδός!

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …