Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με επιτυχία και φέτος ο 5ος «Ραδιομαραθώνιος Αγάπης» του Γηροκομείου

Με επιτυχία και φέτος ο 5ος «Ραδιομαραθώνιος Αγάπης» του Γηροκομείου

0
radiomarathonios-16

Ξεπέρασαν τις 10.000 ευρώ οι δωρεές που έγιναν κατά την διάρκεια της εκπομπής

Συνεχίζονται οι προσφορές στους ‘’κουμπαράδες’’ που βρίσκονται σε καταστήματα της Ξάνθης

Συνεχίστηκε και φέτος η παράδοση των τελευταίων πέντε χρόνων με την διοργάνωση του “Ραδιομαραθώνιου Αγάπης” για την ενίσχυση του Γηροκομείου της πόλης μας την Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου. Έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος της Ξάνθης σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γηροκομείου ένωσαν τις δυνάμεις τους από τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι, συγκεντρώνοντας προσφορές αγάπης από πολίτες και φορείς της περιοχής. Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και πλέον έχει μετατραπεί σε θεσμό, που στόχο έχει την ενίσχυση του πολύπαθου Ιδρύματος της πόλης.

Μαζική συμμετοχή των ΜΜΕ

Στο εγχείρημα συμμετείχαν και φέτος οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ξάνθης, οι δημοσιογραφικοί και μερικοί από τους μουσικούς ραδιοσταθμούς, που αναμετέδωσαν από κοινού το ίδιο πρόγραμμα, ενώ υπήρχε τηλεοπτική και διαδικτυακή προβολή με εικόνα και ήχο μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό. Φέτος, ο «Ραδιομαραθώνιος Αγάπης» φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφωνικού «Όμορφη Πόλη», με πολλούς δημοσιογράφους να ‘’παρελαύνουν’’ από τα μικρόφωνα του στούντιο, συνομιλώντας με πολίτες που καλούσαν τηλεφωνικά να καταθέσουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το Γηροκομείο, αλλά και τοπικούς φορείς που εξέφρασαν τα συγχαρητήρια προς όλους τους διοργανωτές της προσπάθειας. Στο στούντιο από το πρωί βρισκόταν ο πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου, Γιάννης Παπαχρόνης, ο οποίος μετέφερε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, καλώντας όλους τους πολίτες να δείξουν την έμπρακτη αγάπη τους στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους Ιδρύματος «Μέγας Βασίλειος».

Περισσότερα από 10.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν στον ‘’αέρα’’

Τα οικονομικά προβλήματα του Γηροκομείου είναι μεγάλα, με τους υπαλλήλους να εργάζονται απλήρωτοι για αρκετούς μήνες, γι’ αυτό και η όποια προσφορά προς το Ίδρυμα είναι αναγκαία και καλοδεχούμενοι. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο κ. Παπαχρόνης, υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 10.000 ευρώ κατά την διάρκεια της εκπομπής, χωρίς να υπολογίζονται οι απευθείας καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιδρύματος, ενώ η συγκέντρωση χρημάτων συνεχίζεται μέσω των εθελοντών-φίλων του Γηροκομείου που περιέρχονται στην πόλη με τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί μπλουζάκια και των ‘’κουμπαράδων’’ που θα φιλοξενούνται σε πολλά καταστήματα της Ξάνθης μέχρι τις 8 Μαΐου. Πολλοί ήταν αυτοί που προσέφεραν σε είδος, δωρίζοντας από τις επιχειρήσεις τους κρέατα, πλακάκια, καλοριφέρ και άλλα είδη αναγκαία για την λειτουργία του Γηροκομείου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος κ. Παπαχρόνης: «Οι Ξανθιώτες για άλλη μια χρονιά αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια με συγκινητική συμμετοχή, παρά τις δύσκολες οικονομικά μέρες που διερχόμαστε, και γι’ αυτό τους είμαστε όλοι ευγνώμονες».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …