Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ρεκόρ παραγωγής πέτυχε η Sunlight το 2015

Ρεκόρ παραγωγής πέτυχε η Sunlight το 2015

0
SUNLIGHT -empros

Αύξηση τζίρου 14% – τους 620 έφτασαν οι εργαζόμενοι στην Ξάνθη

Αύξηση πωλήσεων 14% στα 136,6 εκατ. ευρώ και κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ebitda) κατά 31% στα 13,4 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το 2015 η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας βιομηχανικών μπαταριών Sunlight σε σύγκριση με το 2014.

Παράλληλα, το 2015 ήταν και έτος ρεκόρ παραγωγής για την εταιρεία που ανήκει στον κ. Πάνο Γερμανό. Ειδικότερα,η παραγωγή στη μονάδα στην Ξάνθη αυξήθηκε κατά 29% σε σχέση με το 2014 καθιστώντας τη Sunlight το 2ο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη. Την αύξηση της παραγωγής ακολούθησε και η στελέχωση της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό το οποίο αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια αγγίζοντας σήμερα τους 620 εργαζόμενους – έναντι 413 το 2013.

Το αμιγώς εξαγωγικό προφίλ της μονάδας διατηρήθηκε το 2015 που αποτέλεσε μία πολύ δυναμική χρονιά για τις βιομηχανικές μπαταρίες με το 92% του τζίρου να αφορά σε εξαγωγές σε 100 χώρες, με περαιτέρω επέκταση των πωλήσεων σε Ασία και Αφρική.

Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Sunlight Recycling (ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου), η οποία κατά το πρώτο έτος λειτουργίας συνέβαλλε σημαντικά στα αποτελέσματα της SUNLIGHT μέσα από την καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2015, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sunlight κ. Β. Μπίλλης σημείωσε: «Το 2015 αποτέλεσε ένα ακόμη έτος δυναμικής ανοδικής πορείας η οποία αποτυπώνεται στην αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών και τη διεύρυνση των εξαγωγών μας μέσα από τη δραστηριότητα μας σε 100 χώρες και τη συνεργασία με 500 διεθνείς πελάτες. Με βασικό πυλώνα ανάπτυξης τις μπαταρίες έλξης, οι πωλήσεις των οποίων ξεπέρασαν τα 90 εκ, συνεχίζουμε την ισχυρή μας πορεία και το 2016. Στόχος μας είναι η διαρκής ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας μπαταριών, που αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή για τους πελάτες μας, στο πλαίσιο ενός διεθνοποιημένου περιβάλλοντος, όπου δραστηριοποιούμαστε εδώ και χρόνια με ήθος, παράγοντας αξία τόσο για τη Sunlight, όσο και για τη χώρα μας».

Επίσκεψη του Υπ. Περιβάλλοντος στα εργοστάσια της εταιρίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή

tsironisΤα εργοστάσια ανακύκλωσης και παραγωγής μπαταριών της Sunlight σε Κομοτηνή και Ξάνθη επισκέφθηκε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον Δήμαρχο Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου. Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε: «Η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών είναι από τα σημαντικότερα παραδείγματα κυκλικής οικονομίας. Η μη ορθή ανακύκλωση των μπαταριών οδηγεί σε σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα, όσο και σε προβλήματα για τη δημόσια υγεία αλλά και για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στις μονάδες, λόγω των εξαιρετικά επικίνδυνων στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων. Ωστόσο, με την σωστή διαχείριση δημιουργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας, τα υλικά επαναχρησιμοποιούνται και τα προβλήματα για το περιβάλλον εκμηδενίζονται.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προτίθεται επίσης να παρέμβει δραστικά στον χώρο της διαχείρισης των μπαταριών, ώστε να μην απειλούνται υγιείς επιχειρήσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό όσων δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …