Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στον δρόμο προς την κάλπη το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Στον δρόμο προς την κάλπη το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

0
ergatiko-ekloges

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου οι εκλογές – Εκλέχθηκε Εφορευτική και έγινε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός στην χθεσινή γενική συνέλευση

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου η κατάθεση των ψηφοδελτίων – Άρχισαν οι διεργασίες στις παρατάξεις

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές μπήκε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης μετά από 3 χρόνια όπως ορίζει το καταστατικό του. Ο κύβος ερίφθη κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα η οποία είχε εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα.

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου οι εκλογές του Εργατικού κέντρου Ξάνθης

Κατά την συνεδρίαση έγινε ο οικονομικός και ο διοικητικός απολογισμός από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Άγγελο Μπεμπεκίδη από την παράταξη ΠΑΣΚΕ. Το λόγο πήραν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων όπως ο κ. Παπαχρήσου από την ΔΑΚΕ και ο κ. Ευγενίου από την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ). Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Κώστας Βογιατζής επικεφαλής της παράταξης ΕΣΑΚ(ΚΚΕ) που καταψήφισε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό κατηγορώντας την ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για «εργοδοτικό συνδικαλισμό» ενώ αναφέρθηκε και σε «ορισμένα σωματεία «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ», χωρίς δράση, μαζικές διαδικασίες, που ελέγχονται από τις δυνάμεις τις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ αυτά των Ιδ. Υπαλλήλων, στο οποίο στήνει κι ένα καινούργιο ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνουν με δεκάδες διπλοψηφίες συσχετισμούς στο ΕΚΞ, προσπαθώντας να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, αλλά κυρίως να διατηρήσουν σιγή ιχθύος στο εργατικό κίνημα».

Να σημειώσουμε ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης που είναι επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου μαζί με τον κ. Ανδρεάδη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Εκλέχθηκε η Εφορευτική – Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου η κατάθεση των ψηφοδελτίων

Στην συνεδρίαση εκλέχτηκε η Εφορευτική Επιτροπή που θα είναι επιφορτισμένη με την εκλογική διαδικασία που ορίστηκε για τις 2 Μαρτίου. Όπως ορίζει το καταστατικό τρεις μέρες δηλαδή στις 29 Φεβρουαρίου πριν θα ανακοινωθούν από την Εφορευτική Επιτροπή, οι παρατάξεις που θα συμμετέχουν και τα ψηφοδέλτια τους. Υπενθυμίζουμε ότι οι προηγούμενες εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης διεξήχθησαν στις 12 Μαρτίου 2013.  

Συμμετείχαν 5 παρατάξεις και 33 υποψήφιοι (αύξηση κατά μια από τις προηγούμενες) ήτοι: Η ΠΑΣΚΕ (10 υποψήφιοι και 3 για τη ΓΣΕΕ) που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, η ΔΑΚΕ (10 υποψήφιοι και 3 για τη ΓΣΕΕ) που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, η ΕΣΑΚ (7 υποψήφιοι) που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), η Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνησης Εργαζομένων Ξάνθης (5 υποψήφιοι) που είναι ανεξάρτητη και η Αυτόνομη Παρέμβαση που κατέβηκε για πρώτη φορά με ένα υποψήφιο και στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειώσουμε ότι στις εκλογές του 2013 ψήφισαν 130 συνολικά αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν σε εκλογές που προηγήθηκαν από τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Ξ. και μετά από συμφωνία δημιουργήθηκε ένα σχήμα συνδιοίκησης μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που πλειοψήφησαν.  

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θα τεθούν επικεφαλής των παρατάξεων αν και πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τον κ. Μπεμπεκίδη για την ΠΑΣΚΕ και για τον κ. Παπαχρήστου για την ΔΑΚΕ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…