Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Παιδική Χαρά», ο «πονοκέφαλος» των δημάρχων

«Παιδική Χαρά», ο «πονοκέφαλος» των δημάρχων

0
paidiki-xara2

Η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και οι απαιτούμενες προδιαγραφές με τις χρονοβόρες διαδικασίες για την αδειοδότηση προκαλούν … «κλάμα» στους δημάρχους

Μία μόνο χαρακτηρισμένη Παιδική Χαρά έχει ο δήμος Αβδήρων! – 5 Παιδικές Χαρές ο δήμος Μύκης

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στους δημάρχους οι Παιδικές Χαρές μετά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας αναφορικά με το χαρακτηρισμό την πιστοποίηση τους και τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να ανοίξουν στους πολίτες. Το πρόβλημα εστιάζεται στην δεδομένη οικονομική στενότητα αλλά και στην πολυπλοκότητα των διαδικασιών και αυτοί οι δύο παράγοντες δρουν ανασταλτικά και περιορίζουν τους δημάρχους στο να κάνουν όσες παιδικές χαρές είτε είχαν δεσμευτεί προεκλογικά είτε απλά επιθυμούν!

Μία μόνο χαρακτηρισμεένη Παιδική Χαρά έχει ο δήμος Αβδήρων!

Πολύ πίσω έχει μείνει ο δήμος Αβδήρων στο θέμα των Παιδικών Χαρών καθώς ολόκληρος δήμος με πλήθος οικισμών έχει μόνο μία χαρακτηρισμένη παιδική Χαρά. Είναι η μία εκ των δύο που έχουν τα Άβδηρα! Όλες οι υπόλοιπες είναι χαρακτηρισμένες …πλατείες! Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γ. Τσιτιρίδης το πρόβλημα είναι ότι για τον χαρακτηρισμό και την πιστοποίηση προαπαιτεί τοπικό ρυμοτομικό και πως έχει ανατεθεί στον τοπογράφο του δήμου να το συντάξει για όσους χώρους κρίνει πως μπορούν να λειτουργήσουν ως παιδικές Χαρές με τις προδιαγραφές που θέτει ο νέος νόμος. «Στόχος μας είναι τουλάχιστον να μπορέσουμε στους μεγάλους οικισμούς του δήμου να έχουμε από μια χαρακτηρισμένη Παιδική Χαρά. Αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες», παραδέχεται ο κ. Τσιτιρίδης.

5 Παιδικές Χαρές ο δήμος Μύκης

Σε καλύτερο επίπεδο βρίσκεται ο δήμος Μύκης καθώς ολοκληρώνονται οι Παιδικές Χαρές στον Κένταυρο και στη Μύκη ενώ έχουν ολοκληρωθεί και έχουν αδειοδοτηθεί οι Παιδικές Χαρές στον Εχίνο (δίπλα στο αθλητικό Κέντρο) και στα Μελίβοια. Του μεν Κενταύρου από ίδιους πόρους της δε Μύκης από το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ. Από το ίδιο πρόγραμμα χρηματοδοτείται και η Παιδική Χαρά των Θερμών η οποία και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο δήμαρχος Μύκης κ. Καπζά ανέφερε για το θέμα: «Θα θέλαμε να κάνουμε πολλές ακόμη Παιδικές Χαρές μία σε κάθε οικισμό όμως απατούνται χρονοβόρες διαδικασίες και φυσικά πόροι. Θα συνεχίσουμε ωστόσο την προσπάθειά μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Προέδρευσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης –  «Βάρος» στην πρόληψη Η πρώτη συνεδρίαση της Επι…