Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρώτη παρουσίαση στην Ξάνθη «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

Πρώτη παρουσίαση στην Ξάνθη «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

0
katanalonoume oti paragoume

Το Κίνημα Πολιτών Καταναλωτών έρχεται την Παρασκευή στην πόλη μας για να μας συστήσει ντόπιους παραγωγούς και τα προϊόντα τους

Θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ενώ με τα τοπικά προϊόντα θα μαγειρέψουν οι μαθητές της σχολής του ΟΑΕΔ

Το Κίνημα Πολιτών Καταναλωτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ – ΠΕ Ξάνθης, τον δήμο Ξάνθης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης και την ΓΣΕΒΕΕ, διοργανώνουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα, εκδήλωση στην πλατεία Διοικητηρίου στην Ξάνθη. Μια εκδήλωση γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας, αλλά και τους επαγγελματίες που βρίσκονται πίσω από αυτά.

Τι είναι το Κίνημα Καταναλωτών;

«Είναι το Κίνημα που προέκυψε από μία σκέψη απλή μέσα σε μία εποχή κατ’ εξοχήν δύσκολη για όλους», δηλώνει η ιδρυτική πρόεδρος του Κινήματος Κωνσταντίνα Μπέη, πρ. Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς. Όπως τονίζεται στο ιδρυτικό κείμενο του Κινήματος, που ξεκίνησε το 2010 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, οι προθέσεις των μελών του συνοψίζονται στα εξής: «Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, σαν πολίτες, μέσα στη δίνη που βρίσκεται η χώρα μας για να βοηθήσουμε την οικονομία μας, τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, για να σώσουμε τις δουλειές μας. Αν καθένας από μας συνειδητά ‘’σπρώξει’’ τις καταναλωτικές του ανάγκες σε ελληνικά προϊόντα (διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, τουρισμού) διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων. Μια μικρή αλλαγή νοοτροπίας στις καταναλωτικές μας συνήθειες, όπως να πάψουμε να αναζητούμε τα ξένα προϊόντα, μπορεί να κάνει πολλά. Πέρα από την κυβερνητική πολιτική και τις θέσεις των κομμάτων, εμείς οι πολίτες μπορούμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας κυρίαρχα απέναντι στη μεγάλη απειλή της ανεργίας».

22 εκθέτες την Παρασκευή στην Ξάνθη

Όπως δήλωσε στο «Ε» η Γενική Γραμματέας της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου, σ’ αυτό το πρώτο κάλεσμα στην Ξάνθη ανταποκρίθηκαν 22 παραγωγοί από διάφορους κλάδους, οι οποίοι θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα γνωριστούν από κοντά με το ξανθιώτικο καταναλωτικό κοινό. Στην πλατεία Διοικητηρίου θα βρίσκονται από τις 10 το πρωί οινοπαραγωγοί της πόλης μας, κρεοπώλες, η ποτοποιΐα Δήμου, τα Πλαστικά Χαλιορή, τα αρτοποιεία Αμπεριάδη, το σαπωνοποιείο Biolive, η ζυθοποιία «Βεργίνα» και άλλοι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι θα παρέχουν και τα υλικά στους μαθητευόμενους μάγειρες της σχολής του ΟΑΕΔ, για να μαγειρέψουν για τους παρευρισκόμενους, που θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις τοπικές μας νοστιμιές. Παρόντες θα είναι και ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, που θα βρεθεί στην πλ. Διοικητηρίου στη μία η ώρα το μεσημέρι, η ταμίας του Κινήματος, Στέλλα Τσιάμη, που θα μιλήσουν για τα οφέλη της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας μέσα από την προτίμηση των προϊόντων της κάθε περιοχής.

Αλυσίδες σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στον αγώνα προτίμησης ελληνικών προϊόντων

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους Ξανθιώτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση, ώστε να γνωρίσουν όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται πίσω από αυτά, διαδίδοντας το σύνθημα «ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά» και να εμπλουτίσουν τις ιδέες με τις σκέψεις και τις απόψεις τους. Σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, θα γίνει συζήτηση για την συστηματικότερη, ευρύτερη και σε πανελλήνια έκταση οργάνωση του αγώνα με τον αποφασιστικό ρόλο των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Ήδη πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ στηρίζουν τον αγώνα και δίνουν την δυνατότητα να περάσει το μήνυμα για την προτίμηση των ελληνικών προϊόντων σε πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών-καταναλωτών σε ολόκληρη τη χώρα. Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία να σκεφθούν και να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων αποτελεί καθήκον όλων μας. Έτσι μετέχουμε όλοι ενεργά στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας, την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας, την στήριξη των αγροτών και παραγωγών, του τουρισμού μέσα στη χώρα, στηρίζοντας ουσιαστικά την εθνική μας οικονομία.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…