Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πλήρης αποτυχία στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη

Πλήρης αποτυχία στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη

0
adedy-apergia-apr16

Σχεδόν μηδενικά τα ποσοστά συμμετοχής σ’ όλους τους τομείς του δημοσίου τομέα. Τι λένε οι συνδικαλιστές

Παράσταση διαμαρτυρίας των Λογιστών της Ξάνθης στην ΔΟΥ

Παταγώδη αποτυχία σημείωσε η απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης συμμετέχοντες στην πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Πολύ μικρά τα ποσοστά συμμετοχής στους δασκάλους και καθηγητές, στους Εφοριακού και γενικά στους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους. Πολύ μικρή και η συμμετοχή απεργών στο ραντεβού που δόθηκε στην κεντρική πλατεία όπου η φωτογραφία μιλά από μόνη της… Να σημειώσουμε πως στην απεργία δεν συμμετείχε η ΓΣΕΕ ενώ κατά την πάγια τακτική του το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστό συλλαλητήριο.

Παράσταση διαμαρτυρίας των Λογιστών της Ξάνθης στην ΔΟΥ

logistes-apergia16Αντίθετα επιτυχία σημείωσε η παράσταση διαμαρτυρία των λογιστών στην ΔΟΥ Ξάνθης. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου τους, κα Ρένα Μπατζακίδη δεν έγινε κατάληψη αλλά μια διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, με κυριότερα την πίεση που υφίσταται από την μείωση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων σε 3 από 5 μήνες που ίσχυε παλαιότερα και το γεγονός ότι έχουν επιβαρυνθεί με πολλές άλλες εργασίες από τις τράπεζες και το κράτος για τις οποίες δεν αμείβονται.

Τα μηνύματα για το Ασφαλιστικό δεν είναι καλά…

Σαμακωβίδης Δημήτρης, Γραμματέα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Η απεργία αυτή είναι μια συνέχεια των προηγουμένων τριών μεγάλων απεργιών και συλλαλητηρίων που γίνανε σ’ όλη των Ελλάδα για να αντιδράσουμε στο Ασφαλιστικό, στο φορολογικό στο συνταξιοδοτικό. Όλα αυτά που επηρεάζουν τις δουλειές τις ζωές μας και επειδή τα μηνύματα που ακούμε δεν είναι καλά, γιατί ανοιχτά δεν έχει ειπωθεί τίποτε, υπάρχουν όμως πράγματα που θα καθορίσουν τη σχέση μας με το δημόσιο αλλά και σαν συνταξιούχοι αλλά και την καθημερινότητα μας».

20% το ποσό της απεργίας στην ΔΟΥ Ξάνθης

Τσαουσέλη Ελένη, Πρόεδρος Εργαζομένων στην ΔΟΥ Ξάνθης: «Το ποσοστό της απεργίας δεν είναι πολύ μεγάλο είναι γύρω στο 20%. Δεν είχε τόση απήχηση ίσως γιατί δεν πείστηκαν οι εργαζόμενοι για την εξαθλίωση που έρχεται επειδή έχουν πει ότι το Ασφαλιστικό θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο. Έχει πάει Απρίλιος και δεν έχει ψηφιστεί. Έχουμε μάθει πως αποσύρονται κάποιες διατάξεις, έχουμε την ελπίδα ότι μπορεί κα να μην είναι τόσο εις βάρος μας. Γιατί αν κατέβει και ψηφιστεί έτσι όπως ήταν τότε θα επέλθει πια η κοινωνική εξαθλίωση όλων των κοινωνικών στρωμάτων και όχι μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι κοινωνικές τάξεις λειτουργούν σαν ντόμινο …».

Κινητοποίηση από τον καναπέ δεν γίνεται…

Ντούμος Δημήτρης, Πρόεδρος του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης: «Δυστυχώς τα ποσοστά είναι πενιχρά. Έχουμε πει πως η αγανάκτηση του κόσμου πρέπει να εξωτερικευτεί όπως στις προηγούμενες κινητοποιήσεις με την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Τα προβλήματα παραμένουν… Το ασφαλιστικό, τα φορολογικά μέτρα που δεν μπορούμε να σηκώσουμε . Θα πρέπει να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, για το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του και τις ευθύνες του. Με δεδομένο ότι θα κατατεθεί αυτό το ασφαλιστικό και αυτό το φορολογικό θα έπρεπε κάθε μέρα να υπάρχει μιας μορφής κινητοποίηση γιατί από τον καναπέ δεν γίνεται τίποτε… Είναι και το οικονομικό στην μέση αλλά νομίζω ότι θα χάσουμε περισσότερα απ’ ότι χάνουμε από τις απεργίες».

Επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα

Δαμιανάκη Λία, μέλος της ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Η συγκεκριμένη απεργία αφορά το ασφαλιστικό είναι η δεύτερη κινητοποίηση που γίνεται και αναμένεται να γίνει και μια 48ωρη όταν γίνει η κατάθεση του νομοσχεδίου. Ήδη έχουμε δηλώσει ότι το νέο Ασφαλιστικό θα φέρει περικοπές που δεν θα καλύψει τις ανάγκες του λαού και δεν θα εξασφαλίσει σε καμιά περίπτωση και την πολυπόθητη βιωσιμότητά του. Αυτό το βλέπουμε μέσα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο μέτρων που είναι αντιλαϊκά και υφεσιακά. Έχει ομολογηθεί άλλωστε και από ευρωπαίους αξιωματούχους και κυβερνητικά στελέχη ότι το μνημόνιο αυτό δεν θα καταλήξει κάπου. Συνεπώς καλούμαστε άλλη μια φορά να κάνουμε θυσίες οι οποίες δεν θα μας βγάλουν απ’ την κρίση. Όσο λοιπόν η τρόικα και το ΔΝΤ επιμένουν σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μια ανακατανομή του πλούτου από την μεσαία τάξη σε πολύ λίγα και συγκεκριμένα χέρια και όλα αυτά έχουν ξεδιπλωθεί από τα WikiLeaks, τις λίστες του Panama. Δεν πρόκειται πια για συνομωσιολογία αλλά είναι ένας πόλεμος , μια σαφής επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στο κοινωνικό και δημόσιο κράτος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …