Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ετοιμάζεται για… τζάμπολ ο «Λεύκιππος»

Ετοιμάζεται για… τζάμπολ ο «Λεύκιππος»

0
leykippos

Με όραμα και φιλοδοξίες συνεχίζουν οι ιδρυτές τις διεργασίες για τη δημιουργία μίας νέας ομάδας μπάσκετ στην Ξάνθη

«Θα δώσουμε νέα ώθηση στο χώρο του ξανθιώτικου μπάσκετ» δηλώνει στο «Ε» ο πρόεδρος του νεοσυσταθέντος συλλόγου κ. Σαββίδης

Μία φιλόδοξη, καινοτόμα προσπάθεια, για τη δημιουργία μίας νέας ομάδας μπάσκετ έχουν ξεκινήσει επιφανείς συμπολίτες μας οι οποίοι με την εμπειρία τους, τις γνώσεις και την αγάπη τους για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης θέλουν να μπουν δυνατά στο χώρο του ξανθιώτικου μπάσκετ και να ταράξουν τα «νερά», θέτοντας ως στόχο το δημιούργημα τους να είναι σταθερά δομημένο, με πολλές προοπτικές για να γίνει μελλοντικά μία μεγάλη ομάδα που θα καθιερωθεί στα μπασκετικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

«Έχουμε στόχους και φιλοδοξίες για να φτάσουμε πολύ ψηλά την ομάδα»

savvidis mathaiosΟ πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου «Λεύκιππος» και γνωστός Ξανθιώτης ορθοπεδικός κ. Ματθαίος Σαββίδης σε δηλώσεις του στο «Ε» μίλησε για τη νέα προσπάθεια, την οργάνωση και τις προετοιμασίες που γίνονται όπως και τους στόχους της ομάδας. Αναλυτικά ο κ. Σαββίδης τόνισε:

Σ.Μ.: «Οι διεργασίες για τη λειτουργία της ομάδας έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό με επαφές με γνώστες του αθλήματος που έχουν όρεξη και μεράκι για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί κάτι νέο, πρωτοπόρο που θα δώσει νέα ώθηση στο μπάσκετ της Ξάνθης. Ήδη έχουμε κάνει τις σχετικές αρχαιρεσίες και έχουμε καταρτίσει το ΔΣ, καταθέτοντας παράλληλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Αν. Μακεδονίας – Θράκης) ώστε να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα ως πρωτοεμφανιζόμενος σύλλογος».

Σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας στο αγωνιστικό κομμάτι ο κ. Σαββίδης σημείωσε:

Σ.Μ.: «Έχουμε συμφωνήσει με κάποιους προπονητές και γίνονται συζητήσεις με άλλους, όπως και με παίκτες για τη στελέχωση των τμημάτων. Όμως καθώς τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο επάνω σε αυτό, αυτό θα γίνει σε συνέντευξη τύπου που θα παραθέσουμε το επόμενο διάστημα. Θα έχουμε το ανδρικό αγωνιστικό τμήμα, παιδικό και ακαδημίες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις τόσο στο τεχνικό τιμ όσο και σε παίκτες που θα στελεχώσουν τα τμήματα».

Για τις πρώτες αντιδράσεις που αφουγκράζονται οι συντελεστές του «Λεύκιππου» με τη δημιουργία της νέας ομάδας αλλά και το τι μπορεί να προσφέρει, ο κ. Σαββίδης τόνισε:

