Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Ευρωδούλοι και υποτελείς» , οι πρώην σύντροφοι του…

«Ευρωδούλοι και υποτελείς» , οι πρώην σύντροφοι του…

0
lafazanis panel

Δριμύ κατηγορώ του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην κυβέρνηση Τσίπρα από την Ξάνθη

«Ξεπουλούν αεροδρόμια και λιμάνια» – «Την έχουν καταντήσει αποικία των Γερμανών και των Κινέζων», υποστήριξε. Άκουσε λόγια οργής, είδε κλειστά μαγαζιά στην Ξάνθη

Καταπέλτης εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος επισκέφτηκε στην Ξάνθη την Τέταρτη 13 Απριλίου και είχε επαφές με φορείς του νομού. Ο πρώην κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα και νυν επικεφαλής του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος «Λαϊκή Ενότητα» κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις 2.30 το μεσημέρι στην αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και τα πρόσωπα που την ασκούν τους οποίους χαρακτήρισε «ευρωδούλους και υποτελείς» που «ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο της χώρας και έχουν καταντήσει την χώρα αποικία των Γερμανών και των Κινέζων» εξαιτίας της πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Γερμανικών συμφερόντων Fraport και το λιμάνι του Πειραιά στην Κινεζική Cosco, κάνοντας λόγο για «πλιάτσικο» που επιτελείται στην χώρα.

Η ΛΑΕ πρωτοστατεί στο αντιμνημονιακό μέτωπο – Μονόδρομος η έξοδος από την Ευρωζώνη

Αναλύοντας την πολιτική επικαιρότητα ο κ. Λαφαζάνης είπε πως η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και πως τα μέτρα του Γ’ μνημονίου θα δώσουν την χαριστική βολή στο λαό και στην χώρα. Είπε πως η κυβέρνησης με φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια εμπαίζει τον λαό κάνοντας δήθεν πως διαπραγματεύεται σκληρά ενώ επιδεικνύει υποτέλεια στους πιστωτές. Υπογράμμισε εμφατικά πως η χώρα οδηγείται στην καταστροφή και ο λαός της στην εξαθλίωση και πως αυτό που χρειάζεται είναι ένα δυνατό αντιμνημονιακό μέτωπο που θα ανατρέψει αυτή την πορεία και η ΛΑΕ πρωτοστατεί σ’ αυτό έχοντας ένα εναλλακτικό σχέδιο που περιλαμβάνει ακύρωση των μνημονίων , έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα καθώς κι ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας με έμφαση στην παραγωγή. Επεσήμανε δε πως η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές και ότι η ΛΑΕ θα είναι ανερχόμενη δύναμη όποτε κι αν γίνουν. Αναφορικά με το πέρασμα από το ευρώ σ εθνικό νόμισμα ο κ. Λαβαζάνης εξήγησε πως αυτό θα γίνει στην βάση της ισοτιμίας και θα εφαρμοστεί σεισάχθεια στα δάνεια των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

«Να ξεκαμπιστούν όλοι οι μνημονιακοί…»

Κάνοντας μια αναφορά στον Αύγουστο του 2015 όταν η ΛΑΕ δεν ψήφισε το Μνημόνιο και αποχώρησε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τότε θα έπεφτε η κυβέρνηση όμως ενώθηκαν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι) για να την στηρίξουν και πως μόνο η ΛΑΕ ήταν συνεπείς σ’ αυτά που είπε εξ’ αρχής και δεν έκανε κωλοτούμπα όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.: «Να ξεκουμπιστούν όλοι μαζί γιατί έχουν φάει τις σάρκες του ελληνικού λαού. Φτάνει πια στην κατοχή που υφίσταται η χώρα Φτάνει πια στην Μνημονιακή χούντα που βιώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Άκουσε λόγια οργής είδε κλειστά μαγαζιά ο Λαφαζάνης στην Ξάνθη

Αναφερόμενος στην εικόνα που αποκόμισε από την πόλη μετά και από ενημέρωση που είχε από τις συναντήσεις με τους φορείς αλλά και τον απλό κόσμο αφού περιόδευσε στην αγορά της πόλης και συνομίλησε με πολίτες είπε ότι άκουσε λόγια οργής και αγανάκτησης από τους Ξανθιώτες και είδε πολλά μαγαζιά κλειστά και άδεια την αγορά της πόλης μας. Περιέγραψε επίσης μια εικόνα ερημοποίησης και φτωχοποίησης της περιοχής μας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που παίρνει η κυβέρνηση για το γάλα και το γιαούρτι που πλήττουν τους κτηνοτρόφους όπως επίσης και για την ΕΒΖ και την τευτλοκαλλιέργεια. Για το θέμα αυτό είπε πως όταν ήταν εκείνος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχε στηρίξει την ΕΒΖ είχε βρει χρηματοδότηση όμως τώρα η κυβέρνηση έδιωξε την διοίκηση και έχει παραδώσει τα δύο κερδοφόρα εργασία στην Σερβία και ότι έτσι θα βάλει λουκέτο στην ΕΒΖ και τέλος στην τευλοκαλλιέργεια στην χώρα. Τέλος, ερωτηθείς αν παραμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδοιπόρος με την ΛΑΕ απάντησε θετικά διευκρινίζοντας πως η κα Κωνσταντοπούλου δεν είναι ενταγμένη στην ΛΑΕ αλλά συνεργαζόμενη και συνεχίζει να είναι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…