Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ευχαριστώ από καρδιάς» στον γιατρό Γ. Μπουγιούκα από τους Ξανθιώτες

«Ευχαριστώ από καρδιάς» στον γιατρό Γ. Μπουγιούκα από τους Ξανθιώτες

0
bougioukas-vravefsi

Σε ημερίδα του συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου τιμήθηκε ο ιδρυτής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Μεγάλη συμμετοχή του κοινού και θερμό χειροκρότημα. 5.495 εγχειρήσεις στην Κλινική από το 2000 – 2015

Πολλά ευχαριστώ από …καρδιάς για την ανεκτίμητη προσφορά του στους Θρακιώτες είπε το Ξανθιώτικο κοινό, με την πολυπληθή του παρουσία και το θερμό του χειροκρότημα στον Ομότιμο Καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργο Μπουγιούκα, ιδρυτή της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ελισσώ το απόγευμα του Σαββάτου 9 Απριλίου στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Ας μιλήσουμε από …Καρδιάς» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Υπαλλήλων του Δημοσίου Ξάνθης, Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας έγινε η βράβευση του κ. Μπουγιούκα με τιμητική πλακέτα από την πρόεδρο του συλλόγου κα Άννα Μπαλτσοπούλου παρουσία του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και του δημάρχου Ξάνθη κ. Χ. Δημαρχόπουλου ενώ συντονιστής της ημερίδας ήταν εκδότης της εφημερίδας «Θράκη» Δημοσθένης Καμαρίδης.

Η Ξάνθη τίμησε τον ιδρυτή της Καρδιοχειρουργικής Αλεξανδρούπολης – Μεγάλη συμμετοχή και θερμό χειροκρότημα

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση Βιογραφικού του Γεωργίου Μπουγιούκα, μέσα από ένα βίντεο – αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο π. Διευθυντής Τραπέζης Πειραιώς κ. Ευστάθιος Φουρλάνος. Αυτό κυρίως που εντυπωσίασε εκτός από τις γνώσεις, τις ικανότητες, την επιτυχημένη επιστημονική του καριέρα και την επαγγελματική του καταξίωση και αναγνωσιμότητα ως γιατρού καρδιοχειρουργού στην Θεσσαλονίκη είναι ότι άφησε την ασφάλεια αυτής της καριέρας για να μετακομίσει στην Αλεξανδρούπολη και να αγωνιστεί μέσα από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και πολλά προβλήματα για να στήσει από το μηδέν την καρδιοχειρουργική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Όπως ο ίδιος είπε κατά την σύντομη ομιλία του είχε πάντα δεσμούς με την Θράκη και ήθελε να προφέρει κάτι στους κατοίκους της που τους έβλεπε να ταλαιπωρούνται και να κάνουν μεγάλα έξοδα για τα προβλήματα καρδιάς σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και αυτό το θεωρούσε άδικο. Είπε επίσης ότι αντιμετώπισε και αυτός και οι συνεργάτες του μεγάλα προβλήματα κυρίως στην στελέχωση από ιατρικό προσωπικό: «Ήμασταν 3 μέρες έξω από το γραφείο του υπουργού τελικά βαρέθηκαν να μας βλέπουν και μας βοήθησαν…», είπε χαριτολογώντας ο κ. Μπουγιούκας.

5.495 εγχειρήσεις στην Κλινική από το 2000 – 2015

Αναφέρθηκε επίσης και στις καινοτομικές χειρουργικές μεθόδους που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στην κλινική και στην συνεργασία με μεγάλα νοσοκομεία του Χιούστον, του Ανόβερου αλλά και στο εξαίρετο έντιμο και μαχητικό – όπως είπε – ιατρικό προσωπικό με διεθνή καταξίωση καθώς πλήθος ερευνητικών εργασιών του έχουν δημοσιευτεί σε ξένα ιατρικά περιοδικά. Ενδεικτικά ανέφερε πως από το 2000 – 2015 έχουν γίνει 5.495 εγχειρήσεις στην Κλινική και τα έσοδα που έχει το ΠΓΝΑ ανέρχονται σε 400 – 460 εκ. ευρώ ανά έτος, ενώ κόστισε 1,6 δις όταν όλο το νοσοκομείο με 78 κλινικές κόστισε 4,5 δις ευρώ.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης ο κ. Σδρέβανος Παναγιώτης, υιός του προέδρου της ΔΕΥΑΞ κ. Μαρίνου Σδρέβανου που είναι Ειδικός Καρδιολόγος, μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και μαθητής του κ. Μπουγιούκα ο οποίος και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον μαθητή του παρουσίασε την εισήγηση «Καρδιά: Ένας ακούραστος μυς» πληροφορίες για την λειτουργία τη καρδιάς τα συμπτώματα και ποιες παθήσεις υποδηλώνουν καθώς επίσης και τις θεραπείες που εφαρμόζονται. Το κοινό παρακολουθούσε με προσήλωση ενώ μεταξύ αυτών ήταν κάποιοι που χειρουργήθηκαν στην καρδιοχειρουργική της Αλεξανδρούπολης και γνώριζαν προσωπικά τον κ. Μπουγιούκα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@rmpros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…