Σ.Μ.: «Πάρα πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα μας και δήλωσε τη στήριξη του και είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν από διαφορετικές πλευρές, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και μας δίνει επιπλέον ώθηση και δύναμη στην προσπάθεια μας. Άνθρωποι του χώρου που είχαν όρεξη και ήταν στα πράγματα όμως δεν έβρισκαν τις κατάλληλες δομές και έδαφος να προσφέρουν, όπως και προπονητές με ειδικότητα στο μπάσκετ που δεν μπορούσαν να εργαστούν επί χρόνια θα έχουν πλέον την ευκαιρία να αποτελέσουν κομμάτι της ομάδας μας. Επίσης θα ενεργοποιηθούν μπασκετμπολίστες με εμπειρία αλλά και νέοι, στο παιδικό τμήμα θα εγγράψουμε νέα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ όμως δεν είχαν δελτία αλλά και τα ακόμη μικρότερα παιδιά στις ακαδημίες θα εργαστούν με έμπειρους προπονητές και θα μάθουν τις δεξιότητες του αθλήματος. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και ο σκοπός μας είναι διπλός. Να δώσουμε την ευκαιρία σε προπονητές, παιδιά, αθλητές, να έχουν εναλλακτική λύση με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και να δώσουμε ένα όραμα και μία προοπτική καταγράφοντας με το χρόνο μία ανοδική πορεία».

Για το εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία μίας νέας, 3ης ομάδας στην πόλη μας (μαζί με τις Ασπίδα, Αρίωνα) αλλά και την έδρα της ομάδας ο πρόεδρος του «Λεύκιππου» ανέφερε:

Σ.Μ.: «Υπάρχει έδαφος όχι μόνο για μία νέα ομάδα αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν κι άλλες, εφ’ όσον βέβαια υπάρξει μία οργανωμένη προσπάθεια. Θεωρώ ότι μαζί με την ώθηση που θα δώσουμε ως «Λεύκιππος» στο ξανθιώτικο μπάσκετ, θα αναβαθμιστούν και οι ήδη υπάρχουσες ομάδες και θα υπάρχει ωραίος ανταγωνισμός. Υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ στην πόλη μας και δεν βρίσκουν ομάδες με διαθέσιμες θέσεις ώστε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να παίξουν σε συνθήκες αγώνων. Σε ότι αφορά το γήπεδο που θα διεκδικήσουμε σαν έδρα, είναι το «Αμοιρίδειο», ή κάποιο άλλο κλειστό. Η πόλη μας έχει πολλά κλειστά γυμναστήρια και σίγουρα θα μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε κάποιο σαν έδρα. Εμείς όμως θέλουμε πρώτα το «Αμοιρίδειο» το οποίο έχουμε μάλιστα στόχο με τα χρόνια να το γεμίζουμε στους αγώνες μας. Όσο κι αν ακούγεται απίθανο, έχουμε θέσει υψηλούς στόχους που πιστεύουμε ότι μέσα από οργανωμένη προσπάθεια μπορούμε να τους υλοποιήσουμε».

Τέλος για τους στόχους του «Λεύκιππου» ο κ. Σαββίδης συμπλήρωσε:

Σ.Μ.: «Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μας είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Εμείς που μαζευτήκαμε για να κάνουμε την ομάδα δεν σκοπεύουμε να βιοποριστούμε ή να βγάλουμε κάτι από αυτό, αλλά δουλεύουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κερδισμένα τα παιδιά που θα αθλούνται σε εμάς και μαζί οι προπονητές που θα βρουν δουλειά στο αντικείμενο τους. Αγωνιστικά, θέλουμε να κάνουμε μία αξιόμαχη ομάδα και αποκτώντας εμπειρία να την οδηγήσουμε ψηλά. Να γράψουμε τη δική μας ιστορία στο μπάσκετ της πόλης και της ευρύτερης περιοχής».

Το ΔΣ του συλλόγου «Λεύκιππος»

Πρόεδρος: Σαββίδης Ματθαίος

Αντιπρόεδρος: Πλέσιας Αργύρης

Γ. Αρχηγός: Σοφίας Χρήστος

Γ. Γραμματέας: Βλαχόπουλος Ιωάννης

Ταμίας: Σιάκκας Βαγγέλης

Μέλος: Γκουρνέλης Παύλος

Μέλος/Δημόσιες Σχέσεις: Ξανθόπουλος Θωμάς

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …