Σχόλια 13/04/16

0
skopianoi-astynomikoi
Αφού δώσαμε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μέρκελ, το Άμυνας στο ΝΑΤΟ, την κοινωνική πολιτική στις ΜΚΟ, τώρα αφήνουμε τη Δημόσια Τάξη της Ειδομένης στους Σκοπιανούς!


Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης
Άνοιξε χθες στην 5 το απόγευμα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετά των ανάλογων υπογραφών από τα μέλη της ΝΟΣ των υποψηφίων προέδρων της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. Πολλές γκρίνιες ακούστηκαν από στελέχη για το γεγονός ότι δεν έγιναν εκλογές σε καμιά δημοτική οργάνωση αλλά ούτε και για τους συνέδρους ούτε για θεματικούς τομείς και κάποιοι θεώρησαν ότι υπήρχε εντολή από τα κεντρικά για αυτό και όπου υπήρχαν δύο υποψήφιοι ως δια μαγείας ο ένας την τελευταία στιγμή απέσυρε την υποψηφιότητάς του. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο πιο σωστό και πιο δημοκρατικό θα ήταν να ήταν πολλοί υποψήφιοι και να εκλέγονται με εκλογές και όχι γιατί δεν υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι. Ας ελπίσουμε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ να εκλεγεί με εκλογές …
Μ.Ξ.


Τι είναι η μεταρρύθμιση

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και χρόνια για την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και βέβαια, ενώ λέγονται, τελικά δεν γίνονται. Κι όσο δεν υλοποιούνται δομικές μεταρρυθμίσεις δεν θα βγει η χώρα από την κρίση. Είναι δε λάθος να δαιμονοποιείται η μεταρρύθμιση και οι περισσότεροι να τον ταυτίζουν με μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Μεταρρύθμιση σημαίνει δραστική μείωση γραφειοκρατικών εμποδίων, απλοποίηση διατάξεων για άνοιγμα και κλείσιμο επιχειρήσεων με σταθερό φορολογικό πλαίσιο, επιτάχυνση απόδοσης δικαιοσύνης, καλύτερη προστασία των ευρεσιτεχνιών και άλλα για να ξαναξεκινήσει η ελληνική οικονομία, να προσελκύσει επενδύσεις και βέβαια να σταματήσει το πελατειακό κράτος.
Γ.Δ.


Που φτάσαμε…

Αφού οι ελληνικές αρχές (κυβέρνηση και αστυνομία) δεν μπορούν να επιβληθούν στους πρόσφυγες και μετανάστες, ανέλαβαν να το κάνουν οι Σκοπιανοί στην Ειδομένη.
Ναι, μην ακούσω φωνές και διαμαρτυρίες από την ελληνική πλευρά. Η οποία απλά παρακολουθούσε τους Σκοπιανούς να επεμβαίνουν εντός του ελληνικού εδάφους (!) και να διώχνουν και να συγκρούονται με τους πρόσφυγες.
Ταραχτήκατε αγαπητοί αναγνώστες; Έτσι γίνεται όταν απουσιάζει το ελληνικό κράτος, όταν αδιαφορεί, όταν γίνεται ανεκτικό και το κουμάντο κάνουν οι αλληλέγγυοι και οι διάφορες ΜΚΟ.
-Τα σχόλια δικά σας.

Γ.Δ.


Φήμες ήταν
Μας ξάφνιασε ως είδηση. Και βέβαια ταλαντευτήκαμε διότι αυτές οι αποφάσεις των εκλογοδικείων αργούν να βγουν. Για να τη διασταυρώσουμε τη φήμη τηλεφωνήσαμε στον Αλ. Κοντό. Διότι αυτόν αφορούσε η φημολογία και τον Ευρ. Στυλιανίδη της Κομοτηνής.
Δηλαδή ότι η προσφυγή τους έγινε δεκτή και εκλέγονται βουλευτές. Μόνο που ο Κοντός δεν ξαφνιάστηκε από την ερώτησή μας διότι την είχε ακούσει κι αυτός.
Και βέβαια μας είπε πως ακόμη είναι νωρίς για την απόφαση. Εν αναμονή λοιπόν για το θέμα.
Γ.Δ.


