Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Νέο ΕΣΠΑ δίνει σε απόφοιτους Τριτοβάθμιας 50.000 ευρώ

Νέο ΕΣΠΑ δίνει σε απόφοιτους Τριτοβάθμιας 50.000 ευρώ

0
ergasia-mar162

ΕΣΠΑ 2014-2020: Από σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης αυτοαπασχόλησης

Επιδότηση για αυτοαπασχολούμενους και μικρά συνεργατικά σχήματα

Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων για πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκινά την Τετάρτη 9/3/2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, οι αιτήσεις χρηματοδότησης για το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020, υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Σημειώνεται ότι για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών. Οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής/παραλαβής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά. Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες ΜΟΝΟ εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 08.03.2016 ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης..

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Μεσογείων 56, Αθήνα με ωράριο λειτουργίας 8:30 έως 19:00, στο τηλέφωνο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση και στιςιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr – www.espa.gr, Εmail: infoepan@mou.gr

1 θέση ΔΕ φύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Μέσα στον Απρίλιο η προκήρυξη

Ξεκινά η έκδοση των προκηρύξεων για πρόσληψη 1.314 εποχικών υπαλλήλων (Ημερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες και Προσωπικό Καθαριότητας) στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το νέο προσωπικό θα εργαστεί για επτά μήνες (Απρίλιος – Οκτώβριος), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με το διευρυμένο θερινό ωράριο. Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει την επαναπροκήρυξη 728 θέσεων φύλαξης αρχαιοτήτων, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα «τρέξει» τον Απρίλιο. Το Μουσείο Αβδήρων θα προσλάβει 1 ΔΕ φύλακα.

Ξεκινάει το πρόγραμμα νέων προσλήψεων του ΟΑΕΔ για 15.000 ανέργους

Μέσα στην εβδομάδα ο ΟΑΕΔ θα εκδώσει την προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα προσλήψεων μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, το οποίο θα επιδοτήσει προσλήψεις σε επιχειρήσεις για εννέα μήνες. Ήδη η απόφαση έχει εκδοθεί για τους όρους του προγράμματος του ΟΑΕΔ ενώ σκοπός του είναι η δημιουργία 15.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και γενικά εργοδότες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. H προκήρυξη που θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα θα καθορίζει την έναρξη των αιτήσεων. Το πρόγραμμα θα είναι μονίμως ανοικτό μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις. Οι δαπάνες για την εφαρμογή του προγράμματος προβλέπεται να καλυφθούν από τον λογαριασμό του ΕΛΕΚΠ και ειδικότερα του κλάδου ΛΑΕΚ. Το κόστος υλοποίησης θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΛΑΕΚ (ΚΑΕ 2493) ως κάτωθι: Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 60.000.000 ευρώ ως εξής: Για το 2016: 10.000.000 ευρώ, για το 2017: 20.000.000 ευρώ, για το 2018: 20.000.000 ευρώ και για το 2019: 10.000.000 ευρώ.

Οι ενισχύσεις για την πρόσληψη εργαζομένων σε μειονεκτική θέση δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως ανά επιχείρηση, ενώ ως ημερομηνία χορήγησης της συνολικής ενίσχυσης νοείται η ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.

Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και γενικά εργοδότες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Για την υπαγωγή μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα θα πρέπει η δημιουργούμενη θέση εργασίας, να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με το μέσο όρο των δώδεκα (12) τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής της. Ως αριθμός εργαζόμενων, νοείται ο αριθμός των ετήσιων μονάδων εργασίας (ΕΜΕ), δηλαδή ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των δώδεκα (12) τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής αίτησής της επιχείρησης. Η μερική απασχόληση, δηλαδή οι απασχολούμενοι με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης και η εποχική απασχόληση, δηλαδή οι απασχολούμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, υπολογίζονται στην καθαρή αύξηση και ισοδυναμούν με κλάσμα ετησίων μονάδων εργασίας.

Μία Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) αντιστοιχεί σε μία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Επιδότηση έως 100.000 ευρώ για δημιουργία ομάδων παραγωγών

Κίνητρα σε αγρότες και παραγωγούς

Πρόγραμμα που πριμοδοτεί με ποσά έως και 100.000 ευρώ τη δημιουργία ομάδων ή οργανώσεων παραγωγών που δραστηριοποιούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία θα «τρέξει» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα θα προσφέρει κίνητρα στους παραγωγούς ώστε να συνενωθούν σε ομάδες των 10 (στον τομέα της γεωργίας) και των 5 (στον τομέα της κτηνοτροφίας). Οι ομάδες πρέπει να είναι νέες, με επιχειρηματικό σχέδιο και αναγνώριση από την αρμόδια εθνική Αρχή.

Οι ομάδες παραγωγών φυτικής παραγωγής πρέπει να έχουν ελάχιστο αριθμό μελών 70 παραγωγούς και οι ομάδες παραγωγών ζωικής παραγωγής ελάχιστο αριθμό μελών 5 παραγωγούς. Στόχος του μέτρου είναι να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα στους παραγωγούς, ώστε να ενισχυθεί η συσπείρωση τους μέσω της στενής συνεργασίας αυτών στο πλαίσιο λειτουργία των ομάδων και των οργανώσεων.

3.362 προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους και hotspots

Την άμεση πρόσληψη 3.362 συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων δρομολογεί η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων (hotspots). Σύμφωνα με το «σχέδιο Μουζάλα για τους πρόσφυγες», θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο 1.600 έκτακτοι υπάλληλοι μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Τέλος 1.500 θέσεις θα δημιουργηθούν σε κοινωνικές δομές δήμων. Το νέο προσωπικό θα προέρχεται από μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων όπως: διοικητικοί, οδηγοί, γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, τεχνολόγοι, μηχανικοί και τοπογράφοι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διάφοροι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.), προσωπικό καθαριότητας, φύλακες κ.λπ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…