Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι έρημες Παιδικές Χαρές «στοιχειώνουν» τον δήμο Ξάνθης

Οι έρημες Παιδικές Χαρές «στοιχειώνουν» τον δήμο Ξάνθης

0
epitropi poiotititas-feb16

Πολιτικές ευθύνες στον δήμαρχο επέρριψαν Βασιλούδης – Φανουράκης κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Στις 19 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η Πράξη από το Ελεγκτικό Συνέδριο – Ο δήμος ετοιμάζει έξωση στον εκμισθωτή του δημοτικού πάρκινγκ

Το θέμα με τις Παιδικές Χαρές και πάλι απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης , που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου. Τέθηκε στα εκτός ημερησίας προκειμένου να εγκριθεί ένταλμα προπληρωμής της μετακίνησης και της διαμονής της νομικής συμβούλου του δήμου μετά από αίτημά της και εξουσιοδότηση για άσκηση αίτησης ανάκλησης και παράσταση κατά τη συζήτηση ενώπιον του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Πράξης που έκανε η Επίτροπος στον Δήμο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού. Υπενθυμίζουμε πως το θέμα το ανέδειξε το «Ε» (φύλλο 11/2/2016) και πως η εκδίκαση της Πράξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου μετά από αίτημα του δημάρχου Ξάνθης ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω καθυστέρηση και αν μεν η Πράξη απορριφθεί τότε ο δήμος θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και αν γίνει αποδεκτή τότε θα προκηρυχτεί εκ νέου διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Ένταση για τις Παιδικές Χαρές – Πολιτικές ευθύνες στον δήμαρχο επέρριψαν Βασιλούδης – Φανουράκης

Ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης εξηγώντας και απαριθμώντας τις διαδικασίες και τι ενέργειες έχουν κάνει οι υπηρεσίες από τον Μάιο του 2015 ώστε να πάρουν Πιστοποίησης και να λειτουργήσουν οι πρώτες 6 Παιδικές Χαρές του δήμου ωστόσο δεν έπεισε την αντιπολίτευση και τόσο ο κ. Βασιλούδης όσο και ο κ. Φανουράκης του επέρριψαν την πολιτική ευθύνη που τα παιδιά του δήμου Ξάνθης δεν έχουν ούτε μια παιδική Χαρά! Ιδιαίτερα με τον κ. Φανουράκη ο κ. Δημαρχόπουλος είχε ένα φραστικό διαπληκτισμό καθ’ όλη της διάρκεια της συνεδρίαση της Οικονομικής και δύο φορές τον κατηγόρησε ότι …επιδίδεται «ασύστολα σε λαϊκισμό» και ότι και ο ίδιος επί των ημερών του είχε ανοιχτά θέματα με το Ελεγκτικό συνέδριο. Απ’ την πλευρά του ο κ. Φανουράκης του επιτέθηκε για την λέξη «πατόκορφα» που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος σε μια αποστροφή του λόγου του, λέγοντας ότι : «λυπάται που χρησιμοποιεί τέτοιο λεξιλόγιο ο πρώτος πολίτης της πόλης που επιπλέον είναι και εκπαιδευτικός και διδάσκει στα παιδιά μας»! Ο δήμαρχος αντιπαρήλθε επιστρατεύοντας το χιούμορ αλλά τον ενημέρωσε αποποιούμενος ευθύνες σ’ ότι αφορά τις Παιδικές Χαρές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν φταίει ούτε ο δήμαρχος ούτε οι υπηρεσίες που δεν έχουμε μια Παιδική Χαρά. Εμείς κάναμε ότι έπρεπε και προσπαθούμε 1,5 χρόνο τώρα. Φταίνε αυτοί που νομοθετούν και κάθε 2 χρόνια αλλάζουν τις τεχνικές προδιαγραφές»!

Ο δήμος ετοιμάζει έξωση στον εκμισθωτή του δημοτικού πάρκινγκ

Διαταγή πληρωμής για το ποσό των 35.835 ευρώ ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή για τον εκμισθωτή του δημοτικού πάρκινγκ. Όπως αναφέρθηκε η ανάδοχος δεν έχει καταβάλλει μόνο δύο ενοίκια και ζήτησε δικαστικά να της αφαιρεθούν άλλα δύο ενώ το οφειλόμενο ποσό έχει ανέλθει και σε 35.835 ευρώ και αν δεν καταβληθεί ό δήμος έχει το δικαίωμα να ζητήσει την έξωση του αναδόχου.

Πλεόνασμα εσόδων το τελευταίο τρίμηνο του 2015

Επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισηγητική έκθεση του 4ου τριμήνου του 2015 με τον προϊστάμενο των Οικονομικών κ. Ζολώτα να εκφράζει την ικανοποίησή του καθώς υπήρξε πλεόνασμα 26,81% σε σχέση με τον προϋπολογισμό ήτοι 9 εκ. ευρώ, έσοδα που προήλθαν από τις ρυθμίσεις των οφειλετών του δήμου που πληρώνουν τις δόσεις τους καθώς και της ΔΕΥΑΞ έναντι του δανείου της. Όπως αναφέρθηκε η ΔΕΥΑΞ έχει πληρώσει 205.000 ευρώ. Ο κ. Βασιλούδης ζήτησε να έχει ένα κατάλογο των 10 μεγαλύτερων οφειλετών του δήμου και των ποσών που οφείλουν και ο δήμαρχος του είπε πως θα του τον δώσει. Ακολούθησαν θέματα ανάληψης υποχρεώσεων και επειδή είχαν σχέση με τον προϋπολογισμό τόσο οι Φανουράκης – Βασιλούδης όσο και ο κ. Μπαντάκ της παράταξης «Συμμετέχω» το καταψήφισαν.    

 Στον δήμο τρώνε μπανάνες των 8.65 ευρώ το κιλό!

Ένσταση προέβαλε ο κ. Βασιλούδης στο θέμα που αφορούσε διακήρυξη για διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων και η μελέτη που συνέταξαν τα Νομικά Πρόσωπα είχε ενδεικτικές τιμές προϊόντων τόσο «φουσκωμένες « που προκάλεσαν αίσθηση και πολλά ερωτηματικά και στον ίδιο τον δήμαρχο. Όταν δε είδε ότι αναφέρεται ενδεικτική τιμή για τις μπανάνες 8.65 ευρώ απέσυρε το θέμα! Επίσης αρκετή ώρα συζητήθηκε το θέμα του φωτισμού της πλατείας και ο διαγωνισμός που έγινε για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων LED. Όπως αναφέρθηκε υπήρξαν τρεις προσφορές που όμως η επιτροπή τις απέρριψε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Στην συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι της μια εκ των τριών εταιριών που έκαναν προσφορές καταθέτοντας ένσταση για την απόρριψή τους. Υποστήριξαν δε ότι η απόκλιση των 10 εκατοστά στα φωτιστικά από την προκήρυξη δεν δικαιολογεί τον αποκλεισμό τους. . Να σημειώνουμε ότι προηγήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όμως τα θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με μόνη εξαίρεση την ομόφωνη έγκριση της εισηγητικής ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της επιτροπής που θα τεθεί προς έγκριση και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άξιο αναφοράς επίσης ήταν το γεγονός ότι ο δήμαρχος έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Φανουράκη να μαγνητοφωνούνται οι συνεδριάσεις και έτσι και οι δυο επιτροπές μαγνητοφωνήθηκαν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…