Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Προτάσσει την τοπική συνείδηση στην επιχειρηματικότητα ο Ζαγναφέρης

Προτάσσει την τοπική συνείδηση στην επιχειρηματικότητα ο Ζαγναφέρης

0
zagnaferis perif

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη στην ΒΙΠΕ Ξάνθης: «Να μην φεύγουν τζίροι σ’ άλλους νομούς…», η προτροπή του στους επιχειρηματίες

Προσπάθεια να μη φύγουν τα λεφτά του Leader από τον νομό – Σύσκεψη την Δευτέρα για την σύσταση της νέας Αναπτυξιακής Ξάνθης

Με τα προβλήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας ήρθε σε επαφή ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης. Το πρωί της Τετάρτης επισκέφτηκε την ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης και συνομίλησε με τους επιχειρηματίες εκθέτοντας τις απόψεις του αλλά και παρέχοντας ενημέρωση για τα προγράμματα που τρέχουν ή πρόκειται ν’ ανοίξουν και για τα κίνητρα και τις επιχορηγήσεις που παρέχουν με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες.

Ζαγναφέρης: «Να μην φεύγουν τζίροι σ’ άλλους νομούς…»

Μιλώντας στο «Ε» για τις διαπιστώσεις του είπε πως η επιχειρηματικότητα γενικά και ο κλάδος της μεταποίησης συγκεκριμένα περνά δύσκολες μέρες λόγω των γνωστών προβλημάτων με τα capital controls, την έλλειψη ρευστότητας την συρρίκνωση της παραγωγή και των εξαγωγών. Έκανε δε μια αρνητική επισήμανση που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούν στον τόπο μας: «Ενώ έχουμε πολύ καλούς επιχειρηματίες φεύγει πολύ χρήμα εκτός νομού. Θεωρώ πως πολλοί δεν έχουν αναπτύξει τοπική συνείδηση και αυτό είναι λάθος. Ενώ θα μπορούσαν αγοράζοντας προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις που έχουν ίδιο κόστος και ποιότητα και ενισχύοντας έτσι άλλους συναδέλφους τους κάνουν τζίρους έως και 2 εκ. ευρώ σε γειτονικούς νομούς. Ίσως να φταίει και ο κακός ανταγωνισμός…». Σ’ ότι αφορά τις 5 βιομηχανίες που επρόκειτο να λειτουργήσουν στο νομό σύμφωνα με το Σχέδιο της υφυπουργού Θ. Τζάκρη ο κ. Ζαγναφέρης αρκέστηκε να πει: «Πρόκειται για γελοιότητες της κας Τζάκρη»!

Προσπάθεια να μη φύγουν τα λεφτά του Leader από τον νομό

Σ το μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης μπρος τον κίνδυνο να χαθούν από το νομό τα χρήματα του Leader περίπου 7 εκ. ευρώ καθώς δεν υπάρχει πιστοποιημένος φορέας να αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος μετά το κλείσιμο της Αναπτυξιακής. Έτσι βάζει μπροστά την προσπάθεια για σύσταση νέα αναπτυξιακής μέσω της ΔΕΑΠΕΧΩ του δήμου Αβδήρων που ήταν ανενεργή αλλά έχει την πιστοποίηση. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα εξετάστηκε από νομικούς και απεφάνθησαν πως είναι εφικτή αυτή η λύση και έχει συναινέσει και ο δήμος Αβδήρων. Για το όλο θέμα αυτό ο κ. Ζαγναφέρης έχει προσκαλέσει τους δημάρχους καθώς και άλλους φορείς όπως το ΔΠΘ σε σύσκεψη το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας προκειμένου να αποφασίσουν για τα ποσοστά συμμετοχής τους στην σύσταση του νέου φορέα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantahopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…