Εξόρμηση της ΛΑΕ
Στην Ξάνθη σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της ΛΑΕ, ενώ ο Δημ. Στρατούλης θα πάει στην Αλεξανδρούπολη. Και οι δυο θα έχουν επαφές, συναντήσεις και ομιλίες. Η ανοιξιάτικη αυτή εξόρμηση των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας εντάσσεται στην προσπάθεια επαφής με τα λαϊκά στρώματα, ενημέρωσή τους και ίσως προετοιμασίες εν όψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων.
Γ.Δ.


Έφυγε ένας ντελικανής
Ο Νίκος Παπανικολάου έφυγε προχθές για το μεγάλο ταξίδι. Η κηδεία του έγινε στην αγαπημένη του Ξάνθη όπου και ετάφη.
Υπήρξε ένας άνθρωπος που πρόσφερε πάρα πολλά στην Ξάνθη, στον τομέα του ως γυμναστής-δάσκαλος παραδοσιακών χορών. Δεν αρκέστηκε ποτέ στα όρια της δουλειάς του. Ήταν πρωτοπόρος, ακούραστος και με διάθεση προσφοράς. Μαζί με τον Βασίλη Ασημομύτη, στήριξαν το θεσμό των Λαογραφικών Εορτών όσο λίγοι. Μετέδωσε την αγάπη του για τους χορούς της πατρίδας μας σε γενιές νέων Ξανθιωτών.
Υπήρξε πραγματικός δάσκαλος και έχαιρε εκτίμησης για το έργο και την προσφορά του στην Ξάνθη. Όσοι τον γνώρισαν και ήταν αρκετοί, θα τον θυμούνται πάντα.
Γ.Δ.


Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβρη η δίκη Χατζηευαγγέλου και των αντιδημάρχων του
Αναβολή πήρε για τις 9 Σεπτεμβρίου η δίκη του πρώην δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου και των τότε αντιδημάρχων του Χρήστου Φεταχίδη, Φώτη Πυροστιάνη, Χρυσόστομου Κοτόπουλου, Γιώργου Καζάκου, Αποστολίδη, Κ. Γιουβαντζίκ και Δήμο Τσιλιγγίρη. Να θυμίσουμε ότι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως κατά συρροή και ψευδής βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση. Παρότι αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων δεν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής καθώς η προθεσμία λήγει στις 31/12/2018. Θυμίζουμε επίσης ότι παραπέμφθηκαν μετά από καταγγελία της τότε αντιπολίτευσης και νυν δημοτικής αρχής η οποία έχει στις τάξεις της δύο από τους αντιδημάρχους που κατήγγειλε τον κ. Γιουβαντζίκ και τον κ. Κοτόπουλο!
Μ.Ξ.


Δίωξη της διαπλοκής… των άλλων
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, έθεσε ως έναν από τους στόχους της και δυνατό όπλο στην φαρέτρα του λαϊκισμού την πάταξη της διαπλοκής. Το ξεσκέπασμα των υπόγειων σχέσεων και συμφερόντων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 40 χρόνια δικομματισμού στην χώρα. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι υπήρξαν τέτοιες σχέσεις, σκάνδαλα και περιστατικά διαπλοκής εις βάρος του δημοσίου. Το να επιλέγεις όμως να αποκαλύψεις μόνο αυτά που αφορούν τους πολιτικούς σου αντιπάλους, αποκρύπτοντας και σκεπάζοντας με εξόφθαλμο τρόπο όσα άπτονται του δικού σου πολιτικού προσωπικού, μόνο ειλικρίνεια και αγνές προθέσεις δεν μαρτυρά. Πρόσφατη περίπτωση η ιστορία που αφορά εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησης. Ήταν λοιπόν κάποτε ένας καθηγητής, νυν υπουργός της Αριστεράς, που διώχθηκε για διασπάθιση κονδυλίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με φωτογραφικό νόμο πριν λίγες μέρες, μόνο για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, ‘’ξέπλυνε’’ τον υπουργό του και τους συγκατηγορούμενούς του, μετατρέποντας τις χαρακτηρισμένες από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης ως «ανοίκειες πληρωμές» σε «νόμιμες». Δαπάνες από το 1996 έως το 2004 με όλα τα βεβαιωθέντα ποσά τους διαγράφονται ως διά μαγείας, παρότι το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης έχει παραπέμψει με βαριές κατηγορίες στο εδώλιο όλους τους εμπλεκόμενους. Είχε άλλωστε προηγηθεί και η προστασία του υπουργού (που είχε ξεχάσει να δηλώσει στο πόθεν έσχες του 1,8 εκ. ευρώ) μέσω της ασυλίας του. Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο κ. Φίλης στην Βουλή και ψηφίζεται τις προσεχείς μέρες. Κάποιοι όμως έχουν ακόμη το θράσος να μιλούν για νομοθετικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.
Χ.Δ.


