Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Στα «σκαριά» Ομοσπονδία Αγροτών και Κτηνοτρόφων ΑΜΘ

Στα «σκαριά» Ομοσπονδία Αγροτών και Κτηνοτρόφων ΑΜΘ

0
dalatsis loukmakias

Η συνεργασία και η ενότητα άνοιξε το δρόμο για την ίδρυση δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου

Μοίρασαν γάλα και φασόλια στον κόσμο οι αγρότες της Ξάνθης κατά την κατάληψη του κτηρίου της Π.Ε. Ξάνθης – Ανοιχτό το μπλόκο του Νέστου όλο το Σαββατοκύριακο

Ένα μίνι – μπλόκο έστησαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι αγρότες του νομού μας κάνοντας συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Π.Ε. Ξάνθης πιστοί στο ραντεβού που προανήγγειλαν ήδη από την Πέμπτη όταν έκαναν επίσης κατάληψη την Εφορία Ξάνθης. Το επόμενο μπλόκο τους θα είναι τη Δευτέρα στο Τελωνείο Ξάνθης ενώ σύμφωνα με απόφασή τους θα αφήσουν ανοιχτό το μπλόκο του Νέστου το Σαββατοκύριακο και η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά για να μην προκληθεί εμπόδιο στην προσέλευση επισκεπτών στην Ξάνθη για την περίοδο των ΘΛΕ. Έτσι ο ταξιδιώτης με κατεύθυνση από και προς τη Θεσσαλονίκη θα έχει μόνο ένα μόνο εμπόδιο. Πρόκειται για το μπλόκο των Κερδυλίων που συνεχίζει τον 12ωρο αποκλεισμό εκτός κι αν υπάρχουν εξελίξεις που θα αναστείλουν την απόφασή τους.

Μοίρασαν γάλα και φασόλια στον κόσμο

Σαν ένα δώρο στην κοινωνία της Ξάνθης και προκειμένου να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για την κατανόηση που επέδειξε, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μοίρασαν 200 κιλά φασόλια και 200 κιλά γάλα στους περαστικούς. Να σημειώσουμε ότι αυτή η μορφή κινητοποιήσεων είναι με απόφαση των τοπικών συλλόγων αγροτών και κτηνοτρόφων σε απόλυτη όμως συνεργασία με όλους τους συλλόγους της ΑΜΘ. Μια συνεργασία που εδραιώθηκε μέσα από τις κινητοποιήσεις και αποτελεί πρότυπο για όλη την χώρα και είναι αυτή η ανάπτυξη της ενότητας και της περιφερειακής συνείδησης που άνοιξε τον δρόμο για την δημιουργία μια Ομοσπονδίας Αγροτών και Κτηνοτρόφων της ΑΜΘ την οποία προανήγγειλε ο πρόεδρος του Αγροτών Ξάνθης Κώστα Δαλάτσης, χαρακτηρίζοντας δε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και ότι θα λειτουργήσει σαν πρότυπο για άλλες περιφέρειες.

Κερδισμένοι οι αγρότες από τις κινητοποιήσεις – Ενδυναμωμένο βγαίνει το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα

Κάνοντας μια πρόχειρη αποτίμηση όλως αυτών που κερδήθηκαν μέσα σ’ αυτό το διάστημα των κινητοποιήσεων ο κ. Δαλάτσης στάθηκε σε τρία θέματα: « Κάποια από τα αιτήματά μας έχουν ικανοποιηθεί όπως το αφορολόγητο των 12.000. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει αυτονομία του ΟΓΑ και εκκαθάρισή του και θα ασφαλίζονται μόνο αγρότες και κτηνοτρόφοι. Δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα μας βέβαια γι αυτό και θα κάνουμε συνελεύσεις στα μπλόκα για να δούμε τι θα κάνουμε από τώρα και στο εξής. Σε κάθε περίπτωση βγαίνουμε κερδισμένοι από τις κινητοποιήσεις μας και γιατί ικανοποιήθηκε ένα μέρος των αιτημάτων μας και γιατί παλέψαμε ενωμένοι και απ’ αυτό βγαίνει ενισχυμένο το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και γιατί ήρθαν νέοι άνθρωποι στις κινητοποιήσεις και αυτό είναι μια παρακαταθήκη για τους νέους αγρότες και θα το δούμε διαχρονικά. Για δε την περιφέρεια μας είμαστε πρότυπο συνεργασίας γι αυτό και θα προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας Ομοσπονδίας Αγροτών και Κτηνοτρόφων της ΑΜΘ για να διεκδικούμε καλύτερα και πιο δυναμικά τα δικαιώματά μας». Ο κ. Δαλάτσης είπε επίσης όπως στο τέλος του 2016 θα γίνουν εκλογές στον σύλλογο Αγροτών που έχει συσταθεί από το 2012, εξέφρασε δε την επιθυμία του να είναι ακόμη μια φορά υποψήφιος αν το επιθυμούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη: «Ναυαρχίδα των έργων στην ΑΜΘ είναι το αρδευτικό της Ξάνθης»

«Είναι ένα από τα έξι έργα ΣΔΙΤ του ΥΔΩΡ 2.0, που θα αλλάξουν το πρόσωπο του πρωτογενούς τ…