Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Και Ρουμάνοι στο φετινό μας Καρναβάλι!

Και Ρουμάνοι στο φετινό μας Καρναβάλι!

0
karnavali roumania

Τετραήμερη εκδρομή με προορισμό το ξεφάντωμα του ξανθιώτικου καρναβαλιού προωθείται στη Ρουμανία

Καρπούς αποδίδει η σύσφιξη των σχέσεων με τους Ρουμάνους που ξεκίνησε δυναμικά πέρυσι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στρατηγική την προώθηση προορισμών της περιοχής μας πέρα από το δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα» και τις παραλιακές περιοχές. Όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης οι στοχευμένες προσπάθειες στις γειτονικές και βαλκανικές χώρες δίνουν βαρύτητα στην ενίσχυση του τουρισμού όλες τις εποχές του χρόνου μέσω της φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς της περιοχής μας και μέσω κορυφαίων εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της ΑΜΘ και αυτό δείχνει να κατακτάται προοδευτικά.

Έτσι, για πρώτη φορά το Καρναβάλι της Ξάνθης εντάχθηκε σε τουριστικό πακέτο της Ρουμανίας και προβλήθηκε μέσω ρουμάνικου πρακτορείου στην έκθεση τουρισμού που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα της χώρας. Οι Ρουμάνοι φίλοι της διασκέδασης και της Αποκριάς έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στην κορύφωση του ξανθιώτικου καρναβαλιού στο πλαίσιο τετραήμερης εκδρομής με 185 ευρώ! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί οδικώς μέσω Προμαχώνα και δίνει τη δυνατότητα στους Ρουμάνους που ήδη έχουν αγαπήσει τον ήλιο και τις θάλασσες της περιοχής μας να γνωρίσουν και την πόλη της Ξάνθης, τους ξέφρενους ρυθμούς και τη γιορτινή διάθεση του καρναβαλιού.

Παράλληλα, και φέτος αναμένονται επισκέπτες από την Τουρκία και την Βουλγαρία, που είτε θα βρεθούν στην Ξάνθη μόνο για την ημέρα της παρέλασης, είτε θα πραγματοποιήσουν εδώ ολιγοήμερες διακοπές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ήδη τα ξενοδοχεία Καβάλας, της Κεραμωτής και Κομοτηνής εμφανίζουν πληρότητα το τριήμερο της κορύφωσης του καρναβαλιού, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και σε άλλες γειτονικές πόλεις, όπως Δράμα και Αλεξανδρούπολη.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Ηλίας Φουντούλης και ο Άγγελος Σπηλιόπουλος έρχονται στην Ξάνθη με την παράσταση «Τόσο Όσο»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου στο Nostos Live Όταν ο Άγγελος και ο Ηλίας γνωρίστηκαν, ήταν Τρίτη …