Θρακική πρωτοπορία στον χώρο των αναψυκτικών
H Green Cola Hellas αναδείχτηκε νικήτρια στα Marketing Excellence Awards 2015, στην κατηγορία «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Αγορών», λαμβάνοντας την σημαντικότερη τιμητική διάκριση στον χώρο του μάρκετινγκ στην Ελλάδα. Η επιλογή της Green Cola από την επιστημονική επιτροπή των βραβείων έγινε για την επιτυχημένη είσοδο στην ελληνική αγορά του καινοτόμου αναψυκτικού. Το λανσάρισμα της Green Cola, πριν από 3 χρόνια, σηματοδότησε την δημιουργία μιας νέας κατηγορίας αναψυκτικών, η οποία απευθύνεται σε καταναλωτές που επιζητούν προϊόντα με φυσικά συστατικά, χωρίς ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια από την κυκλοφορία της, η Green Cola βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών στα αναψυκτικά τύπου cola, ενώ κυκλοφορεί σε 18 χώρες στο εξωτερικό σε Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία. Η Green Cola Hellas αποτελεί μια πρωτοπόρο για τον κλάδο των αναψυκτικών αμιγώς ελληνική εταιρεία, που μέσα σε λίγα χρόνια ζωής έχει ήδη κατακτήσει σημαντικό μερίδιο της Ελληνικής αγοράς και συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα, διατηρώντας το σύνολο της παραγωγής της στην ακριτική Ορεστιάδα. O εμπορικός διευθυντής Γ. Βενιέρης δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ότι είναι τεράστια ικανοποίηση να επιβραβεύεται η καινοτομία, αισιοδοξώντας για μια εξίσου δυναμική συνέχεια «μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν χαρίζει εύκολα νίκες». Επιχειρήσεις που συγκαταλέγονται στους τελευταίους των… Μοϊκανών.
Χ.Δ.


Δασικό χωριό και με χιόνια και χωρίς
Για μία ημέρα γίναμε… ψεύτες, για 10 και πλέον συζητείται το πρωταπριλιάτικο αστείο που είχαμε δημοσιεύσει ανήμερα της Πρωταπριλιάς. Και καθώς ακόμη και μέχρι χθες δεχθήκαμε τηλεφωνήματα αναγνωστών από μακρινές περιοχές που ρωτούσαν για την – υποτιθέμενη – δημιουργία τεχνητής πίστας σκι στο Δασικό Χωριό Ερύμανθου, με το σημερινό σχόλιο θα προσπαθήσουμε να τους επαναφέρουμε στην… πραγματικότητα. Ειδικότερα όσους διαβάζουν τα νέα της εφημερίδας μέσω του διαδικτύου, καθώς οι συνδρομητές μας ασφαλώς και διάβασαν την επόμενη κιόλας ημέρα τη διάψευση του «πρωταπριλιάτικου» ρεπορτάζ και ότι επρόκειτο για… φάρσα. Μάλιστα πληροφορίες μας ανέφεραν ότι το φετινό μας πρωταπριλιάτικο αστείο έφτασε μέχρι και στα… αυτιά αρμοδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Η υποτιθέμενη δημιουργία τεχνητής πίστας σκι στον Ερύμανθο λοιπόν ήταν το φετινό πρωταπριλιάτικο αστείο του αθλητικού τμήματος του «Ε» και από τις αντιδράσεις που εισπράξαμε είδαμε ότι σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Βέβαια το παραπάνω γεγονός δεν αναιρεί το ότι το Δασικό Χωριό είναι ένα πανέμορφο μέρος, ιδανικό για επίσκεψη και διαμονή σε όσους ζητούν στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης σε ένα μέρος μέσα στη φύση, όχι μόνο όταν… χιονίζει αλλά όλο το χρόνο.
Δ.Κ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…