Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Φλίσκας: «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην Ξάνθη με ένα τίτλο»

Φλίσκας: «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην Ξάνθη με ένα τίτλο»

0
fliskas 1

«Αποτυχημένη η φετινή χρονιά» δήλωσε ο αρχηγός της ξανθιώτικης ομάδας

Την Κυριακή (19:00) ο τελευταίος αγώνας της σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια

Δεύτερη οικογένειά του χαρακτήρισε τη Skoda Ξάνθη ο Κώστας Φλίσκας μιλώντας στην ιστοσελίδα της Super League, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων σε μία συνέντευξη που έχει καθιερώσει η Λίγκα με παίκτες όλων των ομάδων κάθε εβδομάδα.. Ο έμπειρος μέσος σχολίασε ότι η φετινή σεζόν είναι αποτυχημένη για την ξανθιώτικη ομάδα, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι θα βρίσκεται σε αυτήν και την επόμενη χρονιά, καθώς όπως τόνισε θέλει να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν με ένα τίτλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός της Skoda Ξάνθη:

ΕΡ: Αγωνίζεσαι για έντεκα συνεχόμενα χρόνια στη Skoda Ξάνθη. Τι σημαίνει για σένα η συγκεκριμένη ομάδα;

Κ.Φ.: «Τη θεωρώ δεύτερη οικογένειά μου. Μου έχει χαρίσει πάρα πολύ ωραίες στιγμές και λόγω του ότι είμαι πάρα πολλά χρόνια, έχουμε αναπτύξει οικογενειακές σχέσεις».

ΕΡ: Μετά από τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα, ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη στιγμή που έζησες και ποια θα ήθελες να ξεχάσεις;

Κ.Φ.: «Η καλύτερη στιγμή μου αναμφισβήτητα ήταν ο τελικός Κυπέλλου που έζησα πέρυσι. Και η χειρότερη ήταν πριν από τρία χρόνια που κινδύνεψε να πέσει κατηγορία η ομάδα μου».

ΕΡ: Πως κρίνεις την φετινή αγωνιστική σας παρουσία;

Κ.Φ.: «Παρόλο που είχαμε δύσκολο πρόγραμμα φανήκαμε ανταγωνιστικοί στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τον δεύτερο γύρο που είχαμε πιο ευνοϊκό πρόγραμμα, δεν καταφέραμε αυτό που θέλαμε και δυστυχώς μείναμε πίσω στο πρωτάθλημα. Μπορώ να πω ότι η χρονιά είναι αποτυχημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

ΕΡ: Η ομάδα χάνει αρκετή από τη δύναμή της στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θεωρείς ότι είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσετε;

Κ.Φ.: «Σίγουρα και πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό. Από τη στιγμή που δεν κερδίζεις στα εκτός έδρας είναι μειονέκτημα διότι αν θέλεις να γίνεις μια ανταγωνιστική ομάδα πρέπει να καταφέρεις να κερδίζεις και στα εκτός και στα εντός παιχνίδια».

ΕΡ: Πως ονειρεύεσαι το τέλος της ποδοσφαιρικής σου καριέρας;

Κ.Φ.: «Το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας το φαντάζομαι μέσα στην ομάδα που ανήκω και έχω υπηρετήσει τόσα χρόνια, κατακτώντας ένα τίτλο».

ΕΡ: Η Skoda Ξάνθη είναι από τις ομάδες που έχουν δώσει ιδιαίτερη βάση στις ακαδημίες και προωθούν νέους ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Θεωρείς ότι είναι ένα από τα προτερήματα του Συλλόγου;

Κ.Φ.: «Η Skoda Ξάνθη είναι μία ομάδα η οποία δίνει αρκετή βάση στις ακαδημίες και αυτό το έχει δείξει στο παρελθόν με παίκτες που έχουν φύγει και έχουν αναδειχθεί. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα και στις εγκαταστάσεις που διαθέτει. Με βάση αυτά τα δύο η ομάδα μου έχει αυτό το προτέρημα».

ΕΡ: Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους της Ξάνθης;

Κ.Φ.: «Θα ήθελα πραγματικά οι φίλαθλοι μας να μας στηρίζουν πιο πολύ και σε κάθε αγώνα και στις νίκες και στις ήττες. Θα έπρεπε να είναι περήφανοι που η ομάδα είναι τόσα χρόνια στην Α’ Κατηγορία».

