Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Επί ποδός οι εθελοντές της Συνάντησης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»

Επί ποδός οι εθελοντές της Συνάντησης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»

0
ethelondes-xatzidakeio-web

Διένειμαν έντυπο με τους στίχους των τραγουδιών για την εναρκτήρια εκδήλωση

Η Συντονιστική Ομάδα Εθελοντών της Συνάντησης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν το μεγάλο μουσικό γεγονός της πόλης μας. Φέτος θα γεμίσουν με μουσική τους δρόμους της Ξάνθης μαθητές από 21 μουσικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, από την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Τουρκία, τιμώντας το πρόσωπο και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Ήδη κυκλοφορεί το καλαίσθητο έντυπο που ετοίμασαν τα μέλη της Συντονιστικής για την εναρκτήρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 19:30 στην Πλατεία Μητροπόλεως. Το έντυπο περιλαμβάνει τους στίχους έξι αγαπημένων τραγουδιών που όλοι μαζί, επισκέπτες μαθητές-καθηγητές και Ξανθιώτες, θα έχουν την δυνατότητα να τραγουδήσουν στην εκδήλωση και η οποία αποτελεί μια νέα πολιτιστική πρόταση.

Να σημειωθεί πως το περασμένο Σάββατο, 2 Απριλίου, πενήντα και πλέον εθελοντές συμμετείχαν σε μια ευρεία κινητοποίηση ενημέρωσης στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης μας, μοιράζοντας το έντυπο και προσκαλώντας τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν όλοι ενεργά σε αυτή την γιορτή της μουσικής και της νεότητας. Η κινητοποίηση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και έτυχε θερμής ανταπόκρισης. Για όσους γνωρίζουν μουσική ανάγνωση, οι παρτιτούρες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: xanthipolisoneiron.wordpress.com.

Η Συνάντηση «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» διοργανώνεται από τον Δήμο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του. Την διοργάνωση στηρίζουν η Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δήμος Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης, οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Νομού. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…