Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Οι δύο… δρόμοι του Λουτσέσκου μετά την Ξάνθη

Οι δύο… δρόμοι του Λουτσέσκου μετά την Ξάνθη

0
lucesku raz

Προτάσεις από Ελλάδα και εξωτερικό αναμένονται για συμφωνία με τον Ρουμάνο τεχνικό

Δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση του από την ξανθιώτικη ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Super League και όπως όλα δείχνουν θα είναι οι τελευταίες για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, στον πάγκο της Skoda Ξάνθη.

Το συμβόλαιο του Ρουμάνου τεχνικού εκπνέει τον ερχόμενο Μάιο, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και των αγωνιστικών υποχρεώσεων, και παρά το ότι υπάρχει μεγάλη εκτίμηση από τον ιδιοκτήτη της ξανθιώτικης ΠΑΕ, Χρήστο Πανόπουλο, προς το πρόσωπο του Λουτσέσκου, η συνεργασία θεωρείται πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ανανεωθεί για διάφορους λόγους.

Πολλοί θεωρούν ότι ο «κύκλος» του Λουτσέσκου στην Ξάνθη έκλεισε και δεν μπορεί – με δεδομένη την παρούσα κατάσταση – να προσφέρει κάτι επιπλέον, παρά το γεγονός ότι το έργο του κρίνεται επιτυχημένο μετά τη συμμετοχή στον περσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και τη δημιουργία ενός αξιόμαχου συνόλου με τις περιορισμένες επιλογές που διαθέτει σε έμψυχο δυναμικό.

Οι δύο δρόμοι του Λουτσέσκου μετά την Ξάνθη

Πέρα απ’ αυτό, τον Ραζβάν Λουτσέσκου «καλοβλέπουν» ως μία αξιόπιστη λύση πολλές ομάδες κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα.

Στον ελληνικό χώρο συγκεκριμένες είναι οι ομάδες που θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τον Ρουμάνο προπονητή, εφ’ όσον βέβαια το καλοκαίρι βγουν σε… αναζήτηση προπονητή. Μία από αυτές είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προς το παρόν καθοδηγείται από τον υπηρεσιακό τεχνικό Βλάνταν Ίβιτς, με τον «δικέφαλο» να μην έχει ξεκαθαρίσει εάν θα κρατήσει στο πόστο τον Σέρβο προπονητή ή εάν θα κινηθεί για συμφωνία με άλλον. Πάντως πριν λίγο καιρό υπήρξαν δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που ανέφεραν ότι επίκειται «κρούση» στον Λουτσέσκου ώστε να αναλάβει αυτός την τεχνική ηγεσία του «δικέφαλου». Από εκεί κι έπειτα ανάλογα δημοσιεύματα υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα για ανάλογο ενδιαφέρον για συμφωνία με τον Λουτσέσκου από πλευράς Παναθηναϊκού, ακόμη και του Ολυμπιακού και της Α.Ε.Κ. Ομάδες βέβαια που έχουν μόνιμο προπονητή (και όχι υπηρεσιακό όπως ο ΠΑΟΚ), αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσουν με τους υπάρχοντες ή αν θα κινηθούν για κάποιο άλλο πρόσωπο στον πάγκο.

Ο δεύτερος δρόμος που είναι και πιθανότερος να ακολουθήσει ο Λουτσέσκου μετά την αποχώρηση του από την Ξάνθη είναι να ψαχτεί για δουλειά σε ομάδα του εξωτερικού. Τουρκικά δημοσιεύματα εξάλλου έκαναν λόγο ακόμη και για συμφωνία του Ρουμάνου με την Τράμπζονσπορ για την επόμενη σεζόν, ενώ συνεχόμενες είναι οι «κρούσεις» που υποτίθεται ότι δέχεται ο Λουτσέσκου από ομάδες της πατρίδας του, σύμφωνα με τα ρουμάνικα ΜΜΕ.

Πάντως καθώς το πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Λουτσέσκου όλα αυτά παραμένουν στην άκρη του μυαλού του καθώς είναι προσηλωμένος στις υποχρεώσεις με την ξανθιώτικη ομάδα. Εξάλλου εφ’ όσον οριστικά μείνει ελεύθερος τον ερχόμενο Μάιο, θα έχει από εκεί κι έπειτα το χρόνο να σκεφτεί και να επιλέξει κάποια από τις προτάσεις που θα καταφθάσουν στον ίδιο και σίγουρα θα είναι πολλές. Και ο ίδιος έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τις προκλήσεις, ακόμη κι αν προκύψει πρόταση από ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αφού εξάλλου έχει εργαστεί στο παρελθόν εκεί (στην Αλ Τζαΐς του Κατάρ), ή ακόμη και από την… μακρινή Κίνα, μιας και ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε» – είχε δεχτεί πρόταση από ομάδα του ιδιαίτερα «ανεβασμένου» (και υψηλά αμειβόμενου) κινεζικού πρωταθλήματος, την οποία όμως ο ίδιος απέρριψε αφού είχε ανανεώσει το συμβόλαιο με τη Skoda Ξάνθη.

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει Πλατανιά

Εν τω μεταξύ η ξανθιώτικη ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για το παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πλατανιά εκτός έδρας. Με πρωινή προπόνηση την Τετάρτη συνέχισε την προσπάθεια για βελτίωση δίνοντας έμφαση στις ασκήσεις τακτικής. Μετά τις ατομικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των ποδοσφαιριστών στο γυμναστήριο, το αερόβιο τρέξιμο και το passing game στο στάδιο της προθέρμανσης, στη συνέχεια το τεχνικό επιτελείο χώρισε τους παίκτες σε ομάδες, δουλεύοντας τόσο στον αμυντικό, όσο και στο δημιουργικό τομέα.

Ο Κασά Καμαρά ολοκλήρωσε με δύο συμμετοχές την παρουσία του στην Εθνική ομάδα της Μαυριτανίας και στα παιχνίδια με αντίπαλο την Γκάμπια και τις επόμενες μέρες αναμένεται να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Παράλληλα ανέβασε ρυθμούς ο Παπαστεριανός ο οποίος πιθανόν να προλάβει την κυριακάτικη αναμέτρηση, ενώ δεν υπάρχουν τιμωρημένοι για το συγκεκριμένο ματς κι έτσι η μοναδική δεδομένη απουσία λογίζεται αυτή του Πέτρου Ορφανίδη που είναι τραυματίας και θα επιστρέψει σε περίπου δύο εβδομάδες.

SUPER LEAGUE

ΕΠΟΜΕΝΗ (28η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΩΡΑ 19:00

ΑΕΛ Καλλονής – Α.Ε.Κ.

Ατρόμητος Αθ. – Παναιτωλικός

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Ολυμπιακός – Πανθρακικός

Παναθηναϊκός – Βέροια

Πανιώνιος – Π.Α.Ο.Κ.

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 73*

2. Α.Ε.Κ. 53

3. Παναθηναϊκός 48

4. Π.Α.Ο.Κ. 44

5. Πανιώνιος 41

6. ΠΑΣ Γιάννινα 35

7. Πλατανιάς 35

8. Παναιτωλικός 34

9. Αστέρας Τρίπολης 34

10. Ατρόμητος Αθ. 33

11. Λεβαδειακός 33

12. Skoda Ξάνθη 32

13. Ηρακλής 31*

14. Βέροια 26

15. Πανθρακικός 17

16. ΑΕΛ Καλλονής 15

* Εκκρεμεί η αναμέτρηση Ηρακλής – Ολυμπιακός.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …