Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πάσχα Αλληλεγγύης για τους απόρους της Ξάνθης

Πάσχα Αλληλεγγύης για τους απόρους της Ξάνθης

0
kataskinotes demata

Πάνω από 500 δέματα με τρόφιμα μοιράστηκαν

Πρωτοστατεί η Μητρόπολη και οι ενορίες, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι Κατασκηνωτές

Περισσεύει τούτες τις μέρες η εκδήλωση συναισθημάτων ανθρωπιάς, αλληλεγγύης. καλοσύνης και ενδιαφέροντος προς τους συνανθρώπους μας που στερούνται βασικών αγαθών βιοπορισμού. Έτσι εντείνονται οι δράσεις από Συλλόγους και φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο προσφέροντας τρόφιμα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού χριστιανούς και μουσουλμάνου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να νιώσουν έμπρακτα το ενδιαφέρον των συνανθρώπων τους.

300 δέματα μοίρασε η Μητρόπολη την Μ. Δευτέρα

Σημαντικό φιλανθρωπικό έργο ασκεί η Μητρόπολη Ξάνθης σε καθημερινή βάση και όχι μόνο τις γιορτές καθόσον το Τραπέζι της Αγάπης λειτουργεί καθημερινά περίπου μια 20ετία παρέχοντας ένα ζεστό πιάτο φαγητό κάθε μέρα σε 150 και πλέον απόρους συμπολίτες μας. Παράλληλα η Μητρόπολη Ξάνθης όπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος πατέρας Δημήτριος συγκέντρωσε και μοίρασε την Μ. Δευτέρα σε διάφορους συλλόγους, όπως των Τυφλών, των ΑΜΕΑ, των τριτέκνων κ.ά. 300 δέματα για να τα διαθέσουν στα μέλη τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ο αριθμός αντιστοιχεί στον αριθμό των μελών τους που καταγράφηκαν ως άποροι. Τα δέματα περιείχαν κοτόπουλο, πάριζα, ρύζι, βούτυρο , λάδι, γάλα. Επίσης τρόφιμα και χρήματα κατά περίπτωση διέθεσαν στους άπορους ενορίτες τους και οι 13 ενορίες της Ξάνθης.

60 δέματα σε οικογένειες από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Κυρία πρόσφερε 20 χειροποίητες λαμπάδες

Εξήντα οικογένειες θα στρώσουν πασχαλινό τραπέζι με τρόφιμα που εξασφάλισε από προσφορές καταστημάτων και συμπολιτών μας και διέθεσε η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με την επικεφαλής της Ομάδας κας Παπάζογλου Ματούλας τα πακέτα περιείχαν κοτόπουλο, γάλα, μακαρόνια, λάδι και άλλα τρόφιμα και όχι μόνο. Μια κυρία δώρισε 20 λαμπάδες τις οποίες στόλισε η ίδια και μοιράστηκαν σε οικογένειες ενώ ένα ομογενής συγγενής μέλους της Ομάδας που διαμένει στην Αφρική έστειλε ένα χρηματικό ποσό και μ’ αυτά αγοράστηκαν επιπλέον τρόφιμα που διατέθηκαν κι αυτά.

150 δέματα μοίρασε χθες ο Ερυθρός Σταυρός

Η διανομή έγινε από τις 6 – 7 το απόγευμα. Τα δέματα περιείχαν αλεύρι , ζάχαρη , μακαρόνια γάλα, λάδι. Να σημειώσουμε ότι ο Ερυθρός Σταυρός διαθέτει τρόφιμα και στους πρόσφυγες και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο του Ε. Σ. Ξάνθης επισκέφτηκε το Κέντρο της Δράμας και μοίρασε τρόφιμα.

Τρόφιμα , αβγά, λαμπάδες τσουρέκια μοίρασαν οι Κατασκηνωτές

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όμως συνέλεξαν και οι Κατασκηνωτές ένας πολιτιστικός Σύλλογος που αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση. Μέχρι χθες Μ. Πέμπτη συγκέντρωναν τρόφιμα & είδη βασικής ανάγκης στο στέκι του συλλόγου το “Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού των Κατασκηνωτών (γωνία των οδών Δημάρχου Φίλιππου Αμοιρίδη και Ιωακείμ Σγουρού). Τα μέλη έβαψαν αβγά και έψησαν τσουρέκια, έφτιαξαν λαμπάδες και

τα μοίρασαν στις πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες. Η Κατασκήνωση αγάπης που έχουν ιδρύσει οι Κατασκηνωτές υποστηρίζει όλη τη διάρκεια του χρόνου, με διάφορες δράσεις, τους συνανθρώπους μας. Η ανταπόκριση τα προηγούμενα δύο έτη υπήρξε συγκινητική και – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου – βοήθησαν πάνω από 40 οικογένειες συνολικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…