Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η Ν.Δ. σε ανασύνταξη δυνάμεων

Η Ν.Δ. σε ανασύνταξη δυνάμεων

0
aygenakis-ignatiadis

Προσυνεδριακή συνέλευση στην Ξάνθη με μεγάλη συμμετοχή και αισιόδοξα μηνύματα. Κεντρικός ομιλητής ο βουλευτής Ηρακλείου Ε. Αυγενάκης

«Είμαστε ετοιμοπόλεμοι… Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση». Καταλόγισε προχειρότητα στη διαχείριση του Προσφυγικού

Με το σύνθημα «Η ΝΔ αποτελεί σήμερα την ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας», όπως διατυπώθηκε από τον βουλευτή Ηρακλείου και αναπληρωτή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ελευθέριο Αυγενάκη και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας που τροφοδοτείται από το προβάδισμα που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ξεκίνησε η προσυνεδριακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Ξάνθης στην οποία ο κ. Αυγενάκης ήταν κεντρικός ομιλητής. Στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Ελισσώ και εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το 10ο συνέδριο της ΝΔ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23 – 24 Απριλίου, παραβρέθηκαν τα μέλη της ΝΟ.Σ. της ΝΔ Ξάνθης μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές Α. Κοντός, Γ. Παυλακάκης, Α. Μπηρόλ, ο πρώην και ο νυν δήμαρχος Ξάνθης κύριοι Στυλιανίδης και Δημαρχόπουλος αντίστοιχα, ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης, , ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αμοιρίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Μωραΐτης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκης, οι πολιτευτές Γ. Ανδρέου , Κωνσταντίνος Μαλάκης, Ιρφάν Χατζηγκενέ καθώς επίσης και ο πρώην δήμαρχος Μύκης κ. Μ. Ντουκιαντζή. Επίσης παρόντες κι άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι και στελέχη όπως ο Π. Λύρατζης, ο Μ. Τσέπελης, ο Κ. Τριανταφυλίδης, το ζεύγος Βώβου, ο Α. Λουκμακιάς ενώ έντονη η παρουσία της μειονότητας καθώς επίσης και της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης.

Ιγνατιάδης: «Καραγκόζ μπερντές» η υπόθεση Καμμένου – Μουζάλα

Τον κ. Αυγενάκη υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Γ. Ιγνατιάδης, ενώ προηγήθηκε θερμή υποδοχή του κ. Αυγενάκη από όλα τα στελέχη. Στον σύντομο πρόλογό του ο κ. Ιγνατιάδης έκανε αναφορά στην πολιτική επικαιρότητα με έμφαση στο προσφυγικό καταλογίζοντας ανικανότητα στην κυβέρνηση αλλά και χαρακτηρίζοντας ως «Καραγκιόζ μπερντέ» στο πρόσφατο θέμα που πρόεκυψε με Καμμένο και Μουζάλα.

Αυγενάκης: «Είμαστε ετοιμοπόλεμοι… Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση»

Ιδιαίτερα επικριτικός για την διαχείριση του προσφυγικού αλλά και την κυβερνητική πολιτική ήταν και ο κ. Αυγενάκης ο οποίος είπε μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του: « Ένα χρόνο Αριστερά και ο φασισμός σ’ όλο του το μεγαλείο».

Λίγο νωρίτερα αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα, στην αξιολόγηση και τη συμφωνία με το κουαρτέτο αμφισβήτησε ευθέως τόσο την ικανότητα διαπραγμάτευσης και την αποτελεσματικότητα στην τήρηση όσο και την συνοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιπαραθέτοντας την ετοιμότητα της ΝΔ, την διάθεσή της να στηρίξει μεταρρυθμίσεις όχι όμως και να δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση: « Θα περάσουν τα μέτρα; θα έρθουν νέα μέτρα; θα κλείσει η συμφωνία; Μπορεί η κυβέρνηση; Στέκεται; Έχει αντοχές; Είναι ερωτήματα που πρωτίστως πρέπει αν απαντήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η ΝΔ είναι εδώ… ετοιμοπόλεμη… Έχουμε ξεκαθαρίσει πως ως αξιωματική αντιπολίτευση όπου χρειαστεί και υπάρχουν μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές θα βοηθήσουμε αλλά όχι λευκή επιταγή σε Τσίπρα και Καμμένο».

Προσφυγικό: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει στο γόνατο….»

Αναφορικά με το προσφυγικό ο κ. Αυγενάκης καταλόγισε προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού καθώς επίσης και καθυστερήσεις στην τήρηση της συμφωνίας: «Δεν γνωρίζουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Εμείς συνεχώς πιέζουμε να υπάρξει ένα σχέδιο και πάνω σ’ αυτό να συζητήσουμε. Δυστυχώς βλέπουμε μια κυβέρνηση που σχεδιάζει στο γόνατο, το σκέφτεται, μετά ανακοινώνει και μετά τρέχει να εκπληρώσει ή έχει υπογράψει συμφωνίες και τρέχει να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις της. Άποψή μας είναι ότι το προσφυγικό είναι μείζον θέμα και η κυβέρνηση δεν το χειρίζεται με την δέουσα υπευθυνότητα».

Αναφορικά με τις διεργασίες που γίνονται στην ΝΔ στην κατεύθυνση αναδιοργάνωσης του κόμματος έως το συνέδριό του ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Συνθέτουμε, αξιοποιούμε τις δυνάμεις μας, τα επιχειρήματά μας και κερδίζουμε καθημερινά …Η ΝΔ αποτελεί σήμερα την ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας».

Κάλπες για την αναδιοργάνωση της ΝΔ

Σ’ ότι αφορά τα οργανωτικά και εσωκομματικά θέματα ενόψει του Συνεδρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Απριλίου, θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη των προέδρων και των μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων. Οι υποψηφιότητες για τα τοπικά και περιφερειακά κομματικά όργανα αλλά και για την ιδιότητα του συνέδρου κατατίθενται μέχρι την Τετάρτη, ενώ οι «γαλάζιες» κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 3 Απριλίου. Οι εκλογές ανάδειξης υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης θα ακολουθήσουν στις 6 Απριλίου (16.00-20.00), ενώ την Κυριακή 17 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανδρουλάκης: Χειροκροτώντας την προκλητική τοποθέτηση Καραμανλή, είστε συνυπεύθυνοι

Για μηδενική ενσυναίσθηση, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο …