Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Συνδύασαν σπουδές με αθλητισμό και… πίστη για τη νίκη

Συνδύασαν σπουδές με αθλητισμό και… πίστη για τη νίκη

0
ekklisiastika-agones

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 1οι σχολικοί αγώνες Εκκλ. Σχολείων που έγιναν στην Ξάνθη

Εκατοντάδες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στη διοργάνωση

Με μία σεμνή τελετή η οποία χάρισε χαμόγελα και χαρά σε δεκάδες μαθητές, ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες των Εκκλησιαστικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη το τριήμερο 17-19 Απριλίου.

Συνδυάζοντας τον αθλητισμό, την παιδεία, τις γνώσεις, την πίστη και άλλες αρετές και αξίες, εκατοντάδες μαθητές από διάφορα Εκκλησιαστικά Σχολεία και Ιδρύματα απ’ όλη την Ελλάδα διαγωνίστηκαν το παραπάνω τριήμερο σε αγώνες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αλλά και αγώνες στίβου και ανώμαλου δρόμου, στα πλαίσια της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στη χθεσινή τελετή λήξης, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο, κάτωθεν του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, απονεμήθηκαν τα μετάλλια και διπλώματα στους μαθητές και μαθήτριες, ενώ η εκδήλωση περιλάμβανε και εορταστικό μέρος με τραγούδια από τη χορωδία του εκκλησιαστικού σχολείου Ξάνθης.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Διευθυντής της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας π. Σταύρος Μπόζου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Παπαθανασίου Γεώργιος, ο διευθυντής του εκκλ. Σχολείου Ξάνθης πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Τρασανίδης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών με τους κ.κ. Ζαγναφέρη Κωνσταντίνο (αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης) και Λομβαρδέα Μιχαήλ (αντιδήμαρχος αθλητισμού Ξάνθης).

Οι επίσημοι καλεσμένοι κατά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες τους εξήραν την πολύ καλή και επιτυχημένη διοργάνωση δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές και όσους στήριξαν την προσπάθεια με τον διευθυντή του εκκλησιαστικού σχ. Ξάνθης να τονίζει πως «αποτελεί τιμή για την πόλη και την περιοχή μας η επιλογή του σχολείου μας για την διοργάνωση της τριήμερης αθλητικής συνάντησης η οποία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την προβολή της περιοχής μας».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα μετάλλια, κύπελλα, έπαινοι και διπλώματα συμμετοχής στους μαθητές και ακολούθησαν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

Ποδόσφαιρο:

1: Ριζάρειος Σχολή

2: Φλώρινα

3: Ξάνθη

Καλαθοσφαίριση:

1: Ριζάρειος Σχολή

2: Θεσσαλονίκη

3: Ξάνθη

Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου

Κορίτσια 3χλμ.:

1η: Τριανταφυλλίδου Μαρία (Ξάνθη)

2η: Χατζηαποστόλου Γαβριέλλα (Ριζάρειος)

3η: Πανταζάκου Ειρήνη (Ριζάρειος)

Αγόρια 4χλμ.:

1ος: Θεοτοκάκης Βασίλειος (Ριζάρειος)

2ος: Τσάκαλος Αλέξανδρος (Φλώρινα)

3ος: Τσομπανούδης Χρήστος (Ξάνθη)

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…