Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Προετοιμασίες δήμων για το καλοκαίρι

Προετοιμασίες δήμων για το καλοκαίρι

0
paralia ai gianni 2010 001-empros

Σύσκεψη στην Π.Ε. Ξάνθης για τον συντονισμό – Ξεκινά ο καθαρισμός των παραλιών

Τέλος Μαρτίου ξεκινά η καταπολέμηση των κουνουπιών. Δύο νέες άδειες για Beach bar σε παραλίες του δήμου Αβδήρων

Σύσκεψη για τον συντονισμό της προετοιμασίας για την καλοκαιρινή σαιζόν που ξεκινά, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Π.Ε. Ξάνθης μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη. Σ’ αυτή πήραν μέρος ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, οι δήμαρχοι των παραλιακών δήμων του νομού μας Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης και Τοπείρου κ. Μίχογλου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες

Ξεκινά ο καθαρισμός των παραλιών

Ο κ. Ζαγναφέρης επέστησε την προσοχή για την διασφάλιση της υγιεινής στις παραλίες και συνέστησε να ξεκινήσει ο καθαρισμός τους ενώ αναφέρει πως θα συμβάλλει και η Π.Ε. Ξάνθης με τα δικά της μηχανήματα καθώς επίσης διαθέτοντας χημικές τουαλέτες που θα τοποθετηθούν σε παραλίες μη οργανωμένες ώστε να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης τα Beach bar στις παραλίες του δήμου έχουν συμβατική υποχρέωση τον καθαρισμό και την συντήρηση των τουαλετών και δεσμεύτηκε ο δήμος να τοποθετήσει όπου χρειάζεται.

Δύο νέες άδειες για Beach bar σε παραλίες του δήμου Αβδήρων

Ο κ. Τσιτιρίδης γνωστοποίησε την πρόθεση του δήμου να δώσει δύο νέες άδειες για Beach bar μέσα από δημοπρασία και συγκεκριμένα τον χώρο μπροστά από το camping στο Μυρωδάτο το οποίο για φέτος τουλάχιστον θα παραμείνει ως έχει αφού ναυάγησαν όλες οι προσπάθειες να βρεθεί επενδυτής που θα υλοποιήσει με έργα και όχι με λόγια την επένδυσή του. Η μίσθωση θα γίνει για ένα χρόνο και το δεύτερο σημείο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, όπως είπε ο κ., Τσιτιρίδης σημειώνοντας ότι αυτές θα είναι μόνο οι νέες δημοπρασίες καθώς τα Beach bar που λειτουργούν έχουν μισθωτήρια για 4 χρόνια.    

Επίσης τέθηκε το θέμα ύπαρξης ναυαγοσωστών που να καλύπτουν την ασφάλεια των λουομένων και υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τους δήμαρχους πως έχουν.

Τέλος Μαρτίου ξεκινά η καταπολέμηση των κουνουπιών

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που απασχόλησε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ήταν το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών που είναι ένα βασικό ζήτημα. Ως προς αυτό υπήρξε η διαβεβαίωση από τον κ. Ζαγναφέρη πως το πρόγραμμα ψεκασμών θα ξεκινήσει τέλος Μαρτίου καθώς υπάρχει ανάδοχος (ο περσινός διαγωνισμός ήταν για 2 χρόνια) και πως θα τρέξει ο επόμενος διαγωνισμός για τα έτη 2017 – 2018 ώστε να μην έχουμε τα κωλύματα των προηγούμενων χρόνων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…