Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε επιφυλακή η υπηρεσία Καθαριότητας όλο το τριήμερο της Αποκριάς

Σε επιφυλακή η υπηρεσία Καθαριότητας όλο το τριήμερο της Αποκριάς

0
aporimatoforo

Με φουλ βάρδιες νυχθημερόν θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την πόλη καθαρή

Άρχισαν τις δενδροφυτεύσεις σε δρόμους και πάρκα από την υπηρεσία Πρασίνου

«Συναγερμός « έχει σημάνει στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης. Το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς αποτελεί ένα στοίχημα για τους υπαλλήλους και για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μπόζ Ραμαντάν καθώς ως υπηρεσία επωμίζεται όλο το βάρος των αποκριάτικων …απορριμμάτων και κατά συνέπεια δουλεύουν νυχθημερόν με φουλ βάρδιες από το Σαββατοκύριακο και μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα για να κρατήσουν την πόλη καθαρή.

Στο πόδι όλοι στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης

Περίπου 50 – 60 άτομα βρίσκονται επί ποδός έτοιμοι να δουλέψουν με στόχο: «Όλος ο οργανισμός της καθαριότητας είναι έτοιμος. Ο σχεδιασμός μας είναι να κρατήσουμε καθαρούς όλους τους κεντρικούς άξονες γιατί όλο το Σαββατοκύριακο γίνονται εκδηλώσεις. Είναι ένα τεράστιο έργο. Είμαστε προετοιμασμένοι και σε επιφυλακή και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε και να κρατήσουμε την πόλη μας σε ικανοποιητικά επίπεδα καθαρή» , επισημαίνει ο κ. Μποζ Ραμαντάν. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τις δύο παρελάσεις οι δρόμοι επιβαρύνονται από σκουπίδια και μπουκάλια που πετούν καρναβαλιστές που διασκεδάζουν κυρίως Παρασκευή και Σάββατο κι αυτά επίσης πρέπει να καθαριστούν κατά την διάρκεια της νύχτας ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ροή της παρέλασης της Κυριακής. Γι αυτό το λόγο και οι υπάλληλοι θα δουλέψουν με βάρδιες νυχθημερόν.

Άρχισαν τις δενδροφυτεύσεις στην υπηρεσία Πρασίνου

Μπορεί φέτος να ήρθε Μάρτη μήνα το …τρελό καρναβάλι αλλά πρωτίστως ο Μάρτης είναι ο μήνας των φυτών. Έτσι η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ξάνθης η οποία επίσης υπάγεται στις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Μποζ Ραμαντάν έχει ξεκινήσει τις δενδροφυτεύσεις σε δρόμους και σε πάρκα. Συγκεκριμένα όπως μας ενημέρωσε έγινε δενδροφύτευση (δέντρα και καλλωπιστικά) σε πάρκα στην ανατολική πλευρά των Κιμμερίων. Επίσης έχει δενδροφυτευθεί η καινούργια διάνοιξη μεταξύ Πανεπιστήμιου και ΔΕΗ όπως και η οδός Σάρδεων και από τις δύο πλευρές με δέντρα και θάμνους. Η υπηρεσία επίσης θα συνεχίσει το κλάδεμα και το κόψιμο των χόρτων στα πάρκα όλης της πόλης. Δεδομένου δε ότι στις 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σχεδιάζει δενδροφυτεύσεις με την συνεργασία σχολείων όπως κάθε χρόνο. Ο κ. Μποζ επισημαίνει πως σε γενικές γραμμές οι Ξανθιώτες έχουν ανεπτυγμένη περιβαλλοντική συνείδηση αγαπάνε το πράσινο και σε πολλές γειτονιές αναλαμβάνουν να φροντίζουν μόνοι τους τα δένδρα και τα φυτά που φυτεύει η υπηρεσία. Ωστόσο δεν λείπουν και κάποιες ακρότητες με κορυφαίο το …βανδαλισμό σε πάνω από 10 δενδρυλίων Μανόλιας πριν από 5 χρόνια που μόλις είχε φυτεύσει η Υπηρεσία Πρασίνου στην προσφάτως αναπλασμένη τότε οδό Τσιμισκή! Ευτυχώς έκτοτε δεν επαναλήφθηκαν ανάλογα φαινόμενα παρά μόνο κάποια μεμονωμένα και μικρής κλίμακας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…