Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Regions’ Cup: Δραματικό παιχνίδι και πρόκριση στα πέναλτι (3-1) για τη Μικτή Ξάνθης επί της ΕΠΣ Κοζάνης

Regions’ Cup: Δραματικό παιχνίδι και πρόκριση στα πέναλτι (3-1) για τη Μικτή Ξάνθης επί της ΕΠΣ Κοζάνης

0
xanthi-mikti-eps16

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ξανθιώτικη ομάδα ο τερματοφύλακας Γιάννης Ρούφος με τρεις αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι

Στην Κομοτηνή θα διεκδικήσει η Ξάνθη την επόμενη εβδομάδα την πρόκριση για τον τελικό Ελλάδας

Σε ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η Μικτή ΕΠΣ Ξάνθης στην παρθενική της συμμετοχή στο «RegionsCup» αναδείχθηκε νικήτρια στη χθεσινή αναμέτρηση με την ΕΠΣ Κοζάνης και πήρε την πρόκριση για τη συνέχεια της διοργάνωσης!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας της ξανθιώτικης ομάδας, Γιάννης Ρούφος, ο οποίος απέκρουσε στη διαδικασία των πέναλτι τρεις εκτελέσεις αντιπάλων και με το τελικό 3-1 η ΕΠΣ Ξάνθης πήρε την πρόκριση.

Το «RegionsCup» αφορά τουρνουά όπου συμμετέχουν Μικτές Ομάδες από διάφορες ποδοσφαιρικές Ενώσεις, με περιορισμό στο ότι οι παίκτες από τους οποίους αποτελούνται είναι ερασιτέχνες ηλικία 19 έως 40 ετών, χωρίς να έχουν αγωνιστεί ποτέ σε επαγγελματική ομάδα.

Στα πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση

Η ξανθιώτικη ομάδα αν και ήταν ελαφρώς καλύτερη από την αντίστοιχη της Κοζάνης, στο παιχνίδι που έγινε στο ΔΑΚ Ξάνθης, δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ στην κανονική διάρκεια με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στην παράταση η οποία επίσης έληξε χωρίς σκορ κι έτσι οι δύο αντίπαλες ομάδες «έλυσαν τις διαφορές τους» στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ξανθιώτες αναδείχθηκαν νικητές με σκορ 3-1.

Έτσι η νικήτρια ΕΠΣ Ξάνθης θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή τη Μικτή ΕΠΣ Θράκης, η οποία επικράτησε 2-0 επί της αντίστοιχης ομάδας της ΕΠΣ Δράμας. Ο νικητής του αγώνα ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Ξάνθης θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του Νοτίου Ομίλου, με το νικητή του τελικού να παίρνει την πρόκριση για αγώνες εκτός συνόρων όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα!

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Ρούφο η πρόκριση για την Μικτή ΕΠΣ Ξάνθης

Στο αγωνιστικό μέρος, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, όταν στο 22’ ο Στέλιος Τουργαΐδης εκτέλεσε φάουλ από μακρινή θέση, με τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να απομακρύνεται στη συνέχεια από τους αμυντικούς.

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί για πρώτη φορά στο 29’, όταν ο Καραγεώργος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε όμως ο Ρούφος με εντυπωσιακή επέμβαση νίκησε στο τετ-α-τετ. Το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και για τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Σε αργό τέμπο ξεκίνησε και το β’ ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα «μετόπισθεν» κι έτσι οι φάσεις ήταν και πάλι λιγοστές. Σε μία από αυτές, στο 52’, ο Μαρούδας βγήκε μόνος στην αντεπίθεση και σούταρε με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ρούφου.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η Ξάνθη απείλησε και πάλι με το σουτ του Κυριαζίδη, με τη μπάλα όμως και πάλι να περνάει λίγο άουτ. Στο 78’ η ξανθιώτικη ομάδα έγινε και πάλι απειλητική, όταν ο Γιάννης Καραγκιόζης έβγαλε την όμορφη πάσα στον Πέτρο Σαρηγιαννίδη με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να σουτάρει και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να απομακρύνει σωτήρια. Δύο λεπτά αργότερα ο Γ. Καραγκιόζης προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όμως ο Αθανασιάδης με εντυπωσιακή απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.

Καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα στην κανονική διάρκεια, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερες ευκαιρίες κι έτσι το παιχνίδι έμεινε χωρίς σκορ (0-0), με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, στο πρώτο πέναλτι οι Κοζανίτες ευστόχησαν για το 1-0. Στην πρώτη εκτέλεση για την Ξάνθη ο Αθανασιάδης απέκρουσε το πέναλτι του Καραγκιόζη.

Δεύτερη εκτέλεση για την Κοζάνη, αποκρούει ο Ρούφος. Δεύτερο εκτέλεση για την Ξάνθη και ο Στέλιος Τουργαΐδης ευστόχησε για το 1-1.

Στην τρίτη εκτέλεση για την Κοζάνη και πάλι απέκρουσε ο Γιάννης Ρούφος, ενώ στην αντίστοιχη της Ξάνθης ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης ευστόχησε για να βάλει την ξανθιώτικη ομάδα μπροστά στο σκορ με 2-1. Ο τερματοφύλακας του ΑΟ Βιστονίδας αναδείχθηκε σε ήρωα του ματς με την τρίτη απόκρουση στο 4ο χτύπημα πέναλτι της Κοζάνης κρατώντας το 2-1, ενώ ο Κυριαζίδης στο 4ο πέναλτι της Ξάνθης ευστόχησε για το τελικό 3-1, με τους παίκτες και τους περίπου 100 θεατές που παρακολούθησαν την αναμέτρηση να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Οι συνθέσεις:

Μικτή ΕΠΣ Ξάνθης: Ρούφος, Μπουνταγκίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Χακή Τζαμπάζ (105’ Αλή Γκιουνκιόρ), Τουργαΐδης Κ, Κατσής (55’ Κυριαζίδης), Σαρηγιαννίδης Π, Μαυρόπουλος, Τουργαΐδης Σ, Καραγκιόζης Γ., Κοτόπουλος (70’ Μπαϊρακταρίδης).

Μικτή ΕΠΣ Κοζάνης: Αθανασιάδης, Ντούκα, Κουτσομήτρος, Ντούρμισι, Νασιόπουλος, Τσιουκρας, Κεσόγλου (46’ Δηβιγέλης), Μαλουτάς, Ακριτίδης, Καραγεώργος, Μαρούδας.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…