Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η γιγάντια καριόκα Ξάνθης έφτασε μέχρι τους πρόσφυγες της Ν. Καρβάλης

Η γιγάντια καριόκα Ξάνθης έφτασε μέχρι τους πρόσφυγες της Ν. Καρβάλης

0
karioka-dianomi

Σε εορταστικό κλίμα ‘’έκλεισε’’ η 2η Γενική Έκθεση Ξάνθης με μεγάλη επισκεψιμότητα

Δεν έλειψαν τα παράπονα από τους εκθέτες που κάνουν λόγο για έλλειψη οργάνωσης

Η «2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης» αποτελεί πλέον παρελθόν, αφήνοντας κυρίως μια γλυκιά ανάμνηση από την παρασκευή της γιγάντιας καριόκας. Πολλοί εκθέτες επισημαίνουν ότι υπήρξε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με την προηγούμενη πρώτη Έκθεση το 2014, η οποία είχε πραγματοποιηθεί παράλληλα με την 3η Έκθεση Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Μάλιστα, αναφέρθηκε από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες ότι υπάρχει μία σύγχυση στον κόσμο, που δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η Γενική Έκθεση και την έχει συνδέσει με τον τομέα της ενέργειας.

Η 383 κιλών καριόκα μοιράστηκε στον κόσμο

Η παρουσία και διανομή της καριόκας συγκέντρωσε πολύ κόσμο, τόσο την Πέμπτη 31 Μαρτίου κατά την παρασκευή της από τους ζαχαροπλάστες της Ξάνθης, όσο και την Κυριακή 3 Απριλίου όταν και έγινε η διανομή της στους επισκέπτες κατά την τελευταία μέρα της Έκθεσης. Η γιγάντια καριόκα κόπηκε με δυσκολία σε μικρά κομμάτια, ώστε να γευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι το τοπικό γλύκισμα που διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Γκίνες. Αρκετοί επισκέπτες περίμεναν έξω από το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» το πρωί της Κυριακής μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, πίσω από τις οποίες οι «μάστορες» της καριόκας Ξάνθης την έκοβαν σε μικρούς κύβους.

Καριόκα Ξάνθης γεύτηκαν και οι πρόσφυγες στην Ν. Καρβάλη

Όπως ανέφερε με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Ξάνθης: «Την Κυριακή 3 Απριλίου από τις 11 η ώρα το πρωί έως τις 10 το βράδυ προσφέρθηκαν σε 9.500 επισκέπτες της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης τεμάχια της μεγάλης καριόκας Ξάνθης 383 κιλών. Πολλοί νηστεύοντες επισκέπτες εξέφρασαν την επιθυμία τα δικά τους τεμάχια να προσφερθούν –ει δυνατόν– στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Νέα Καρβάλη, στο Γηροκομείο Ξάνθης και στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης. Το Επιμελητήριο Ξάνθης και οι επιχειρήσεις που παρασκεύασαν την μεγάλη καριόκα Ξάνθης με μεγάλη χαρά έκαναν αυτή την προσφορά». Έτσι χθες το μεσημέρι στις 14:00, αντιπροσωπία του ΕΒΕ Ξάνθης και των ζαχαροπλαστών μετέβη στην Ν. Καρβάλη διανέμοντας 800 καριόκες σε όλους τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί.

Η Μπέτυ Ρουμπέτη «επισκέφθηκε» την Γενική Έκθεση Ξάνθης

Την Κυριακή, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, η Ξάνθη τίμησε την μέρα με την παρουσίαση του βιβλίου της Φανής Τερζόγλου «η Μπέτυ Ρουμπέτη και το τσίρκο της ημισελήνου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στο πλαίσιο της «2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης». Το βιβλιοπωλείο «ΠΥΡΓΕΛΗ» παρουσίασε στο κοινό την Ξανθιώτισσα συγγραφέα Φανή Τερζόγλου και το νέο της βιβλίο, την συνέχεια της «Μπέτυς Ρουμπέτη», δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να δραπετεύσει λίγο από την πραγματικότητα και να βρεθεί στο «τσίρκο της ημισελήνου». Όπως δήλωσε η κα Δήμητρα Πυργελή: «Είναι ελπιδοφόρο ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γραφή σε όλα τα είδη εξακολουθούν να ασχολούνται με πάθος και με πείσμα στα φαινόμενα των καιρών». Συγγραφέας παιδικών βιβλίων και η ίδια, τονίζει ότι: «Αυτό που χρειάζεται αν αποφασίσεις να ‘’πιαστείς’’ με κάτι, είναι να το κάνεις πραγματικά με την ψυχή σου, γιατί το θέλεις, το επιθυμείς, το ονειρεύεσαι και γιατί πρέπει να το κάνεις».

Επιτυχία στις παράλληλες εκδηλώσεις πλην… Σαββάτου

Το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε έξω από το «Αμοιρίδειο» και ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας, που ψυχαγώγησε μουσικά τους παραβρισκόμενους με δικά του αγαπημένα τραγούδια, αλλά και με παλιότερες λαϊκές επιτυχίες. Μεγάλη η συμμετοχή στην συναυλία και γενικότερα στις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Έκθεσης, εκτός από το ‘’μαγείρεμα’’ του Σαββάτου από τρεις σεφ με τοπικά προϊόντα, στο οποίο παραβρέθηκε πολύ λίγος κόσμος. Εξάλλου, το Σάββατο έχει αποδειχθεί και από την προηγούμενη έκθεση ότι είναι μια μέρα που οι Ξανθιώτες προτιμούν να επισκεφθούν το Παζάρι και να πιουν τον καφέ τους.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…