Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ανακοίνωση της Skoda Ξάνθη κατά… Ματζουράκη!

Ανακοίνωση της Skoda Ξάνθη κατά… Ματζουράκη!

0
panopoulos-matzourakis

Τα «χώνει» στον 66χρονο πρώην προπονητή της και νυν του Παναιτωλικού για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με την Ξάνθη

Με επεισοδιακό τρόπο σημειώθηκε η ισοπαλία (2-2) στο Αγρίνιο

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Σαββάτου στο γήπεδο του Παναιτωλικού μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της Skoda Ξάνθη. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, από τα γκολ των Καπετάνου (34’) – Παπαστεριανού (64’) και Ουάρντα (68’ πέν., 81’) κι έδωσε από ένα βαθμό στους δύο αντιπάλους με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει πλέον 30 στον σχετικό πίνακα. Αυτή ήταν η 7η ισοπαλία μακριά από την έδρα της για την Skoda Ξάνθη που παρέμεινε αήττητη για 5ο διαδοχικό παιχνίδι.

Εντυπωσιακό παιχνίδι με δραματική εξέλιξη

Στο αγωνιστικό μέρος, το παιχνίδι είχε φοβερή ένταση από το ξεκίνημα με τη Skoda Ξάνθη να ανοίγει το σκορ στο 34’ με τον Καπετάνο (έπειτα από σέντρα του Νιέτο), σε μία φάση όπου αποβλήθηκε ο προπονητής της αγρινιώτικης ομάδας Γιάννης Ματζουράκης επειδή διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος, θεωρώντας -λανθασμένα- πως η μπάλα έχει βγει άουτ πριν βγάλει τη σέντρα ο Ισπανός μέσος της Ξάνθης.

Οι Ξανθιώτες, δε, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 63’ με τον Παπαστεριανό ο οποίος καλυπτόμενος δέχθηκε την ασίστ του Νιέτο και σούταρε, με την άμυνα των γηπεδούχων να μη μπορεί να αντιδράσει.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν παρέδωσαν τα όπλα, μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ουάρντα στο 68’ και έφεραν το ματς στα ίσα, και πάλι με τον Αιγύπτιο, στο 81’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο ενδιάμεσο (72’) αποβλήθηκε από τον διαιτητή Δημητρόπουλο και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, που άνοιξε διάλογο με Αγρινιώτες φιλάθλους στην εξέδρα…

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας) με βοηθούς τους κ.κ. Τουμπακάρη (Αθηνών) – Διπλάρη (Καρδίτσας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γ. Μιχαηλίδης της ΕΠΣ Βοιωτίας. Έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Νιέτο στο 24’, στον Λισγάρα στο 45+’, στον Σολτάνι στο 53’, στον Λουσέρο στο 70’, στον Ουάρντα στο 82’ και στον Μύγα στο 87’.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν (70’ Κλέσιο), Κούσας, Ρουσκουγιέδα (46’ Φερέιρα), Κάπελ, Παπάζογλου (12’ λ.τρ. Βασιλούδης), Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Ουαρντά.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Παπαστεριανός (80’ Σκούρτης), Λουσέρο, Σολτάνι, Ορφανίδης (58’ Βασιλακάκης), Νιέτο (74’ Ντιμιτρόφ), Καπετάνος.

Τα «χώνει» σε Ματζουράκη ο Πανόπουλος μέσω ανακοίνωσης!

Κάποτε ήταν συνοδοιπόροι. Μάλιστα ο Χρήστος Πανόπουλος είχε πει για τον προπονητή Γιάννη Ματζουράκη ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής. Εξάλλου ούτε λίγο – ούτε πολύ, του είχε εμπιστευθεί τέσσερις φορές την τεχνική ηγεσία της Skoda Ξάνθη. Πλέον φαίνεται πως οι σχέσεις του μεγαλομετόχου της ξανθιώτικης ΠΑΕ και του Γιάννη Μαντζουράκη έχουν χαλάσει για τα καλά.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή ανακοίνωση της Skoda Ξάνθη με την οποία κατηγορεί τον προπονητή του Παναιτωλικού για προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα, για τις δηλώσεις του, αλλά και για έλλειψη fair play στον αγώνα των δύο ομάδων το Σάββατο στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξάνθης:

