Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε νέες «περιπέτειες» το πρώην δημοτικό πάρκινγκ

Σε νέες «περιπέτειες» το πρώην δημοτικό πάρκινγκ

0
dimotiko parking 01-empros

Ο δήμος έχει προβεί σε προσωρινή και οριστική βεβαίωση των οφειλών, δέσμευση του ΑΦΜ της μισθώτριας και έκδοση διαταγής απόδοσης των μισθωμάτων

Ήταν στραβό το κλίμα απ’ την αρχή… Εξώδικο έστειλε η μισθώτρια στο Δήμο στις 3/2/2016 – Η υπόθεση θα κριθεί στα Δικαστήρια

Διαδικασία εξώσεως κίνησε ο δήμος Ξάνθης ενάντια στην μισθώτρια του πρώην δημοτικού πάρκινγκ κας Μαργαρίτας Πατρικίου, μόλις 8.5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης μετά την πλειοδοσία της στην σχετική δημοπρασία (1,5 χρόνο πριν) και μόλις 6 μήνες από την έναρξη της λειτουργίας του! Ήδη μετά από ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (την περασμένη Παρασκευή) ο δήμος έχει προβεί σε προσωρινή και οριστική βεβαίωση των οφειλών και δέσμευση του ΑΦΜ της μισθώτριας και ξεκίνησε τη διαδικασία έκδοσης διαταγής απόδοσης του μισθώματος.

Ήταν στραβό το κλίμα απ’ την αρχή…

Η «κακή μέρα» από νωρίς φάνηκε και εξ’ αρχής ήταν προβληματική η σχέση του δήμου με την πλειοδότρια της δημοπρασίας, που έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, γεγονός που επέτεινε επί 2 χρόνια την αναστολή λειτουργίας του πάρκινγκ. Υπήρξε διελκυστίνδα με την ανάδοχο να καταγγέλλει το δήμο ότι δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και έτσι να παρεμποδίζεται η υπογραφή της σύμβασης. Κι όταν όλα αυτά τελείωσαν και υπογράφηκε στις 1 Ιουνίου του 2015 και πάλι εμφανίστηκαν προβλήματα και χρειάστηκε ο δήμος να κάνει δεκτή την αλλαγή εγγυητή ώστε να προχωρήσει η έκδοση άδειας και να λειτουργήσει επιτέλους το πάρκινγκ. Όμως και νέα «σύννεφα» εμφανίστηκαν με την εκμισθώτρια να προσβάλει στο Δικαστήριο διεκδικώντας να μην καταβάλλει τα μισθώματα Ιουνίου – Ιουλίου υποστηρίζοντας ότι ο δήμος δεν ήταν συνεπείς στις συμβατικές του υποχρεώσεις και δεν είχε ολοκληρώσει τις εργασίες που όφειλε σύμφωνα με τους όρους της δημοπράτησης και γι αυτό το λόγο το πάρκινγκ άνοιξε τον Αύγουστο. Το …σίριαλ συνεχιζόταν με την εκμισθώτρια να στέλνει Εξώδικο στον Δήμο στις 3 Φεβρουαρίου 2016 υπενθυμίζοντας του ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και ότι απομένουν ημιτελείς οι εργασίες στην οροφή, στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στην πυρόσβεση. Προφανώς αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε και ελήφθη η απόφαση της εκκίνησης διαδικασιών βεβαίωσης και διεκδίκηση των μισθωμάτων από πλευράς δήμου.  

Δήμαρχος: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε απώλεια εσόδων από τον δήμο….»

«Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια αλλά δεν μπορούμε να μην κινήσουμε τις διαδικασίες να εισπράξουμε τα μισθώματα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε απώλεια εσόδων από τον δήμο. Θα κάνουμε ότι απαιτείται και οι διαφορές μας με την μισθώτρια θα επιλυθούν στα δικαστήρια», δηλώνει ο δήμαρχος κ. Δημαρχοπουλος, επισημαίνοντας πως ο δήμος είναι σ’ όλες τις υποχρεώσεις του εντάξει και πως αυτό περιμένει και από την μισθώτρια όπως επίσης και να συνεχιστεί η λειτουργία του πάρκινγκ για να εξυπηρετούνται οι δημότες.

Διείσδυση λυμάτων της δημοτικής αγοράς στο πάρκινγκ;

Αντίθετα η πλευρά της μισθώτριας υποστηρίζει ότι ο δήμος δεν είναι …εντάξει στις συμβατικές του υποχρεώσεις, πως δεν έχει αποκαταστήσει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση καθώς επίσης και άλλες συμπληρωματικές εργασίες που του υπενθυμίζει με Εξώδικο όπως προειπώθηκε και μάλιστα είναι ενήμερο και κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών και έχει ελέγξει πρόσφατα το χώρο. Παράλληλα η πλευρά της κας Πατρικίου θέτει ακόμη ένα σημαντικό θέμα.   Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι υπάρχει διείσδυση λυμάτων από την Δημοτική Αγορά καθώς ο υπόγειος χώρος της Αγοράς παλαιότερα συνδέονταν με το υπόγειο χώρο του πάρκινγκ και αργότερα έκλεισε με τοιχίο. Μάλιστα διαβεβαιώνει πως υπάρχει και σχετική έκθεση Μηχανικού όπως και ότι με το θέμα έχει ασχοληθεί το Τμήμα Υγιεινής της Π.Ε. Ξάνθης.

Κινδυνεύει να μείνει χωρίς πάρκινγκ το κέντρο της πόλης

Γίνεται πλέον φανερό ότι και οι δυο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Αυτό όμως σημαίνει μια χρονοβόρα διαδικασία με άγνωστη έκβαση για την λειτουργία του πάρκινγκ από την συγκεκριμένη ανάδοχο. Σε περίπτωση που της γίνει έξωση θα κινηθούν εκ νέου οι διαδικασίες δημοπράτησης. Κατά συνέπεια το πάρκινγκ θα παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σε συνδυασμό ότι θα κλείσει το άτυπο πάρκινγκ που λειτουργούσε στο χώρο του Γκαίρυ έχει ως αποτέλεσμα την συμφόρηση του κέντρου από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…