Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αποκαταστάθηκε η τιμή της …μπανάνας!

Αποκαταστάθηκε η τιμή της …μπανάνας!

0
oikonmiki noe15

Διορθώθηκε ο προϋπολογισμός τροφίμων του ΚΚΠΑ – Για δεύτερη φορά άγονος ο διαγωνισμός για φύλαξη των Παιδικών Χαρών – Θα βγει νέα προκήρυξη

Εργολάβος ζητά να πληρωθεί για έργα επικαλούμενος προφορικές συμφωνίες

Με …φως ξεκίνησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 8 Μαρτίου το μεσημέρι αφού το όργανο ενέκρινε ομόφωνα ένταλμα προπληρωμής για ποσό 3.800 ευρώ ώστε ο δήμος να προμηθευτεί τους λαμπτήρες LED και να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα της αυτόματης φωταγώγησης.

Για δεύτερη φορά άγονος ο διαγωνισμός για φύλαξη των Παιδικών Χαρών

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος είναι η δεύτερη φορά που κηρύσσεται άγονος ο διαγωνισμός και όπως εξήγησε αυτό οφείλεται ότι οι εταιρείες φύλαξης που καταθέτουν προσφορά δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό ασφαλισμένων που ζητά η προκήρυξη. Με αφορμή αυτό κατέθεσε την πρόταση να γίνει νέα προκήρυξη πιο …διευρυμένη δηλαδή να περιλαμβάνει και την φύλαξη στα 6 αθλητικά κέντρα μια ς και όπως είπε ιδιαίτερα το Κολυμβητήριο έχει γίνει πολλές φορές στόχος βανδαλισμών. Ο Μ. Φανουράκης διαφώνησε με την πρόταση του δημάρχου αντιπροτείνοντας να γίνει απευθείας ανάθεση προκειμένου να μην χαθεί χρόνος και …χτυπήσει και πάλι πίσω το ζήτημα με την λειτουργία των παιδικών χαρών του δήμου. Ο δήμαρχος διαφώνησε λέγοντας πως δεν είναι φρόνιμο να πάμε σε απευθείας ανάθεση και εκτίμησε πως τον Ιούνιο θ’ ανοίξουν οι 6 παιδικές χαρές του δήμου. Τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του δημάρχου για ακύρωση του διαγωνισμού και νέα προκήρυξη που θα περιλαμβάνει και την φύλαξη των αθλητικών Κέντρων.

Διορθώθηκε ο προϋπολογισμός τροφίμων του ΚΚΠΑ

Το θέμα ήρθε εξ αναβολής και αφορούσε τον …διορθωμένο ενδεικτικό προϋπολογισμό για τον διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Το λόγο πήρε ο Ηλίας Βασιλούδης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο υπεύθυνος κ. Τσακίρης παραδέχτηκε το λάθος της υπηρεσίας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο επισημαίνοντας πως αυτό βοηθά στον διάλογο. Ζήτησε όμως μεγαλύτερη τεκμηρίωση δηλαδή να αναφέρεται ο αριθμός των δικαιούχων για παράδειγμα για το γάλα. Το λόγο πήρε ο παραιτηθείς πρόεδρος του Κέντρου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης για να … λύσει την παρεξήγηση με την αυξημένη τιμή της μπανάνας όμως παραλίγο να δημιουργήσει νέες παρεξηγήσεις αφού έριξε ευθύνες στην υπηρεσία με αποτέλεσμα να αντιδράσει η υπηρεσιακή παράγοντας που παραβρίσκονταν στην συνεδρίαση. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηευφραμίδης μεταφέροντας την εξήγηση του κ. Τσακίρη που υπογράφει τον προϋπολογισμό είπε πως οι τιμές των προϊόντων ήταν τόσο φουσκωμένες γιατί μεταφέρθηκαν copy paste από τον προηγούμενο προϋπολογισμό του 2014 που ψηφίστηκε από την Οικονομική επιτροπή με αυτές τις τιμές και ότι αυτό είναι μια πάγια τακτική που ισχύει από τα προηγούμενα χρόνια με την μόνη διαφορά ότι τότε τα προϊόντα ήταν 34 ενώ τώρα είναι 25. Κι επειδή μειώθηκαν τα προϊόντα… ανέβηκαν οι ενδεικτικές τιμές για να καλύψουν το ποσό που προϋπολογίζεται! Η υπηρεσιακή παράγοντας αντέδρασε λέγοντας ότι αυτό προσβάλλει την υπηρεσία και είπε ευθέως: «Εμείς κάθε χρόνο έχουμε αυτές τις τιμές με την υπογραφή του κ. Τσακίρη. Ο κ. Χατζηευφραμίδης σημείωσε πως ούτως ή άλλως η έκπτωση δίνονταν με βάση την μέση τιμή του Τμήματος Εμπορίου και όχι επί του προϋπολογισμού. Το λόγο πήρε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι καλώς έγινε θέμα αυτό το ζήτημα υπογραμμίζοντας όμως ότι οι διαγωνισμοί πρέπει να είναι και να φαίνονται σωστοί και πραγματικοί! Να σημειώσουμε ότι στον διορθωμένο ενδεικτικό προϋπολογισμό αποκαταστάθηκε η τιμή της μπανάνας στα 1,77 ευρώ το κιλό από 8,65 του προηγούμενου και η τιμή της πατάτας στο 0.57 λεπτά από 3 ευρώ.

Προφορικές συμφωνίες για δημόσια έργα (Τρόικα που μας χρειάζεται…)!

Στο επόμενο θέμα που αφορούσε την σύνταξη μελέτης για διάφορες επιπρόσθετες εργασίες στο πρώην Δημαρχείο οι κύριοι Βασιλούδης και Φανουράκης ψήφισαν Λευκό εκφράζοντας την αντίθεσή τους – όπως αιτιολόγησε ο κ. Βασιλούδης την ψήφο του – για το γεγονός ότι η μελέτη δεν είναι σύνθετη και θα μπορούσε να γίνει από τους μηχανικούς της υπηρεσίας και όχι να ανατεθεί σε τρίτο. Ωστόσο η υπηρεσιακή παράγοντας υποστήριξε ότι είναι εξειδικευμένες καθώς αφορούν διατηρητέο κτήριο και δεν μπορεί να την εκπονήσει η υπηρεσία. Τέλος ένα θέμα που απασχόλησε ήταν το 13ο που αφορούσε νέα δικάσιμο για της 25 /5/2016. Όπως αναφέρθηκε αφορά ένα εργολάβο ο οποίος επικαλείται προφορικές δεσμεύσεις από το δήμο Ξάνθης παλαιότερα και ζητά να πληρωθεί για έργα που έκανε με βάση αυτές. Επ’ αυτού ο δήμαρχος γνωστοποίηση ότι το Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα του δήμου Ξάνθης να στελεχωθεί η νομική υπηρεσία του δήμου και μ’ έναν ακόμη δικηγόρο που επιτρέπει η πληθυσμιακή του θέση. Σ΄ ότι αφορά την υπόθεση χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του κ. Βασιλούδη: «Προφορικές συμφωνίες για δημόσια έργα. Καλά λέω εγώ ότι καλώς μας ήρθε η τρόικα για να μην έχουμε κάτι τέτοια…»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…