Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 1 πρόσληψη στην ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

1 πρόσληψη στην ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

0
ergasia-may161

Έως τις 16 Μαΐου η ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών

«Στον αέρα» βρίσκεται η προκήρυξη για μία Διοικητική θέση κατηγορίας ΔΕ στην ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης. Πρόκειται για εποχική πρόσληψη με 8μηνη σύμβαση και στα απαραίτητα προσόντα συμπεριλαμβάνεται: Απολυτήριο Λυκείου, ISDL. Η ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών λήγει στις 16 Μαΐου.

Πληροφορίες στην ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης (δίπλα στην Πυροσβεστική).

Εργασιακή εμπειρία από τον ΟΑΕΔ σε 23.000 ανέργους έως 49 ετών

Δύο νέα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα

Δημόσιες προσκλήσεις για δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους 18-29 ετών καθώς και για 10.000 ανέργους 30-49 ετών θα εκδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση κατάρτιση τεσσάρων μηνών μέσα στην επιχείρηση, που θα ακολουθείται από κανονική οκτάμηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το δεύτερο είναι ένα πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα για ανέργους 30 έως 49 ετών. Η πρόσληψη των ωφελούμενων ανέργων και στα δύο προγράμματα θα γίνει με νέα ηλεκτρονική μέθοδο επιλογής. Με αυτόν τον τρόπο ο ΟΑΕΔ προσφέρει στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση υπαγωγής τη δυνατότητα να κάνουν μια προεπιλογή των υποψηφίων που θεωρούν κατάλληλους για τη θέση εργασίας που ανοίγουν, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Οργανισμού και των Βιογραφικών Σημειωμάτων που είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων του.

«Ξεπαγώνουν» οι προσλήψεις υποψηφίων κατηγορίας ΔΕ – ΥΕ

Σε Δήμους και Περιφέρειες

Νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίγει τον δρόμο σε προσλήψεις υποψηφίων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας, ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα μέσα Μαΐου θα ξεπαγώσουν οι προσλήψεις εργαζομένων της κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ σε δήμους και περιφέρειες με αυξημένες προσφυγικές ροές, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλοι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Υπενθυμίζεται πως οι προσλήψεις υποψηφίων χαμηλών προσόντων είχαν ανασταλεί έως το τέλος του 2016.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου για τις επόμενες κατανομές από παλιούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, είναι ο εξής:

• Θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι κατανομές που αφορούν τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού (απομένουν περίπου 500 άτομα).

• Ολοκληρώνονται οι ελάχιστες κατανομές που έχουν μείνει και αφορούν υπουργεία και φορείς τους (περίπου 200 άτομα).

• Ετοιμάζεται η κατανομή που αφορά τους εκπαιδευτικούς (περίπου 460 άτομα).

• Πρόθεση του υπουργείου είναι να αλλάξει τον φορέα κατανομής και όσοι / ες είναι υπό διορισμό στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, εφόσον το επιθυμούν, να κατανεμηθούν άμεσα στις Υπηρεσίες Ασύλου (περίπου 170 άτομα).

Παράταση για το πρόγραμμα καινοτόμων επιχειρήσεων

Οι εταιρείες που θα χρηματοδοτηθούν πρέπει να έχουν νομική μορφή ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, Κοινωνικές ή Συνεταιριστικές επιχειρήσεις

Η δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών βιώσιμων εταιρειών με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια

Παράταση μέχρι και τις 24 Μαΐου πήρε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο κοινοτικό πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα». Η δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης. Με το πρόγραμμα ενισχύονται άνεργοι και φυσικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή και συνεργασίες αλλά και ενώσεις αυτών, προκειμένου να ιδρύσουν νέα επιχείρηση. Ο προϋπολογισμός του πρώτου κύκλου υποβολής των προτάσεων είναι 72 εκατ. ευρώ και όσοι υπαχθούν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν κατά 100% για δαπάνες που αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. Επιτρέπονται οι συνεργασίες μεταξύ των δικαιούχων της ίδιας ή και διαφορετικών κατηγοριών από τις προαναφερόμενες, με σκοπό την ίδρυση νέας μικρής ή πολύ μικρής επιχείρησης σε μια από τις ακόλουθες νομικές μορφές: ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, Κοινωνικές Επιχειρήσεις του Ν. 4019/2011 και Συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Η υποβολή αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων www.ependyseis.gr/mis. Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης του επιχειρηματικού σχεδίου δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών.

Πού θα απευθυνθώ

Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Μεσογείων 56, Αθήνα με ωράριο λειτουργίας 8:30 έως 19:00 Τηλεφωνική ενημέρωση στο 8011136300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση. Ιστοσελίδα: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, email: infoepan@mou.gr

Επιδότηση κεφαλαίου για νέους αγρότες έως 40 ετών

Επιδότηση κεφαλαίου έως 22.000 ευρώ για νέους έως 40 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα σε όλη την Ελλάδα, θα αρχίσει να παρέχει σύντομα το νέο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης στον αγροτικό τομέα. Στόχος του προγράμματος, πέραν της ηλικιακής ανανέωσης, είναι η δημιουργία επιχειρηματιών αγροτών που θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις. Η προκήρυξη του μέτρου προγραμματίζεται να γίνει ανά περιφέρεια μετά το καλοκαίρι 2016. Δικαιούχοι της προκήρυξης του μέτρου έτους 2016 είναι νέοι γεωργοί, ηλικίας κάτω των 40 ετών, που έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ τουλάχιστον για το έτος 2016 και οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα επαγγελματίες γεωργοί, ενώ αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεωργική εκμετάλλευση με ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) 8.000 ευρώ. Για πρώτη φορά είναι επιλέξιμα για ενίσχυση και νομικά πρόσωπα τα οποία ανήκουν κατά κύριο λόγο σε νέο γεωργό (ο νέος γεωργός μετέχει στο κεφάλαιο του νομικού προσώπου τουλάχιστον κατά 51%). Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τυποποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης. Η διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 3 και μεγαλύτερη από 4 χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ο νέος γεωργός δεν αναλαμβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.

Οικονομικές ενισχύσεις

Το ποσό ενίσχυσης, το οποίο δεν συνδέεται με συγκεκριμένες δαπάνες, διαμορφώνεται ως εξής: Βασικό ποσό ενίσχυσης τα 17.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να προσαυξάνεται αθροιστικά:

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…