ΕΡ: Θα ήθελες να δεις τα παιδιά σου να ασχολούνται επαγγελματικά με τον Αθλητισμό;

Κ.Φ.: «Εννοείται πως θα ήθελα να ασχοληθούν τα παιδιά μου με τον επαγγελματικό αθλητισμό, παίρνοντας παράδειγμα από τον εαυτό μου, που μου έχει διδάξει πολλά. Έχω μάθει μέσα από αυτό την ομαδικότητα, τον υγιεινό τρόπο ζωής, την αυτοσυγκράτηση, ιδίως στο ποδόσφαιρο που είναι ένα άθλημα στο οποίο χρησιμοποιείς και το μυαλό και το σώμα σου. Με βοήθησε να ζω με βάση το ρητό « νους υγιής εν σώματι υγιές».

ΕΡ: Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Κ.Φ.: «Τον ελεύθερο μου χρόνο τον περνάω με την οικογένεια μου και τους φίλους μου».

Έτοιμη για το «αποχαιρετιστήριο» παιχνίδι με τον ΠΑΣ η Skoda Ξάνθη

Εν τω μεταξύ με πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια.

Η ξανθιώτικη ομάδα θα πραγματοποιήσει σήμερα το καθιερωμένο χαλάρωμα κι έπειτα ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ανακοινώσει την αποστολή για το ματς με τους Ηπειρώτες, το οποίο θα είναι και το τελευταίο της φετινής χρονιάς και αποχαιρετιστήριο μπροστά στο κοινό της. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο αγώνας έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον, καθώς ο ΠΑΣ θέλει τη νίκη με την οποία θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα πλέι – οφ και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ η ξανθιώτικη ομάδα δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο μιας και έμεινε μακριά από την 6άδα της κατάταξης κι έτσι θέλει να κλείσει τη χρονιά με θετικό τρόπο, ευχαριστώντας τους φιλάθλους της. Ωστόσο στον αυριανό αγώνα αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση από… φιλοξενούμενους φιλάθλους, καθώς στα Ιωάννινα επικρατεί ξεσηκωμός για τον αγώνα των Πηγαδίων λόγω της κρισιμότητας του.

Όσον αφορά τα τελευταία προαγωνιστικά νέα, στη χθεσινή προπόνηση τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης με μυϊκή ενδυνάμωση στο γυμναστήριο, τον νευρομυϊκό συντονισμό και το αερόβιο τρέξιμο στο ξεκίνημα, στη συνέχεια έριξαν το βάρος στις ασκήσεις τακτικής και τα τελειώματα φάσεων. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που είδε και χθες τον Χρήστο Λισγάρα να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα δεν τον υπολογίζει για το κυριακάτικο παιχνίδι, ενώ ζήτησε από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές αποτελεσματικότητα στις ενέργειές τους, χωρίζοντάς τους σε υπο-ομάδες.

SUPER LEAGUE

30η (τελευταία) αγωνιστική

Κυριακή 17 Απριλίου 2016 – Ώρα 19:00

Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα (NS Extra2)

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Αστέρας Τρ. – Βέροια (NS Extra1)

Διαιτητής: Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Ηρακλής – Παναιτωλικός (NS7)

Διαιτητής: Τίκας (ΕΠΣ Καρδίτσας)

Λεβαδειακός – Α.Ε.Κ. (NS3)

Διαιτητής: Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Ολυμπιακός – ΑΕΛ Καλλονής (NS2)

Διαιτητής: Φωτιάδης (ΕΠΣ Σερρών)

Παναθηναϊκός – Πανθρακικός (NS4)

Διαιτητής: Μουρτζάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Πανιώνιος – Ατρόμητος Αθ. (NS24)

Διαιτητής: Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Πλατανιάς – Π.Α.Ο.Κ. (NS6)

Διαιτητής Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)

Η βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 82

2. Α.Ε.Κ. 57 (54)***

3. Παναθηναϊκός 52*

4. Π.Α.Ο.Κ. 44**

5. Πανιώνιος 44

6. ΠΣ Γιάννινα 39

7. Ατρόμητος Αθ. 39 (36)***

8. Πλατανιάς 38

9. Αστέρας Τρ. 38

10. Παναιτωλικός 34

11. Λεβαδειακός 34

12. Ηρακλής 34

13. Skoda Ξάνθη 33

14. Βέροια 27

15. Πανθρακικός 17

16. ΑΕΛ Καλλονής 16

* Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς.

** Ο ΠΑΟΚ μετά την έφεση τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς, αντί -5 που ήταν η αρχική τιμωρία για τα επεισόδια στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

*** ΑΕΚ και Ατρόμητος Αθ. έχουν τιμωρηθεί με -3. Αν δεν αλλάξουν οι ποινές στις εφέσεις των ομάδων τότε θα ισχύσει η βαθμολογία που έχουν μέσα σε παρένθεση.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…