«Ο κόουτς κύριος Μαντζουράκης αποβλήθηκε από το γήπεδο και στην κυριολεξία ήταν σαν μαινόμενος ταύρος. Τους λόγους που ήταν έτσι, μόνο ο ίδιος μπορεί να τους εξηγήσει. Ήθελε να βοηθήσει την ομάδα του; Ήθελε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα; Αυτός ξέρει…

Το σίγουρο είναι ότι ο κόουτς κύριος Μαντζουράκης μετά το τέλος του παιχνιδιού έχει ενημερωθεί από τους επιτελείς του για όλα όσα έχουν γράψει τα site για τις επίμαχες φάσεις του παιχνιδιού στην Ελλάδα και την Αγκόλα.

Όπως επίσης έχει ενημερωθεί, βλέποντας σε όλα τα κανάλια τις φάσεις του συγκεκριμένου αγώνα. Ο κόουτς κύριος Μαντζουράκης έχει να δηλώσει κάτι; Για το περιβάλλον, τον αέρα, για τον ουρανό με τ’ άστρα, για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας ή το οτιδήποτε άλλο;

Ο συμπαθέστατος βοηθός του με την έντονη προσωπικότητα και τις εκπληκτικές δηλώσεις που έκανε αντ’ αυτού, ίσως, ίσως να μείνουν στα ιστορικά χρονικά.

Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ευχαριστεί την Διοίκηση του Παναιτωλικού για την άψογη φιλοξενία της.

ΥΓ1: Κόουτς κύριε Μαντζουράκη, στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, επαγγελματική ή μη, υπάρχει και το fair play. Σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας, πόσο ωραία αισθάνθηκες να έχεις αποβληθεί από το γήπεδο και να είσαι τοποθετημένος στο πρώτο κάγκελο, σα να ήσουνα στον πάγκο και να δίνεις διά ζώσης οδηγίες στους παίκτες σου και ο αντίπαλος προπονητής με το που αποβλήθηκε, να έχει τοποθετηθεί, όπως τουλάχιστον έδειξε πολλές φορές η τηλεόραση, σε ένα γυάλινο κλουβί; Αυτά τα λίγα για την ζωή».

Λίγες ώρες αργότερα και αφού η ανακοίνωση της Ξάνθης είχε γίνει γνωστή πανελλαδικά μέσα από αθλητικές ιστοσελίδες και ραδιόφωνα, ο Γιάννης Ματζουράκης έδωσε τη δική του απάντηση αναφέροντας στο ¨sport.gr¨:

«Δεν το επιτρέπει η κουλτούρα μου να μπω σε αντιπαράθεση με αυτό το μεγάλο σωματείο, του οποίου τον ιδιοκτήτη, κ. Χρήστο Πανόπουλο, εκτιμώ. Είμαι πολύ μικρός εγώ για να απαντήσω σε ένα σωματείο το οποίο υπηρέτησα και σεβάστηκα με όλη μου την αγάπη»!

SUPER LEAGUE

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΕΛ Καλλονής – Πλατανιάς 2-1

Παναιτωλικός – Skoda Ξάνθη 2-2

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0

Ολυμπιακός – Βέροια 3-0

Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-4

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 0-2

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

Ατρόμητος Αθ. – Ηρακλής (χθες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 67

2. Α.Ε.Κ. 49

3. Παναθηναϊκός 42

4. Π.Α.Ο.Κ. 38

5. Πανιώνιος 36

6. Αστέρας Τρίπ. 33

7. Παναιτωλικός 31

8. Λεβαδειακός 31

9. Skoda Ξάνθη 30

10. Ηρακλής 30*

11. ΠΑΣ Γιάννινα 28

12. Πλατανιάς 28

13. Ατρόμητος Αθ. 24*

14. Βέροια 24

15. ΑΕΛ Καλλονής 14

16. Πανθρακικός 15

* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Ατρόμητος Αθ. – Ηρακλής.

ΕΠΟΜΕΝΗ (25η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

15.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

17.15: Πλατανιάς – Πανιώνιος

19.30: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος Αθ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

15.00: Πανθρακικός – Π.Α.Ο.Κ.

17.15: Skoda Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής

17.15: Βέροια – Λεβαδειακός

19.30: Ηρακλής – Ολυμπιακός

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

19.30: Αστέρας Τρίπολης – Α.Ε.Κ.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …