Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Τροχαίο με… άγρια άλογα στα Κομνηνά

Τροχαίο με… άγρια άλογα στα Κομνηνά

0
troxaio komnina-alogo

Έπεσαν πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο τρομαγμένα από τσομπανόσκυλα – Σκοτώθηκε ένα από αυτά, σώος ο οδηγός, αλλά με τεράστιες ζημιές στο αυτοκίνητο

Παράπονα από τους κατοίκους για επίλυση του θέματος που εκτείνεται σε συχνές καταστροφές των καλλιεργειών τους

Τροχαίο ατύχημα είχε κάτοικος του χωριού των Κομνηνών το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαρτίου γύρω στις 17:00 στην είσοδο του χωριού, την ώρα που επέστρεφε από την δουλειά του. Ο 43χρονος κ. Κοσμάς Τόλε, κάτοικος Κομνηνών τα τελευταία 20 χρόνια, βρέθηκε στον δρόμο ενός κοπαδιού άγριων αλόγων που ζουν στην περιοχή, τα οποία όπως πληροφορηθήκαμε από το Δασαρχείο Σταυρούπολης διέσχιζαν εκείνη την στιγμή τον δρόμο καλπάζοντας.

Νεκρό ένα άλογο, τεράστιες ζημιές στο αυτοκίνητο

alogo komninaΣύμφωνα με πληροφορίες του δασολόγου Παναγιώτη Βαφείδη από το Δασαρχείο Σταυρούπολης, το κοπάδι των άγριων αλόγων διέσχισε με ταχύτητα τον δρόμο κατευθυνόμενο στα πλησίον χωράφια, το πιθανότερο τρομαγμένο από τσομπανόσκυλα που βρίσκονταν στο σημείο λίγο πριν συνοδεύοντας ένα κοπάδι με γίδια. Τα άγρια άλογα που ζουν στην ευρύτερη περιοχή πιθανολογείται ότι αριθμούν περισσότερα από 20 άτομα, χωρίς να έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη καταγραφή του πληθυσμού τους. Ο 43χρονος οδηγός του αυτοκινήτου αιφνιδιάστηκε αφού ένα από τα άλογα συγκρούστηκε πλάγια με το όχημά του με το κεφάλι του στην συνέχεια να προσκρούει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να βρίσκει τον θάνατο. Από τις εκτεταμένες φθορές που καταγράφηκαν στο όχημα φάνηκε ότι προσέκρουσαν σε αυτό και άλλα άλογα τα οποία προφανώς τραυματίστηκαν ελαφρά, αφού διέφυγαν καλπάζοντας. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, τρομαγμένος περισσότερο από το σοκ της αιφνίδιας σύγκρουσης, ενώ το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλες ζημιές. Το Δασαρχείο επικοινώνησε με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΕ Ξάνθης, η οποία παρέπεμψε στην υπηρεσία του δήμου Ξάνθης που βρίσκεται στην Σταυρούπολη, καθότι δεν υπήρχε λόγος αποτέφρωσης όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις. Η υπηρεσία του δήμου ανέλαβε την μεταφορά του νεκρού ζώου και πραγματοποίησε την ταφή.

Μεγάλο το πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής

Η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας των Κομνηνών, Κυριακή Τοπουζίδου, δήλωσε στο «Ε» ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και λαμβάνει πολλές προεκτάσεις, αφού είναι πολύ συχνές οι ζημιές που σημειώνονται σε καλλιέργειες των κατοίκων της περιοχής, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αποζημίωσης των αγροτών. Μας ενημέρωσε μάλιστα ότι έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, θέμα για το οποίο θα επανέλθουμε αναλυτικότερα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…