Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων αποφασίζει ο Δήμος …εκτελεί

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων αποφασίζει ο Δήμος …εκτελεί

0
poiotita-zois-mar16

Καλεί το Δήμο να ανακαλέσει άδεια καταστήματος στην Π. Πόλη στο οποίο κατέγραψε παρεκκλίσεις – Αναβλήθηκε το θέμα για την Δευτέρα  

Ανάκληση άδειας για άλλο κατάστημα στην Π. Πόλη από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων- Το ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας

Δύο θέματα με συναφή χαρακτηριστικά απασχόλησαν, προβλημάτισαν και δίχασαν την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης, που συνεδρίασε στα 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Απριλίου. Και τα δύο θέμα αφορούσαν ανάκληση αδειών ίδρυσης καταστήματος κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας του δήμου με βάση την εισήγηση της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων. Και στα δύο καταστήματα που βρίσκονται με απόσταση λίγων μέτρων, στις παρυφές της Π. Πόλης, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων σε αυτοψία που διενήργησε εντόπισε παρεκκλίσεις αλλά στη μεν πρώτη περίπτωση δεν προχώρησε σε άμεση ανάκληση της έγκρισης ένα χρόνο μετά την αυτοψία, στη δε δεύτερη έκανε άμεση ανάκληση και παρότι οι ιδιοκτήτες έκαναν αίτηση θεραπείας, ούτε έλεγξε με νέα αυτοψία αλλά ούτε απάντησε στην αίτηση θεραπείας αλλά ζήτησαν εκ νέου όλη την διαδικασία για χορήγηση νέας άδειας – όπως ισχυρίστηκε ο Μηχανικός της επιχείρησης Παράσχος Ευστρατίου και η ιδιοκτήτρια.

Αναβολή μέχρι την Δευτέρα η συζήτηση για ανάκληση άδειας καταστήματος στην Π.Πόλη

Όπως διαπιστώθηκε και επισημάνθηκε από τον κ. Μπένη τα θέματα παρότι συναφή έτυχαν διαφορετικής αντιμετώπισης από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, σχολίασε δε: «Μου κάνει εντύπωση πως το Υπουργείο Πολιτισμού, μια υπηρεσία τόσο αυστηρή διαπιστώνει πριν ένα χρόνο παραβάσεις στο συγκεκριμένο κατάστημα και αρκείται στην αλληλογραφία και έρχεται τώρα να ρίξει το μπαλάκι στο δήμο…». Επίσης επέρριψε ευθύνες στο δήμο καθώς η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων έστειλε την τελική εισήγησή της στο δήμο στις 4/1/2016 και παρότι για το θέμα έπρεπε να παρθεί απόφαση μέσα σ’ ένα 20ήμερο αυτό δεν έγινε. Επιπρόσθετα δε άφησε αιχμές στην δημοτική αρχή και για την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία επισημαίνοντας ότι λειτουργεί υπό πίεση εξαιτίας δημοσιευμάτων από συγκεκριμένο έντυπο. Για την συγκεκριμένη κατηγορία απάντησε ο κ. Μούρκας ο οποίος είπε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση βαλλόταν από το ίδιο έντυπο με δημοσιεύματα από το 2012 όταν αυτός ήταν αντιδήμαρχος και ο κ. Μπένης του υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει άδεια λειτουργίας από το 2013. Ο δήμαρχος αιτιολόγησε την χρονοτριβή στο γεγονός ότι ο Δήμος κατά πάγια τακτική του προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Στη συνέχεα ο κ. Καρά πρότεινε να γίνει αναβολή μιας εβδομάδας στην λήψη απόφασης για το θέμα ώστε να δοθεί ο χρόνος ο δικηγόρος της επιχείρηση να καταθέσει αίτημα προς τον Δικηγορικό σύλλογο ώστε να παραστεί και να καταθέσει τις απόψεις του. Έτσι με απόφαση κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο κ. Μούρκας που ζήτησε δυο μέρες αναβολή) το θέμα θα συζητηθεί την Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι.

Ανακλήθηκε η άδεια για το έτερο κατάστημα της Π. Πόλης με το Λευκό της παράταξης Μπένη

Για το δεύτερο θέμα η εισήγηση της υπηρεσίας του δήμου ήταν θετική ως προς την ανάκληση της άδειας καθώς υπήρχε η ανάκληση της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων. Τόσο η ιδιοκτήτρια όσο και ο Μηχανικός της επιχείρησης Παράσχος Ευστρατίου υποστήριξαν πως αυτό που ζητούν είναι μια απάντηση της υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στην αίτηση θεραπείες που έχουν καταθέσει και πως το κατάστημα λειτουργεί στην προτέρα κατάσταση όπως όταν είχε λάβει άδεια. Ωστόσο ο δήμαρχος είπε πως ο δήμος παρότι θέλει να βοηθήσει «έχει δεμένα τα χέρια» καθότι υπάρχει ανάκληση της άδειας από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και ότι πρέπει να δεχτεί την εισήγηση της υπηρεσίας. Επ’ αυτού διαφώνησε ο Δ. Μπένης λέγοντας ότι η Επιτροπή παίρνει πολιτικές αποφάσεις και ο ίδιος και ο Καρά Αχμέτ ψήφισαν Λευκό και η ανάκληση της άδειας του καταστήματος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…