Σχόλια 06/04/16

0
mouzalas
Είναι ανόητο το ΔΝΤ γιατί απειλεί με ασφυξία τη χώρα καταγγέλλει ο πρωθυπουργός που τον Ιούνιο του 2015 έκανε ακριβώς το ίδιο εκβιάζοντας τους Ευρωπαίους….


Το κλείσιμο των συνόρων
Ότι τα σύνορά μας είναι κλειστά από τους Σκοπιανούς αυτό είναι γνωστό. Ότι όμως θα κλείνουν σύνορά μας, δρόμους και εθνικές οδούς μετανάστες και πρόσφυγες, όχι αυτό δεν το περιμέναμε.
Υποκινούμενοι οι άνθρωποι αυτοί από διάφορους που δήθεν ενδιαφέρονται γι’αυτούς, προχωρούν σε πράξεις που ποτέ δεν θα είχαν περάσει καν από το μυαλό τους εάν δεν τους είχαν παροτρύνει οι δικοί μας πρόθυμοι αλληλέγγυοι και άλλοι «προοδευτικοί».
Κλείνουν λιμάνια, αποκλείουν σιδηροδρομικές γραμμές. Σε ποια άλλη χώρα, εκτός της Ελλάδος θα μπορούσαν να τα κάνουν αυτά; Σε καμία! Εδώ όμως, με τη στήριξη των γνωστών ατόμων και την υπόδειξη, τα κάνουν.
Απαράδεκτο!
Γ.Δ.


Μουζάλας τέλος
Εάν δεν είχε το καρδιακό επεισόδιο ο υφυπουργός για το Μεταναστευτικό, γιατρός κ. Μουζάλας, τώρα θα ήταν στο ιατρείο του. Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την αντικατάστασή του για λόγους που αυτή γνωρίζει. Γνωρίζουμε κι εμείς βέβαια όπως κι εσείς και αφορά τον συνεταίρο στην κυβέρνηση Π. Καμμένο και τη δήλωση Μουζάλα για τη «Μακεδονία».
Έτσι, θα του πουν ένα «ευχαριστούμε για την προσφορά σας» και θα τον στείλουν σπίτι του.
Μεταξύ μας θα γλυτώσει ο άνθρωπος βρίσκοντας την ησυχία του. Λίγο το έχετε τις ημέρες αυτές;
Γ.Δ.


Στα μέσα της Άνοιξης
Αρχές Απρίλη, μέσα της Άνοιξης και ο καιρός «γύρισε». Προς το καλύτερο, το σαγηνευτικό, τον καθαρό ουρανό, τις μυρωδιές της Άνοιξης, τον βόμβο των πτηνών και εντόμων. Ένα διαφορετικό αεράκι χαϊδεύει την πλάση όλη. Οι νέες ζωές σήκωσαν ανάστημα σε ζώα και φυτά κι ανάμεσά τους ο άνθρωπος, ο πρώτος και μοναδικός.
Για να τα δει, να τα χαϊδέψει, να τα μυρίσει, να τα ζήσει. Της Άνοιξης δημιουργίες, της ζωής δρομολόγια μικρά κι ασήμαντα κατ’ άλλους, μοναδικά και αξεπέραστα για άλλους.
Βρισκόμαστε στην Άνοιξη. Στη βουή της ζωής, στην εικόνα της ομορφιάς. Μας τα δίνει απλόχερα η ντόπια φύση. Ας τ’ απολαύσουμε.
Γ.Δ.


Η χώρα στον αέρα και πάλι
Το ίδιο κακοπαιγμένο έργο που είδαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015 ξαναβλέπουμε και φέτος με τη διαπραγμάτευση. Που είναι και πάλι σκληρή και όλο φημολογείται ότι έκλεισε αλλά δεν κλείνει ποτέ και όταν φτάνει -υποτίθεται-λίγο πριν το τέλος, όλα ανατρέπονται και πάμε σε δραματική λύση. «Αν δεν κλείσει η διαπραγμάτευση χαθήκαμε» είπε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος. Όμως όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά βρίσκεται ξαφνικά στον αέρα λόγω των περίεργων «αποκαλύψεων» συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ. Οι οποίες αποκαλύψεις δεν αποκαλύπτουν ουσιαστικά τίποτε που δεν γνωρίζαμε ήδη.
Η κυβέρνηση, με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της ετοιμότητα, και αφού ο ΠτΔ έχει προετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα το έδαφος, κηρύσσει νέο ανένδοτο αγώνα, ανακαλύπτοντας και καταγγέλλοντας τον καινούριο εχθρό. Έναν εχθρό όμως που όποιος ήθελε το καλό της χώρας θα έπρεπε να συμμαχήσει μαζί του, γιατί είναι ο μόνος που ζητά επιτακτικά τη μείωση του χρέους. Ζητά βέβαια δημοσιονομικά μέτρα που θα πλήξουν άμεσα την εκλογική πελατεία των κυβερνώντων (το δημόσιο) κάτι που με τίποτε δεν γίνεται αποδεκτό.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η κυβέρνηση καταρρέει δημοσκοπικά, έχει φτάσει στο 8% η διαφορά υπέρ της ΝΔ πριν καν φέρει τα ισοπεδωτικά μέτρα που σχεδιάζει. Το παραμύθι με τη δήθεν πάταξη της διαπλοκής δεν πείθει πια κανέναν. Το προσφυγικό γιγαντώνεται και απειλεί να διαλύσει τη χώρα. Βρέθηκε λοιπόν το επαναστατικό αφήγημα απέναντι στο επάρατο ΔΝΤ, που θα προετοιμάσει το έδαφος είτε για μία νέα σκιαμαχία με τραγική κατάληξη ή για την ηρωική έξοδο της κυβέρνησης δια των εκλογών…


Αναζητείται τρόπος σύστασης νέας Αναπτυξιακής…
Στην ΚΕΔΕ «σκόνταψε» η προσπάθεια ανασύστασης μιας νέας Αναπτυξιακής μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΑΠΕΧΩ του δήμου Αβδήρων προκειμένου να μην χαθούν τα λεφτά του Leader από τον νομό μας. Συγκεκριμένα όπως πληροφορηθήκαμε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ γνωμάτευσε πως δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το εγχείρημα μέσω της ΔΕΑΠΕΧΩ και κατά συνέπεια πρέπει οι δήμαρχοι και οι μέτοχοι τέλος πάντων να βρουν άλλο τρόπο και άλλο σχήμα αν δεν θέλουν τα 15 εκ. που αντιστοιχούν στο νομό μας να τα διαχειρίζονται άλλες αναπτυξιακές. Αυτό είναι και το θέμα της σημερινής σύσκεψης που συγκάλεσε εκτάκτως ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης για τα αποτέλεσμα της οποίας θα σας ενημερώσουμε αύριο. Πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχει κώλυμα με την ΔΕΑΠΕΧΩ γιατί οι νομικοί από τις νομικές υπηρεσίες των δήμων είχαν γνωματεύσει θετικά!
Μ.Ξ.


Καμπάνια ενημέρωσης για τα κουνούπια και η επίσκεψη του μητροπολίτη στο Κονγκό…
Εκκίνηση μέσα στον Απρίλιο για το καταπολέμησης κουνουπιών με ψεκασμούς αλλά προηγουμένως έχει ήδη ξεκινήσει η καμπάνια ενημέρωση από την ΑΜ-Θ. Συγκριμένα ο εκ Καβάλας Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών στους παραλιακούς δήμους που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί ημερίδα την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στον δήμο Αβδήρων και συγκεκριμένα στο κτήριο «Αντιλογίας Δόμος» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Αβδήρων. Στο μεταξύ την προηγούμενη μέρα τα μέλη του ΚΑΠΗ Αβδήρων θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον μητροπολίτη Ξάνθης ο οποίος θα επισκεφτεί το ΚΑΠΗ στις 6.30 το απόγευμα και θα παρουσιάσει τις δράσεις της Μητρόπολης Ξάνθης στο Κονγκό και θα καταθέσει την εμπειρία του από την επίσκεψή του στην Αφρικανική χώρα
Μ.Ξ.


Φόλες και αδέσποτα Ξάνθης
Όταν επαναλαμβάνεις συχνά ένα θέμα, αντί να κουράσει αυτόν που είναι αρμόδιος, φτάνει να κουράζει εσένα τον ίδιο. Έτσι και με τα αδέσποτα στην Ξάνθη. Γράφουμε συχνά-πυκνά αλλά ουδείς ο ‘’ακούων’’. Φίλη μας ενημέρωσε για τον συμπαθή τετράποδο της φωτογραφίας που πολλοί Ξανθιώτες ξέρουν και ταΐζουν, αφού παρότι μεγαλόσωμος ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα. Ήταν όμως για ένα μήνα στο κυνοκομείο του δήμου, λόγω καταγγελίας για το… μέγεθός του. Αφού δεν μπορούν να πιάσουν εύκολα τα αγριεμένα σκυλιά, την πληρώνουν όσα είναι ήσυχα. Από την άλλη, και όταν προσπαθεί η υπηρεσία του δήμου να πιάσει ένα επιθετικό αδέσποτο, πολλοί διαμαρτύρονται γιατί το τραβολογάνε. Οι ίδιοι μάλλον θα το συζητούσαν το θέμα με τον ίδιο τον σκύλο. Από την μια οι υπερευαίσθητοι φιλόζωοι και από την άλλη οι ασυνείδητοι με τις φόλες, με έναν ακόμη κυνηγετικό σκύλο να θανατώνεται στην περιοχή του Τσαλ.
Χ.Δ.


Και δαρμένοι και απλήρωτοι
Μετά τα μπλόκα ενός μήνα, τις διαδηλώσεις και το ξύλο από τα ΜΑΤ, τις αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό που όπως φαίνεται θα επιβληθούν το επόμενο διάστημα, οι αγρότες μένουν και απλήρωτοι, αφού είναι οι μόνοι σε όλη την ΕΕ που δεν έχουν πληρωθεί την ενιαία ενίσχυση. Παρά τις δηλώσεις Αποστόλου ότι ήμασταν από τις πρώτες χώρες που έκαναν τις πληρωµές βασικής ενίσχυσης, αποδεικνύεται ότι από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης µόνο στην Ελλάδα οι αγρότες παραµένουν απλήρωτοι για την ενιαία ενίσχυση που δικαιούνται µε βάση τη νέα ΚΑΠ. Γερµανοί, Ιρλανδοί, Γάλλοι και πολλοί άλλοι έχουν καταβάλει από τα Χριστούγεννα το 95% των ενισχύσεων και αποµένει µόνο η πλήρης και οριστική εκκαθάριση. Η Ελλάδα ‘’παλεύει’’ να ξεπληρώσει πριν το Πάσχα το υπόλοιπο 1 δισ. Η ανακοίνωση του βουλευτή Πέλλας και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Καρασµάνη, είναι ‘’καταπέλτης’’ για τον κ. Αποστόλου, αποκαλύπτοντας τουλάχιστον έξι περιπτώσεις αναληθών δηλώσεων και ανακριβειών για αγροτικά θέματα.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…