Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τέλος στην ελπίδα για το 12%

Τέλος στην ελπίδα για το 12%

0
stathakis4

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ χαρακτηρίζει το μέτρο «παρωχημένο»

Έπεσαν οι μάσκες… Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να δοθεί ή να συμψηφιστεί όπως ζητούν τα επιμελητήρια της ΑΜΘ

Ξεκόβει οριστικά τις όποιες ελπίδες είχαν οι επιχειρήσεις της Θράκης και οι παραγωγικοί φορείς για την καταβολή του 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας ή έστω τον συμψηφισμό του με τα χρέη των επιχειρήσεων. Με έγγραφη απάντησή του κατόπιν σχετικής ερώτησης του βουλευτή του Ποταμιού Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταθάκης τονίζει ρητά και κατηγορηματικά πως το μέτρο είναι παρωχημένο και έχει καταργηθεί και πως εξετάζει νέα κίνητρα για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή.

Έπεσαν οι μάσκες με το 12% – Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να δοθεί ή να συμψηφιστεί

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο νε την απάντηση Σταθάκη πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση να συνεχίσει να ισχύει το 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης καθώς έχει αρθεί το κώλυμα της συμβατικότητας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία που προέβαλαν ως επιχείρημα για την μη καταβολή του όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά. Κι αυτό έγινε με την απάντηση της Επιτρόπου της Ε.Ε. σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη. Υπενθυμίζουμε πως η εξέλιξη αυτή αναπτέρωσε τις ελπίδες των επιμελητηρίων της περιφέρειας τα οποία και σε έκτακτη σύσκεψή τους το Σάββατο της Αποκριάς παρουσία και βουλευτών απ’ όλη την περιφέρεια αποφάσισαν να διεκδικήσουν με όλα τα μέσα την επιδότηση ή τον συμψηφισμό της ξεκινώντας κύκλο επαφών πρώτα με τους συναρμόδιους υπουργούς και στελέχη του υπουργείου. Ωστόσο πέρασαν 2 βδομάδες και κανένα ραντεβού δεν έχουν κλείσει οι βουλευτές της περιφέρειας όπως δεσμεύτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες μας. Η απάντηση όμως του κ. Σταθάκη είναι αποστομωτική και δεν αφήνει περιθώρια για ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης.

Ιλχάν: «Στο χρονοντούλαπο της ιστορία το 12%»

ilxanΣτην ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρει : «Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση κωφεύει στο αίτημα των φορέων της Θράκης για την υλοποίηση της θεσμικής της υποχρέωσης με την απόδοση του μισθολογικού κόστους του 12% προς τις επιχειρήσεις της περιοχής μας και με συνοπτικές διαδικασίες το τοποθετεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, χαρακτηρίζοντάς το, «παρωχημένο μέτρο που εκπλήρωσε προ πολλού τον σκοπό για τον οποίο υιοθετήθηκε».

Για να χρυσωθεί το χάπι, αναφέρεται στην απάντηση, ότι τα συναρμόδια υπουργεία, «εξετάζουν μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας με βάση τις παρούσες συνθήκες της οικονομίας και τις δημοσιονομικές δυνατότητες». Όπερ σημαίνει, πρακτικώς, το μεγαλείο της ασαφούς απάντησης…».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…